ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ Π. ΨΩΜΙΑΔΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ

Πέμπτη, 21 Ιουλίου 2011εκτύπωση

 

Aνοιχτή επιστολή στον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Αντ. Σαμαρά έστειλε σήμερα ο Παναγιώτης Ψωμιάδης. Με την επιστολή, ζητά από τον κ. Σαμαρά να αναλάβει πρωτοβουλία «για πανστρατιά των πολιτικών δυνάμεων της χώρας, είναι ώρα τώρα για γενικό προσκλητήριο εθνικής συστράτευσης όλων των υγιών δυνάμεων του τόπου» για την έξοδο της χώρας από την κρίση. «Η αντίσταση στην εξαθλίωση του ελληνικού λαού, στη διάλυση της ελληνικής κοινωνίας, είναι λαϊκό αίτημα» αναφέρεται σε άλλο σημείο της επιστολής. Αυτή την ώρα χρειάζονται «Μόνο γενναίες αποφάσεις, πολιτικές αποφάσεις κι όχι λογιστικοί συμβιβασμοί».

 

Το πλήρες κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:

«Αγαπητέ Πρόεδρε,

 

Η χώρα ζει ιστορικά κρίσιμες στιγμές. Η οικονομική κρίση έχει γονατίσει τα νοικοκυριά και οι κυβερνώντες με τις επιλογές τους οδηγούν το λαό στην εξαθλίωση. Ο λαός έχει παραδοθεί άνευ όρων από τους διαχειριστές της κρίσης –και ταυτόχρονα υπαίτιους γι’ αυτήν- στους τοκογλύφους και στους διεθνείς εκβιαστές. Την ίδια ώρα, η Δημοκρατία του Κωνσταντίνου Καραμανλή έχει καταντήσει μια άναρχη δημοκρατία, όπου κυριαρχούν τα συμφέροντα, οι συντεχνίες, τα κατεστημένα. Το μέλλον των παιδιών μας καταστρέφεται.

Πρόεδρε,

 

Κάθε υγιώς και πέρα από κομματισμούς σκεπτόμενος πολίτης, αναγνωρίζει ότι δικαιώνονται μέρα με τη μέρα οι θέσεις και η στάση της ΝΔ –στάση κόντρα στο ρεύμα- έναντι της πολιτικής του μνημονίου. Τα αποτελέσματα της πολιτικής αυτής είναι καταστροφικά και για τους πολίτες και για τη χώρα.

Οι εντολείς των διεθνών κερδοσκόπων ζητούν συναίνεση, όμως συναίνεση θα πει συναποφασίζουμε, δεν θα πει συνενοχή στο ξεπούλημα της πατρίδας. Όπως αντισταθήκατε απέναντι στις πιέσεις των λογιστών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έτσι να συνεχίσετε. Χωρίς δισταγμό. Η αντίσταση στην εξαθλίωση του ελληνικού λαού, στη διάλυση της ελληνικής κοινωνίας, είναι λαϊκό αίτημα.

Όμως, σ’ αυτές τις ιστορικές για την Ελλάδα στιγμές που ζούμε, ως αδιαμφισβήτητος ηγέτης της Κεντροδεξιάς μπορείτε και πρέπει να γίνετε ηγέτης όλων των Ελλήνων. Η κοινωνία που είναι σε απόγνωση, ο πολίτης που βγήκε στην ανεργία, ο κόσμος που φοβάται για το ψωμί του και για το σπίτι του, εναποθέτει πλέον σε σας -στον Αντώνη Σαμαρά, στον εγγονό της Πηνελόπης Δέλτα, τον πολιτικό που έβαλε τη Μακεδονία πάνω από το κόμμα- όλες τις ελπίδες για αντίδραση, αντίσταση και ανατροπή της μνημονιακής υποτέλειας.

Είναι ώρα τώρα για πανστρατιά των πολιτικών δυνάμεων της χώρας, είναι ώρα τώρα για γενικό προσκλητήριο εθνικής συστράτευσης όλων των υγιών δυνάμεων του τόπου. Η Ελλάδα μας χρειάζεται όλους. Πριν μετατραπεί η Ελλάδα σε ζούγκλα. Πριν γίνει προτεκτοράτο με βούλα. Και η ιστορική ευθύνη γι’ αυτό ανήκει σε σας, κ. Πρόεδρε.

