ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΥΠ. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Π. ΨΩΜΙΑΔΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΙΣΤΕΣ

Παρασκευή, 12 Νοεμβρίου 2010εκτύπωση

Επιστολή στον υπουργό Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων Δ. Ρέππα αλλά και προς τον αρμόδιο Τομεάρχη της Νέας Δημοκρατίας, Στ. Καλαφάτη, έστειλε ο υπ. Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτης Ψωμιάδης, ζητώντας την αναστολή του νόμου 3887/2010 και την έναρξη κοινωνικού διαλόγου για το θέμα των αυτοκινητιστών.

Το πλήρες κείμενο των επιστολών έχει ως εξής:

«Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Γνωρίζετε πολύ καλά την αναταραχή που προκάλεσε ο νόμος 3887/2010 στους κόλπους των αυτοκινητιστών. Χιλιάδες συμπολίτες μας περιήλθαν σε μια δεινή οικονομική κατάσταση και αντιμετωπίζουν πλέον σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης, οι ίδιοι και οι οικογένειές τους.

Αντιλαμβάνεστε ότι είναι επιβεβλημένη η έναρξη κοινωνικού διαλόγου – διαβούλευσης, ώστε να επιτευχθεί η μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση για ένα θέμα που αφορά ένα σημαντικό κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας. Οι αυτοκινητιστές δεν είναι αποπαίδια, δεν είναι νούμερα και αριθμοί που ρυθμίζονται με βάση τις επιταγές του Μνημονίου. Είναι άνθρωποι της βιοπάλης, που έχουν ανάγκη την προστασία της πολιτείας σ’ αυτή την μεγάλη αλλαγή που συντελείται στην επαγγελματική τους πορεία.

Κατόπιν τούτων, σας ζητώ να προχωρήσετε άμεσα με νέα νομοθετική ρύθμιση στην αναστολή εφαρμογής του νόμου για ένα χρόνο με διατήρηση του φορολογικού τεκμαρτού καθεστώτος για τη χρήση του 2010 ή στην επιμήκυνση της μεταβατικής περιόδου σε πέντε χρόνια και καθορισμό της υπολειμματικής αξίας της άδειας στο 35%. Είναι αδιανόητο και ενίοτε απάνθρωπο κοινωνικές και επαγγελματικές ομάδες να θυσιάζονται στο βωμό του Μνημονίου». 

«Αξιότιμε κ. Τομεάρχα,

Γνωρίζετε πολύ καλά την αναταραχή που προκάλεσε ο νόμος 3887/2010 στους κόλπους των αυτοκινητιστών. Χιλιάδες συμπολίτες μας περιήλθαν σε μια δεινή οικονομική κατάσταση και αντιμετωπίζουν πλέον σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης, οι ίδιοι και οι οικογένειές τους.

Αντιλαμβάνεστε ότι είναι επιβεβλημένη η έναρξη κοινωνικού διαλόγου – διαβούλευσης, ώστε να επιτευχθεί η μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση για ένα θέμα που αφορά ένα σημαντικό κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας.

Κατόπιν τούτων, σας ζητώ να παρέμβετε στη Βουλή και προς τον αρμόδιο υπουργό και να ζητήσετε την αναστολή εφαρμογής του νόμου για ένα χρόνο με διατήρηση του φορολογικού τεκμαρτού καθεστώτος για τη χρήση του 2010 ή στην επιμήκυνση της μεταβατικής περιόδου σε πέντε χρόνια και καθορισμό της υπολειμματικής αξίας της άδειας στο 35%».

Βρείτε μας στο Facebook

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΨΩΜΙΑΔΗΣ

«Εάν έμαθα κάτι μετά από τρεις και πλέον δεκαετίες ενεργούς παρουσίας στην πολιτική, είναι πως τίποτα δεν είναι ανέφικτο εάν έχεις κερδίσει την εκτίμηση, την εμπιστοσύνη και την αγάπη των συμπατριωτών σου.

Με σεβασμό στις Αρχές και στις Αξίες που κληρονόμησα από την οικογένεια μου, τους δασκάλους μου, την Πίστη στο Θεό και στην Πατρίδα, πορεύτηκα το δικό μου έντιμο δρόμο στην πολιτική, από την Αυτοδιοίκηση μέχρι τα έδρανα του ελληνικού Κοινοβουλίου, προσπαθώντας να συμβάλω με τις δικές μου μικρές δυνάμεις στην οικοδόμηση μιας ισχυρής και περήφανης Ελλάδας.

Ο αγώνας αυτός, παρά τα βρώμικα παιχνίδια που στήθηκαν σε βάρος μου, τον οχετό της λάσπης, συνεχίζεται. Γιατί τώρα ήρθε η ώρα των απαντήσεων σε αυτούς που βιάστηκαν να με ¨τελειώσουν¨ πολιτικά.
Αρνούμαι πεισματικά τη δημοκρατία της σιωπής και του καναπέ. Μαζί θα χτυπήσουμε την αδικία, μαζί συνεχίζουμε. Δεξιοί και Αριστεροί, είναι ανάγκη πλέον για την Πατρίδα μας να προχωρήσουμε ΕΝΩΜΕΝΟΙ.
Γιατί στους αγώνες ενός ολόκληρου λαού για την επανάκτηση της εθνικής μας αξιοπρέπειας και της εθνικής μας κυριαρχίας δεν έχω, δεν έχουμε, δικαίωμα απουσίας.»

Παναγιώτης Χ. Ψωμιάδης

Στοιχεία Επικοινωνίας

Διεύθυνση Γραφείου

Φραγκίνη 7, TK 54624
Θεσσαλονίκη

Τηλέφωνα

2310-220144 & 2310-220188

Φαξ

2310-220024

Email

psomiadis09@gmail.com

 Developed & Hosted by:Momentous