ΕΠΙΣΤΟΛΗ Π. ΨΩΜΙΑΔΗ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ Γ. ΡΑΓΚΟΥΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

Πέμπτη, 28 Ιουλίου 2011εκτύπωση

 

Επιστολή στον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Γ. Ραγκούση έστειλε ο Παναγιώτης Ψωμιάδης σχετικά με την επικείμενη δημιουργία νέων διοδίων στην περιοχή Ασκός-Προφήτης και στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας.

 

Στην επιστολή του ο Παναγιώτης Ψωμιάδης επισημαίνει ότι «είναι αδιανόητο να επιβάλλονται και νέα διόδια αντί να μειωθούν, όπως είχε υποσχεθεί η κυβέρνηση πριν από δύο μήνες» και κάνει ιδιαίτερη αναφορά στο υψηλό κόστος μετακίνησης, ιδιαίτερα για τους κατοίκους των περιοχών γύρω από τους σταθμούς διοδίων (Λεπτοκαρυά, Αιγίνιο, Μάλγαρα, Αλεξάνδρεια, Ασκός – Προφήτης).

Ο Παναγιώτης Ψωμιάδης ζητά την άμεση παρέμβαση του Υπουργού «για να βρεθεί λύση κατά τα πρότυπα που ακολουθούνται διεθνώς, όπως π.χ. οι κάτοικοι πέριξ των διοδίων να εφοδιάζονται με ειδικές κάρτες ή να λειτουργούν ολοκληρωμένα οδικά δίκτυα παραπλεύρως των αυτοκινητοδρόμων», καθώς και τη μείωση του κόστους των διοδίων «ώστε να αντιστοιχεί στις χιλιομετρικές αποστάσεις που διανύουν οι οδηγοί, αλλά και να ανταποκρίνεται στις τρέχουσες οικονομικές δυνατότητες της μέσης οικογένειας δεδομένης της οικονομικής κρίσης».

Στην επιστολή του ο Παναγιώτης Ψωμιάδης τονίζει ότι «το πρόβλημα των διοδίων πλέον δεν είναι μόνο οικονομικό αλλά και κοινωνικό, καθώς σπάει τη συνοχή που πρέπει να έχει ο λαός στις κρίσιμες και δύσκολες αυτές ώρες» και καταλήγει: «Σε τελικά ανάλυση, ως πότε το κράτος θα καλύπτει την ανικανότητά του για δίκαιη φορολογία (άμεση ή έμμεση) με χαράτσια τύπου κεφαλικού φόρου;».

Το πλήρες κείμενο της επιστολής του Παναγιώτη Ψωμιάδη έχει ως εξής:

 

 

«Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Σε μια εξαιρετικά δύσκολη οικονομικά περίοδο για τη χώρα και για τους πολίτες, πληροφορούμαι ότι «στήνονται» νέα διόδια στην περιοχή Ασκός – Προφήτης, αλλά και στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας.

Πέρα από τις αντιδράσεις των πολιτών, ιδιαίτερα των κατοίκων των περιοχών γύρω από τους σταθμούς διοδίων (Λεπτοκαρυά, Αιγίνιο, Μάλγαρα, Αλεξάνδρεια, Ασκός – Προφήτης), είναι αδιανόητο να επιβάλλονται και νέα διόδια αντί να μειωθούν, όπως είχε υποσχεθεί η κυβέρνηση πριν από δύο μήνες.

Επίσης, το κόστος είναι πλέον τόσο υψηλό που κάνει δυσχερή ή ακόμη και απαγορευτική τη μετακίνηση με ΙΧ π.χ. από τη Θεσσαλονίκη στην Αθήνα. Είναι κόστος υπέρμετρο σε σχέση με τις παρεχόμενες υπηρεσίες και τα διόδια που διανύονται.

