Π. ΨΩΜΙΑΔΗΣ: «ΑΔΙΑΒΑΣΤΟΙ ΚΑΙ ΑΔΙΑΦΟΡΟΙ…»

Τετάρτη, 10 Νοεμβρίου 2010εκτύπωση

Στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την Τετάρτη ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας, Π. Ψωμιάδης, απάντησε και στις δηλώσεις στελεχών του ΠΑΣΟΚ που έγιναν λίγη ώρα νωρίτερα.

Συγκεκριμένα για την ένταξη έργων στο ΕΣΠΑ, το ΠΕΠ ή άλλα ευρωπαϊκά προγράμματα, σημείωσε ότι από το 2004 η Νομαρχία Θεσσαλονίκης απορρόφησε 39 προγράμματα, ποσού 11 εκατομμυρίων ευρώ.

«Επίσης», σημείωσε, «έχουν εγκριθεί και είναι σε εξέλιξη άλλα 8 κόστους 6,5 εκατομμυρίων ευρώ. Έχουμε υποβάλλει προς έγκριση 35 προγράμματα αποδεικνύοντας ότι ξέρουμε πως θα πλησιάσουμε τις Βρυξέλλες και θα φέρουμε ευρωπαϊκά κονδύλια στον τόπο μας. Ως Νομαρχία, από το τρίτο κοινοτικό πλαίσιο, υλοποιήσαμε 69 έργα προϋπολογισμού 96 εκ ευρώ δηλαδή κατά 100% που μας είχαν εγκριθεί στους τομείς της αγροτικής ανάπτυξης, αλιείας, εκπαίδευσης, πληροφορικής, περιβάλλοντος, υγείας και πρόνοιας».

Αναφερόμενος ειδικότερα στο ΕΣΠΑ σημείωσε ότι «υποβάλλαμε προγράμματα για 12 σχολεία, 4 οδικά έργα, 10 έργα για ψηφιοποίηση και ηλεκτρονική διακυβέρνηση και 2 για το περιβάλλον. Όλα αυτά έχουν χρηματοδοτηθεί και εγκριθεί από το ΠΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας. Επτά έργα εκ των οποίων 4 σχολεία 9 εκατομμυρίων ευρώ , ένα για το παιδικό χωριό 800.000 ευρώ και ένα για το περιβάλλον αποκατάσταση των 11 ΧΑΔΑ του Υπουργείου Περιβάλλοντος 2 εκατομμυρίων ευρώ. Όλα αυτά αν τα προσθέσουμε πλησιάζουν αν δεν πέφτω έξω τα 150 εκ ευρώ μέσα από το ΕΣΠΑ, από τα ΠΕΠ , από τα ευρωπαϊκά προγράμματα. Έλεος πια, δεν πάει άλλο. Αν κάποιοι δεν είναι σωστά πληροφορημένοι δεν πρέπει να κατεβαίνουν σε τέτοιες εκλογές. Δεν είναι δυνατόν άλλοι να είναι αδιάφοροι και άλλοι να είναι αδιάβαστοι».

Αναφορικά με τα σχόλια των στελεχών του ΠΑΣΟΚ για τη διεκδίκηση της ηγεσίας της ΝΔ από εκείνον, ο Π. Ψωμιάδης σημείωσε ότι διεκδίκησε να δημιουργήσει ένα πόλο πίεσης και διεκδίκησης της Μακεδονίας της Βορείου Ελλάδος απέναντι στην Αθήνα, απέναντι στην οποιαδήποτε κυβέρνηση. «Ήξερα ότι ποτέ δεν θα γινόμουνα ούτε πρωθυπουργός ούτε πρόεδρος αλλά είχα δηλώσει ότι εγώ μένω στην αυτοδιοίκηση. Δεν με ενδιαφέρει η κεντρική πολιτική σκηνή».

Υπενθύμισε δε πως αποχώρισε από τη Βουλή ως πρώτος βουλευτής της ΝΔ στην Α’ Θεσσαλονίκης για να διεκδικήσει τη Νομαρχία και να «ξοφλήσει» τα γραμμάτια που χρωστάει στο λαό.«Εγώ έφυγα ως πρώτος βουλευτής λίγους μήνες πριν η ΝΔ γίνει κυβέρνηση, για να έρθω εδώ να υπηρετήσω, να ξοφλήσω τα γραμμάτια που χρωστάω στο λαό. Και εγώ ένω αύριο, αν χάσω, στην αυτοδιοίκηση.

Και επειδή μιλούν τελευταία για ανάπτυξη, γιατί δεν έχουν άλλη καραμέλα, σας λέω αυτό λοιπόν που εσείς γράψατε. Πάνω από 1.500 επιχειρήσεις κλείσανε ή κλείνουν τον τελευταίο χρόνο, άλλες κλείσανε και άλλες μετακινήθηκαν στα Βαλκάνια. Αποδεικνύεται ποιος ενδιαφέρεται για την ανάπτυξη και δεν πρέπει να κρύψουμε ότι χιλιάδες άλλες μικρότερες επιχειρήσεις, το βλέπουμε καθημερινά, κλείσανε ή κλείνουν. Κατεβαίνουν τα στόρια στην Θεσσαλονίκη, η ανεργία έχει φτάσει στο περίπου 30%».

Βρείτε μας στο Facebook

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΨΩΜΙΑΔΗΣ

«Εάν έμαθα κάτι μετά από τρεις και πλέον δεκαετίες ενεργούς παρουσίας στην πολιτική, είναι πως τίποτα δεν είναι ανέφικτο εάν έχεις κερδίσει την εκτίμηση, την εμπιστοσύνη και την αγάπη των συμπατριωτών σου.

Με σεβασμό στις Αρχές και στις Αξίες που κληρονόμησα από την οικογένεια μου, τους δασκάλους μου, την Πίστη στο Θεό και στην Πατρίδα, πορεύτηκα το δικό μου έντιμο δρόμο στην πολιτική, από την Αυτοδιοίκηση μέχρι τα έδρανα του ελληνικού Κοινοβουλίου, προσπαθώντας να συμβάλω με τις δικές μου μικρές δυνάμεις στην οικοδόμηση μιας ισχυρής και περήφανης Ελλάδας.

Ο αγώνας αυτός, παρά τα βρώμικα παιχνίδια που στήθηκαν σε βάρος μου, τον οχετό της λάσπης, συνεχίζεται. Γιατί τώρα ήρθε η ώρα των απαντήσεων σε αυτούς που βιάστηκαν να με ¨τελειώσουν¨ πολιτικά.
Αρνούμαι πεισματικά τη δημοκρατία της σιωπής και του καναπέ. Μαζί θα χτυπήσουμε την αδικία, μαζί συνεχίζουμε. Δεξιοί και Αριστεροί, είναι ανάγκη πλέον για την Πατρίδα μας να προχωρήσουμε ΕΝΩΜΕΝΟΙ.
Γιατί στους αγώνες ενός ολόκληρου λαού για την επανάκτηση της εθνικής μας αξιοπρέπειας και της εθνικής μας κυριαρχίας δεν έχω, δεν έχουμε, δικαίωμα απουσίας.»

Παναγιώτης Χ. Ψωμιάδης

Στοιχεία Επικοινωνίας

Διεύθυνση Γραφείου

Φραγκίνη 7, TK 54624
Θεσσαλονίκη

Τηλέφωνα

2310-220144 & 2310-220188

Φαξ

2310-220024

Email

psomiadis09@gmail.com

 Developed & Hosted by:Momentous