Αγαπητέ Αντώνη,

 

Καθημερινά εδώ και χρόνια βρίσκομαι με εκατοντάδες συμπολίτες μου, ακούω τις αγωνίες τους και τους προβληματισμούς τους. Σου λέω, λοιπόν, με βεβαιότητα ότι οι Έλληνες έχουν ανάγκη από ένα ισχυρό μέτωπο ελπίδας. Ο ελληνικός λαός ενωμένος θα πολεμήσει και θα νικήσει. Εδώ είναι Ελλάδα... Στο λεξιλόγιο, όπως είπες, δεν υπάρχει –δεν πρέπει να υπάρχει- η λέξη χρεοκοπία. Μόνο γενναίες αποφάσεις, πολιτικές αποφάσεις κι όχι λογιστικοί συμβιβασμοί. Μπες, λοιπόν, μπροστά. Τώρα.

Για μια πανεθνική πατριωτική προσπάθεια πριν υποθηκευτεί πλήρως η εθνική μας κυριαρχία, όπως λένε οι ίδιοι οι ξένοι.

Για να σηκώσουμε την Ελλάδα μας πάλι ψηλά.

Για να πάρουμε πίσω την εθνική μας αξιοπρέπεια και περηφάνεια.

Για να ξαναφέρουμε το χαμόγελο στον ελληνικό λαό.

Για να φτιάξουμε μια Ελλάδα για το λαό, όχι για τα κατεστημένα.

 

Με αγωνία για το αύριο της πατρίδας,

Παναγιώτης Ψωμιάδης»

 

 

 

 

Βρείτε μας στο Facebook

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΨΩΜΙΑΔΗΣ

«Εάν έμαθα κάτι μετά από τρεις και πλέον δεκαετίες ενεργούς παρουσίας στην πολιτική, είναι πως τίποτα δεν είναι ανέφικτο εάν έχεις κερδίσει την εκτίμηση, την εμπιστοσύνη και την αγάπη των συμπατριωτών σου.

Με σεβασμό στις Αρχές και στις Αξίες που κληρονόμησα από την οικογένεια μου, τους δασκάλους μου, την Πίστη στο Θεό και στην Πατρίδα, πορεύτηκα το δικό μου έντιμο δρόμο στην πολιτική, από την Αυτοδιοίκηση μέχρι τα έδρανα του ελληνικού Κοινοβουλίου, προσπαθώντας να συμβάλω με τις δικές μου μικρές δυνάμεις στην οικοδόμηση μιας ισχυρής και περήφανης Ελλάδας.

Ο αγώνας αυτός, παρά τα βρώμικα παιχνίδια που στήθηκαν σε βάρος μου, τον οχετό της λάσπης, συνεχίζεται. Γιατί τώρα ήρθε η ώρα των απαντήσεων σε αυτούς που βιάστηκαν να με ¨τελειώσουν¨ πολιτικά.
Αρνούμαι πεισματικά τη δημοκρατία της σιωπής και του καναπέ. Μαζί θα χτυπήσουμε την αδικία, μαζί συνεχίζουμε. Δεξιοί και Αριστεροί, είναι ανάγκη πλέον για την Πατρίδα μας να προχωρήσουμε ΕΝΩΜΕΝΟΙ.
Γιατί στους αγώνες ενός ολόκληρου λαού για την επανάκτηση της εθνικής μας αξιοπρέπειας και της εθνικής μας κυριαρχίας δεν έχω, δεν έχουμε, δικαίωμα απουσίας.»

Παναγιώτης Χ. Ψωμιάδης

Στοιχεία Επικοινωνίας

Διεύθυνση Γραφείου

Φραγκίνη 7, TK 54624
Θεσσαλονίκη

Τηλέφωνα

2310-220144 & 2310-220188

Φαξ

2310-220024

Email

psomiadis09@gmail.com

 Developed & Hosted by:Momentous