ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ –ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ «ΔΥΝΑΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – Π. ΨΩΜΙΑΔΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΜΑΣ»

Πέμπτη, 11 Νοεμβρίου 2010εκτύπωση

Σχετικά με τις απαξιωτικές αναφορές για το έργο της Νομαρχίας από κομματικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ Θεσσαλονίκης, από το γραφείο τύπου του Συνδυασμού «Δύναμη για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας – Π. Ψωμιάδης» ανακοινώνονται τα εξής:

To «Μέτωπο Λάσπης» επέλεξε να ακολουθήσει και στο δεύτερο γύρο των περιφερειακών εκλογών τον ομιχλώδη δρόμο της δημαγωγίας και του φτηνού λαϊκισμού, με την επιστράτευση του σκληρού κομματικού μηχανισμού του ΠΑΣΟΚ στη Θεσσαλονίκη.

Στην επίθεση των κομματικών εγκαθέτων σε βάρος του συνδυασμού μας, αντί άλλου σχολίου, παραπέμπουμε στις δηλώσεις του αντιπροέδρου της Κυβέρνησης κ. Θεόδωρου Πάγκαλου, ο οποίος πριν μερικούς μόλις μήνες, τους αποκάλεσε «ηλίθιους».

Φυσικά δεν υιοθετήσαμε τότε και δεν υιοθετούμε ούτε τώρα τέτοιους χαρακτηρισμούς. Απλά, στις συντονισμένες προκλήσεις, απαντούμε για μία ακόμη φορά με το έργο μας, ένα έργο που το γνωρίζει η κοινωνία και αποτελεί εγγύηση για την ανάπτυξη στη νέα, αιρετή Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Διεκδικήσαμε και φέραμε στο Νομό 1 δις ευρώ από εθνικούς και ευρωπαϊκούς πόρους.

Κάναμε 1.000 έργα μέσα σε οκτώ χρόνια στο νομό Θεσσαλονίκης: 125 σχολεία, 2500 σχολικές αίθουσες, 350 αθλητικά έργα, 234 έργα στο επαρχιακό οδικό δίκτυο, 96 έργα αντιπλημμυρικής προστασίας, ξεκινήσαμε το νέο Διοικητικό Μέγαρο στο ΦΙΞ με πόρους που εξοικονομήσαμε από τη χρηστή διαχείριση, κατασκευάσαμε τις πίστες εξέτασης υποψηφίων οδηγών στη Ραιδεστό, τη διεύθυνση συγκοινωνιών Ανατολικής Θεσσαλονίκης, απομακρύναμε μετά από 30 χρόνια τη ΔΙΑΝΑ, τα βυρσοδεψεία, τα λατομεία, τα ασβεστοποιία, κλείσαμε 50 παράνομες χωματερές, κατασκευάσαμε δύο λιμενικά καταφύγια στη Χαλάστρα και στο Λουδία, καθώς και το πιο σύγχρονο στην Ελλάδα εργαστήριο ελέγχου οστρακοειδών.

Όσο αφορά τις ανυπόστατες κατηγορίες σχετικά με τη μη ένταξη έργων στο ΕΣΠΑ, το ΠΕΠ ή άλλα ευρωπαϊκά προγράμματα, ενημερώνουμε για μία ακόμη φορά, πως η Νομαρχία Θεσσαλονίκης, από το 2004, απορρόφησε 39 προγράμματα, ποσού 11 εκατομμυρίων ευρώ.

Ακόμη, έχουν εγκριθεί και είναι σε εξέλιξη άλλα 8, κόστους 6,5 εκατομμυρίων ευρώ.

Έχουμε υποβάλλει προς έγκριση 35 προγράμματα αποδεικνύοντας ότι ξέρουμε πως θα πλησιάσουμε τις Βρυξέλλες και θα φέρουμε ευρωπαϊκά κονδύλια στον τόπο μας.

Ως Νομαρχία, από το τρίτο κοινοτικό πλαίσιο, υλοποιήσαμε 69 έργα, προϋπολογισμού 96 εκατομμυρίων ευρώ, δηλαδή κατά 100% που μας είχαν εγκριθεί στους τομείς της αγροτικής ανάπτυξης, αλιείας, εκπαίδευσης, πληροφορικής, περιβάλλοντος, υγείας και πρόνοιας.

Ειδικότερα για το ΕΣΠΑ, υποβάλλαμε προγράμματα για 12 σχολεία, 4 οδικά έργα, 10 έργα για ψηφιοποίηση και ηλεκτρονική διακυβέρνηση και 2 για το περιβάλλον. Όλα αυτά έχουν χρηματοδοτηθεί και εγκριθεί από το ΠΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας.

Επτά έργα, εκ των οποίων 4 σχολεία 9 εκατομμυρίων ευρώ, ένα για το παιδικό χωριό 800.000 ευρώ και ένα για το περιβάλλον, αποκατάσταση των 11 ΧΑΔΑ του Υπουργείου Περιβάλλοντος, 2 εκατομμυρίων ευρώ. Όλα αυτά αν τα προσθέσουμε πλησιάζουν τα 150 εκατομμυρίων ευρώ μέσα από το ΕΣΠΑ, από τα ΠΕΠ, από τα ευρωπαϊκά προγράμματα.

Την Κυριακή, ο λαός θα δώσει την απάντησή του.

Βρείτε μας στο Facebook

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΨΩΜΙΑΔΗΣ

«Εάν έμαθα κάτι μετά από τρεις και πλέον δεκαετίες ενεργούς παρουσίας στην πολιτική, είναι πως τίποτα δεν είναι ανέφικτο εάν έχεις κερδίσει την εκτίμηση, την εμπιστοσύνη και την αγάπη των συμπατριωτών σου.

Με σεβασμό στις Αρχές και στις Αξίες που κληρονόμησα από την οικογένεια μου, τους δασκάλους μου, την Πίστη στο Θεό και στην Πατρίδα, πορεύτηκα το δικό μου έντιμο δρόμο στην πολιτική, από την Αυτοδιοίκηση μέχρι τα έδρανα του ελληνικού Κοινοβουλίου, προσπαθώντας να συμβάλω με τις δικές μου μικρές δυνάμεις στην οικοδόμηση μιας ισχυρής και περήφανης Ελλάδας.

Ο αγώνας αυτός, παρά τα βρώμικα παιχνίδια που στήθηκαν σε βάρος μου, τον οχετό της λάσπης, συνεχίζεται. Γιατί τώρα ήρθε η ώρα των απαντήσεων σε αυτούς που βιάστηκαν να με ¨τελειώσουν¨ πολιτικά.
Αρνούμαι πεισματικά τη δημοκρατία της σιωπής και του καναπέ. Μαζί θα χτυπήσουμε την αδικία, μαζί συνεχίζουμε. Δεξιοί και Αριστεροί, είναι ανάγκη πλέον για την Πατρίδα μας να προχωρήσουμε ΕΝΩΜΕΝΟΙ.
Γιατί στους αγώνες ενός ολόκληρου λαού για την επανάκτηση της εθνικής μας αξιοπρέπειας και της εθνικής μας κυριαρχίας δεν έχω, δεν έχουμε, δικαίωμα απουσίας.»

Παναγιώτης Χ. Ψωμιάδης

Στοιχεία Επικοινωνίας

Διεύθυνση Γραφείου

Φραγκίνη 7, TK 54624
Θεσσαλονίκη

Τηλέφωνα

2310-220144 & 2310-220188

Φαξ

2310-220024

Email

psomiadis09@gmail.com

 Developed & Hosted by:Momentous