ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ 15 ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ATE ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

Κυριακή, 31 Ιουλίου 2011εκτύπωση

 

Επιστολή  στον Διοικητή κ. Θεόδωρο Πανταλάκη και στο ΔΣ της ΑΤΕ Bank έστειλε ο Παναγιώτης Ψωμιάδης σχετικά με το επικείμενο κλείσιμο 15 καταστημάτων της τράπεζας στην Περιφέρεια.

Στην  επιστολή του ο Παναγιώτης Ψωμιάδης υπογραμμίζει ότι πρόκειται για «μια λανθασμένη απόφαση την ώρα που η ελληνική περιφέρεια υποβαθμίζεται διαρκώς με αποφάσεις οργάνων κεντρικής διοίκησης», παρατηρώντας την αναγκαιότητα λειτουργίας των περιφερειακών καταστημάτων για τις τοπικές οικονομίες.

«Με τέτοιες αποφάσεις καλείται για πολλοστή φορά να την πληρώσει ο λαός, ενώ οι πραγματικές πηγές σπατάλης παραμένουν ανέγγιχτες. Τέτοιες αποφάσεις έχουν ως αποτέλεσμα –αν δεν αποσκοπούν…- την διάλυση του κοινωνικού ιστού, την αποδυνάμωση των τοπικών κοινωνιών και εν τέλει την εκμηδένιση της αντίδρασης απέναντι στη μνημονιακή πολιτική», επισημαίνει στην επιστολή του ο Παναγιώτης Ψωμιάδης και ζητά από τον Διοικητή και το ΔΣ της ATE Bank να αναθεωρήσουν τη στάση τους και να ανακαλέσουν την απόφασή τους. «Είναι αδιανόητο και απαράδεκτο ένας τραπεζικός οργανισμός που είναι ταυτισμένος με τη βελτίωση της ζωής των Ελλήνων της περιφέρειας, να υπηρετεί σήμερα μνημονιακές πολιτικές που οδηγούν στην αποσύνθεση», καταλήγει ο κ. Ψωμιάδης.

Το  πλήρες κείμενο της επιστολής  του Παναγιώτη Ψωμιάδη έχει ως εξής:

«Αξιότιμε κ. Διοικητά,

Πληροφορήθηκα την απόφαση της  διοίκησης της  ΑΤΕ Bank σχετικά με το κλείσιμο 15 καταστημάτων της περιφέρειας.

Εκτιμώ  ότι είναι μια  λανθασμένη απόφαση  την ώρα που  η ελληνική περιφέρεια υποβαθμίζεται διαρκώς  με αποφάσεις οργάνων  κεντρικής διοίκησης. Είναι μια απόφαση αντίθετη στη διακηρυγμένη από όλους τους πολιτικούς χώρους ανάγκη για την ανάπτυξης της χώρας.

Δεν είναι δυνατόν  να αποδεχθεί κανείς ως λογικό το κλείσιμο τοπικών καταστημάτων, όπως π.χ. της Πρώτης Σερρών, τα οποία  εξυπηρετούν μεγάλο αριθμό πελατείας, είναι βιώσιμα και είναι «δεμένα» άρρηκτα με τις τοπικές οικονομίες και κοινωνίες. Κανένα επιχείρημα εξοικονόμησης δαπανών δε στέκει ως λογικό, όταν μιλάμε για 15 μικρά καταστήματα ανά τη χώρα στα οποία έχουν γίνει και περικοπές προσωπικού. Με τέτοιες αποφάσεις καλείται για πολλοστή φορά να την πληρώσει ο λαός, ενώ οι πραγματικές πηγές σπατάλης παραμένουν ανέγγιχτες. Τέτοιες αποφάσεις έχουν ως αποτέλεσμα –αν δεν αποσκοπούν…- την διάλυση του κοινωνικού ιστού, την αποδυνάμωση των τοπικών κοινωνιών και εν τέλει την εκμηδένιση της αντίδρασης απέναντι στη μνημονιακή πολιτική.

Κατόπιν τούτων, σας ζητώ να αναθεωρήσετε τη στάση σας και  να ανακαλέσετε άμεσα  την απόφαση του  διοικητικού συμβουλίου. Τέτοια λουκέτα θα τα βρούμε μπροστά  μας ως κοινωνία. Είναι αδιανόητο και απαράδεκτο ένας τραπεζικός οργανισμός που είναι ταυτισμένος με τη βελτίωση της ζωής των Ελλήνων της περιφέρειας, να υπηρετεί σήμερα μνημονιακές πολιτικές που οδηγούν στην αποσύνθεση.

Με  τιμή,

Παναγιώτης Ψωμιάδης»

 

Βρείτε μας στο Facebook

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΨΩΜΙΑΔΗΣ

«Εάν έμαθα κάτι μετά από τρεις και πλέον δεκαετίες ενεργούς παρουσίας στην πολιτική, είναι πως τίποτα δεν είναι ανέφικτο εάν έχεις κερδίσει την εκτίμηση, την εμπιστοσύνη και την αγάπη των συμπατριωτών σου.

Με σεβασμό στις Αρχές και στις Αξίες που κληρονόμησα από την οικογένεια μου, τους δασκάλους μου, την Πίστη στο Θεό και στην Πατρίδα, πορεύτηκα το δικό μου έντιμο δρόμο στην πολιτική, από την Αυτοδιοίκηση μέχρι τα έδρανα του ελληνικού Κοινοβουλίου, προσπαθώντας να συμβάλω με τις δικές μου μικρές δυνάμεις στην οικοδόμηση μιας ισχυρής και περήφανης Ελλάδας.

Ο αγώνας αυτός, παρά τα βρώμικα παιχνίδια που στήθηκαν σε βάρος μου, τον οχετό της λάσπης, συνεχίζεται. Γιατί τώρα ήρθε η ώρα των απαντήσεων σε αυτούς που βιάστηκαν να με ¨τελειώσουν¨ πολιτικά.
Αρνούμαι πεισματικά τη δημοκρατία της σιωπής και του καναπέ. Μαζί θα χτυπήσουμε την αδικία, μαζί συνεχίζουμε. Δεξιοί και Αριστεροί, είναι ανάγκη πλέον για την Πατρίδα μας να προχωρήσουμε ΕΝΩΜΕΝΟΙ.
Γιατί στους αγώνες ενός ολόκληρου λαού για την επανάκτηση της εθνικής μας αξιοπρέπειας και της εθνικής μας κυριαρχίας δεν έχω, δεν έχουμε, δικαίωμα απουσίας.»

Παναγιώτης Χ. Ψωμιάδης

Στοιχεία Επικοινωνίας

Διεύθυνση Γραφείου

Φραγκίνη 7, TK 54624
Θεσσαλονίκη

Τηλέφωνα

2310-220144 & 2310-220188

Φαξ

2310-220024

Email

psomiadis09@gmail.com

 Developed & Hosted by:Momentous