ΕΠΙΣΤΟΛΗ Π.ΨΩΜΙΑΔΗ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ Γ. ΡΑΓΚΟΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Λ. ΚΑΤΣΕΛΗ

Παρασκευή, 05 Νοεμβρίου 2010εκτύπωση

Επιστολή στον Υπουργό Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Γιάννη Ραγκούση και στην Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Λούκα Κατσέλη έστειλε ο Νομάρχης Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Ψωμιάδης σχετικά με το ενδεχόμενο απολύσεων εργαζομένων εν όψει της εφαρμογής της Διοικητικής Μεταρρύθμισης (Καλλικράτης), αλλά και στην αναδιάρθρωση που επιχειρείται σε Δήμους, Περιφέρειες, Δημοτικές και Νομαρχιακές Επιχειρήσεις, καθώς και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα λόγω του μνημονίου.

«Σας καλούμε να μη προχωρήσετε σε απολύσεις εργαζομένων είτε πρόκειται για συμβασιούχους έργου ή ορισμένου χρόνου, είτε πρόκειται για συμβασιούχους αορίστου χρόνου. Οποιαδήποτε απώλεια εργασίας επέλθει στο δημόσιο τομέα στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, με οποιοδήποτε πρόσχημα, κανονιστική διάταξη, δήθεν αναδιοργάνωση ή άλλη ρύθμιση είναι απαράδεκτη και θα μας βρει αντίθετους και στο πλευρό κάθε εργαζομένου που θα χάσει τη δουλειά του», τονίζει στην επιστολή του ο Νομάρχης Π. Ψωμιάδης και καταλήγει: «Το εύκολο είναι να απολύεις. Το δύσκολο είναι να εμπνέεις και να εφαρμόζεις συστήματα και μεθόδους για την ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού με τελικό αποδέκτη ποιοτικών υπηρεσιών τον ίδιο τον πολίτη. Λέμε ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ, λέμε ΝΑΙ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ και την ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ».

Το πλήρες κείμενο της επιστολής του Νομάρχη Π. Ψωμιάδη έχει ως εξής:

«Αξιότιμοι κύριε και κυρία Υπουργοί,

Ενόψει της εφαρμογής της Διοικητικής Μεταρρύθμισης (Καλλικράτης) στην αυτοδιοίκηση αλλά και σύμφωνα με δημοσιεύματα που αφορούν στην αναδιάρθρωση που επιχειρείται στους Δήμους, τις Περιφέρειες, τις Δημοτικές και Νομαρχιακές Επιχειρήσεις, αλλά και το δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα (ΔΕΚΟ, Ασφαλιστικά Ταμεία κ.α.) κυοφορείται το ενδεχόμενο απολύσεως εργαζομένων, είτε εξαιτίας κυβερνητικών επιλογών, είτε εξ αιτίας δεσμεύσεων μέσω του Μνημονίου με το Δ.Ν.Τ.

Θεωρούμε ότι κάτι τέτοιο θα απαξιώσει εντελώς την αυτοδιοίκηση, σε μια μεταβατική μάλιστα περίοδο, αλλά και όλο το δημόσιο τομέα που θα χάσει παραγωγικό ανθρώπινο δυναμικό, θα δημιουργήσει δε τεράστια κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα στη χώρα και ιδιαίτερα στις εκτός Αθηνών περιοχές.

Σας καλούμε να μη προχωρήσετε σε απολύσεις εργαζομένων είτε πρόκειται για συμβασιούχους έργου ή ορισμένου χρόνου, είτε πρόκειται για συμβασιούχους αορίστου χρόνου. Οποιαδήποτε απώλεια εργασίας επέλθει στο δημόσιο τομέα στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, με οποιοδήποτε πρόσχημα, κανονιστική διάταξη, δήθεν αναδιοργάνωση ή άλλη ρύθμιση είναι απαράδεκτη και θα μας βρει αντίθετους και στο πλευρό κάθε εργαζομένου που θα χάσει τη δουλειά του. Αρκετή μείωση στις αποδοχές τους έχουν υποστεί, όταν μάλιστα η μείωση των συνολικών δαπανών του δημοσίου είναι πολύ μικρότερη, εγείροντας το ερώτημα, πού πήγαν τα χρήματα των εργαζομένων;

Στην περίοδο που ζούμε ζητούμενο δεν θα πρέπει να είναι η εκκαθάριση εργαζομένων και η αποδυνάμωση των κρατικών και αυτοδιοικητικών δομών και οργανισμών, αλλά η ενεργητική αξιοποίηση του συνόλου του ανθρώπινου δυναμικού.

Η ηγεσία θα πρέπει να δίνει πρώτη το παράδειγμα και να κινητροδοτεί τους εργαζομένους προκειμένου να βελτιώσουν την αποτελεσματικότητά τους. Όχι βέβαια με διάτρητες μεθόδους τύπου opengov, αλλά με δικαιοσύνη και αξιοπιστία. Το εύκολο είναι να απολύεις. Το δύσκολο είναι να εμπνέεις και να εφαρμόζεις συστήματα και μεθόδους για την ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού με τελικό αποδέκτη ποιοτικών υπηρεσιών τον ίδιο τον πολίτη. Λέμε ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ, λέμε ΝΑΙ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ και την ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ.

Βρείτε μας στο Facebook

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΨΩΜΙΑΔΗΣ

«Εάν έμαθα κάτι μετά από τρεις και πλέον δεκαετίες ενεργούς παρουσίας στην πολιτική, είναι πως τίποτα δεν είναι ανέφικτο εάν έχεις κερδίσει την εκτίμηση, την εμπιστοσύνη και την αγάπη των συμπατριωτών σου.

Με σεβασμό στις Αρχές και στις Αξίες που κληρονόμησα από την οικογένεια μου, τους δασκάλους μου, την Πίστη στο Θεό και στην Πατρίδα, πορεύτηκα το δικό μου έντιμο δρόμο στην πολιτική, από την Αυτοδιοίκηση μέχρι τα έδρανα του ελληνικού Κοινοβουλίου, προσπαθώντας να συμβάλω με τις δικές μου μικρές δυνάμεις στην οικοδόμηση μιας ισχυρής και περήφανης Ελλάδας.

Ο αγώνας αυτός, παρά τα βρώμικα παιχνίδια που στήθηκαν σε βάρος μου, τον οχετό της λάσπης, συνεχίζεται. Γιατί τώρα ήρθε η ώρα των απαντήσεων σε αυτούς που βιάστηκαν να με ¨τελειώσουν¨ πολιτικά.
Αρνούμαι πεισματικά τη δημοκρατία της σιωπής και του καναπέ. Μαζί θα χτυπήσουμε την αδικία, μαζί συνεχίζουμε. Δεξιοί και Αριστεροί, είναι ανάγκη πλέον για την Πατρίδα μας να προχωρήσουμε ΕΝΩΜΕΝΟΙ.
Γιατί στους αγώνες ενός ολόκληρου λαού για την επανάκτηση της εθνικής μας αξιοπρέπειας και της εθνικής μας κυριαρχίας δεν έχω, δεν έχουμε, δικαίωμα απουσίας.»

Παναγιώτης Χ. Ψωμιάδης

Στοιχεία Επικοινωνίας

Διεύθυνση Γραφείου

Φραγκίνη 7, TK 54624
Θεσσαλονίκη

Τηλέφωνα

2310-220144 & 2310-220188

Φαξ

2310-220024

Email

psomiadis09@gmail.com

 Developed & Hosted by:Momentous