ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ Π. ΨΩΜΙΑΔΗ ΣΤΟ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΚΑΙ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ κ.κ. ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟ

Τρίτη, 06 Σεπτεμβρίου 2011εκτύπωση

Δεκτός από τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο έγινε το Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου, στη 1 το μεσημέρι, ο Παναγιώτης Ψωμιάδης, κατά τη διάρκεια της ολιγοήμερης παρουσίας του στην Κωνσταντινούπολη.

Στη συνάντηση παρόντες ήταν ο π. Υπουργός Γιώργος Καλαντζής, ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος, ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομος, Επίσκοποι από τα πρεσβυγενή Πατριαρχεία Αντιοχείας και Αλεξάνδρειας, ο Μητροπολίτης Προύσσης κ. Ελπιδοφόρος, ο Μητροπολίτης Ναζαρέτ καθώς και ιερείς του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Η συνάντηση έγινε με αφορμή την αρχή της Ινδίκτου (1η Σεπτεμβρίου), της έναρξης του νέου εκκλησιαστικού έτους.

Στη συνάντηση συζητήθηκε το θέμα της Παναγίας Σουμελά στον Πόντο, όπου κάθε χρόνο παρατηρείται μεγαλύτερη προσέλευση Ορθοδόξων Χριστιανών, η προοπτική επαναλειτουργίας της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης καθώς και η πρωτοφανής κρίση που ζει η Ελλάδα.

Ο κ.κ. Βαρθολομαίος εξέφρασε την πεποίθηση ότι ήρθε η ώρα να ανοίξει η Χάλκη, τόνισε ότι παρακολουθεί τις δραστηριότητες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας καθώς και την εξέλιξη της υπόθεσης της αργίας του Π. Ψωμιάδη, εκφράζοντας την εκτίμηση ότι όλα θα πάνε καλά.

Από την πλευρά του ο Π. Ψωμιάδης τον ευχαρίστησε για την υποδοχή, τόνισε ότι η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στηρίζει το Πατριαρχείο, αλλά και ότι όλος ο Ελληνισμός πρέπει να είναι δίπλα στον Πατριαρχείο. Ολόκληρη η δήλωση του Π. Ψωμιάδη έχει ως εξής:

«Είχα τη ξεχωριστή χαρά και τιμή να γίνω δεκτός το μεσημέρι του Σαββάτου από τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο στο ιστορικό Φανάρι, στο Φανάρι της Ορθοδοξίας, στο Φανάρι της Ρωμιοσύνης.

Με αφορμή την αρχή της Ινδίκτου (1η Σεπτεμβρίου), της έναρξης του νέου εκκλησιαστικού έτους, είχα την ευκαιρία να συναντήσω τον Παναγιότατο, να του ευχηθώ και να του εκφράσω, για μία ακόμη φορά, το θαυμασμό, την εκτίμηση και την αγάπη μου, για το μεγαλειώδες έργο, έργο μοναδικό και ασύγκριτο, που επιτελεί με έδρα την Πόλη των Πόλεων, κάτω από ιδιαίτερες συνθήκες.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος είναι μια καταπληκτική προσωπικότητα, ένας πραγματικός Ηγέτης, προικισμένος με μια σπάνια δύναμη.

Για μας, Μάνα είναι η Μεγάλη του Χριστού Εκκλησία, το Οικουμενικό Πατριαρχείο και Πατέρας ο Οικουμενικός Πατριάρχης.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησής μας, ανταλλάξαμε απόψεις γύρω από τη σημαντική βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων, την προώθηση της επιχειρηματικής συνεργασίας και την άνθηση του τουριστικού ρεύματος καθώς και τις νέες, πιο αισιόδοξες προοπτικές που φαίνεται πως διαμορφώνονται για τον περήφανο Ελληνισμό της Πόλης, της Ίμβρου και της Τενέδου, μετά την απόφαση για την επιστροφή των περιουσιών στις ελληνικές κοινότητες, την αναγκαιότητα για την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης αλλά βέβαια, και για τη βαθιά οικονομική κρίση που συγκλονίζει την Ελλάδα.

Μου ζήτησε να είμαι παρών στις εξελίξεις, να μεταφέρω εγκάρδιους χαιρετισμούς σε όλους τους Μητροπολίτες της Περιφέρειας και να τον επισκεφτώ και πάλι σύντομα στην Πόλη».

Βρείτε μας στο Facebook

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΨΩΜΙΑΔΗΣ

«Εάν έμαθα κάτι μετά από τρεις και πλέον δεκαετίες ενεργούς παρουσίας στην πολιτική, είναι πως τίποτα δεν είναι ανέφικτο εάν έχεις κερδίσει την εκτίμηση, την εμπιστοσύνη και την αγάπη των συμπατριωτών σου.

Με σεβασμό στις Αρχές και στις Αξίες που κληρονόμησα από την οικογένεια μου, τους δασκάλους μου, την Πίστη στο Θεό και στην Πατρίδα, πορεύτηκα το δικό μου έντιμο δρόμο στην πολιτική, από την Αυτοδιοίκηση μέχρι τα έδρανα του ελληνικού Κοινοβουλίου, προσπαθώντας να συμβάλω με τις δικές μου μικρές δυνάμεις στην οικοδόμηση μιας ισχυρής και περήφανης Ελλάδας.

Ο αγώνας αυτός, παρά τα βρώμικα παιχνίδια που στήθηκαν σε βάρος μου, τον οχετό της λάσπης, συνεχίζεται. Γιατί τώρα ήρθε η ώρα των απαντήσεων σε αυτούς που βιάστηκαν να με ¨τελειώσουν¨ πολιτικά.
Αρνούμαι πεισματικά τη δημοκρατία της σιωπής και του καναπέ. Μαζί θα χτυπήσουμε την αδικία, μαζί συνεχίζουμε. Δεξιοί και Αριστεροί, είναι ανάγκη πλέον για την Πατρίδα μας να προχωρήσουμε ΕΝΩΜΕΝΟΙ.
Γιατί στους αγώνες ενός ολόκληρου λαού για την επανάκτηση της εθνικής μας αξιοπρέπειας και της εθνικής μας κυριαρχίας δεν έχω, δεν έχουμε, δικαίωμα απουσίας.»

Παναγιώτης Χ. Ψωμιάδης

Στοιχεία Επικοινωνίας

Διεύθυνση Γραφείου

Φραγκίνη 7, TK 54624
Θεσσαλονίκη

Τηλέφωνα

2310-220144 & 2310-220188

Φαξ

2310-220024

Email

psomiadis09@gmail.com

 Developed & Hosted by:Momentous