Αντιλαμβάνομαι την προσδοκία κερδών που έχουν οι εταιρίες που εκμεταλλεύονται τα διόδια, όμως είναι προφανές ότι η Πολιτεία οφείλει να εγγυηθεί –επιτέλους- τη δίκαιη κατανομή βαρών χρήσης αυτοκινητόδρομου. Αντί γι’ αυτό, εδώ και δύο χρόνια, παρακολουθούμε την αδράνεια του αρμόδιου Υπουργείου επ’ ωφελεία φυσικά των ιδιωτών εταιριών.

Κατόπιν τούτων, σας ζητώ να παρέμβετε άμεσα για να βρεθεί λύση κατά τα πρότυπα που ακολουθούνται διεθνώς, όπως π.χ. οι κάτοικοι πέριξ των διοδίων να εφοδιάζονται με ειδικές κάρτες ή να λειτουργούν ολοκληρωμένα οδικά δίκτυα παραπλεύρως των αυτοκινητοδρόμων. Επίσης, να μειωθεί το κόστος των διοδίων ώστε να αντιστοιχεί στις χιλιομετρικές αποστάσεις που διανύουν οι οδηγεί αλλά και να ανταποκρίνεται στις τρέχουσες οικονομικές δυνατότητες της μέσης οικογένειας δεδομένης της οικονομικής κρίσης. Λάβετε υπόψη ότι το πρόβλημα των διοδίων πλέον δεν είναι μόνο οικονομικό αλλά και κοινωνικό, καθώς σπάει τη συνοχή που πρέπει να έχει ο λαός στις κρίσιμες και δύσκολες αυτές ώρες. Σε τελικά ανάλυση, ως πότε το κράτος θα καλύπτει την ανικανότητά του για δίκαιη φορολογία (άμεση ή έμμεση) με χαράτσια τύπου κεφαλικού φόρου;

 

Με τιμή,

 

Παναγιώτης Ψωμιάδης»

 

 

Βρείτε μας στο Facebook

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΨΩΜΙΑΔΗΣ

«Εάν έμαθα κάτι μετά από τρεις και πλέον δεκαετίες ενεργούς παρουσίας στην πολιτική, είναι πως τίποτα δεν είναι ανέφικτο εάν έχεις κερδίσει την εκτίμηση, την εμπιστοσύνη και την αγάπη των συμπατριωτών σου.

Με σεβασμό στις Αρχές και στις Αξίες που κληρονόμησα από την οικογένεια μου, τους δασκάλους μου, την Πίστη στο Θεό και στην Πατρίδα, πορεύτηκα το δικό μου έντιμο δρόμο στην πολιτική, από την Αυτοδιοίκηση μέχρι τα έδρανα του ελληνικού Κοινοβουλίου, προσπαθώντας να συμβάλω με τις δικές μου μικρές δυνάμεις στην οικοδόμηση μιας ισχυρής και περήφανης Ελλάδας.

Ο αγώνας αυτός, παρά τα βρώμικα παιχνίδια που στήθηκαν σε βάρος μου, τον οχετό της λάσπης, συνεχίζεται. Γιατί τώρα ήρθε η ώρα των απαντήσεων σε αυτούς που βιάστηκαν να με ¨τελειώσουν¨ πολιτικά.
Αρνούμαι πεισματικά τη δημοκρατία της σιωπής και του καναπέ. Μαζί θα χτυπήσουμε την αδικία, μαζί συνεχίζουμε. Δεξιοί και Αριστεροί, είναι ανάγκη πλέον για την Πατρίδα μας να προχωρήσουμε ΕΝΩΜΕΝΟΙ.
Γιατί στους αγώνες ενός ολόκληρου λαού για την επανάκτηση της εθνικής μας αξιοπρέπειας και της εθνικής μας κυριαρχίας δεν έχω, δεν έχουμε, δικαίωμα απουσίας.»

Παναγιώτης Χ. Ψωμιάδης

Στοιχεία Επικοινωνίας

Διεύθυνση Γραφείου

Φραγκίνη 7, TK 54624
Θεσσαλονίκη

Τηλέφωνα

2310-220144 & 2310-220188

Φαξ

2310-220024

Email

psomiadis09@gmail.com

 Developed & Hosted by:Momentous