Επιστολή του Νομάρχη Π. Ψωμιάδη στον Υπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Μ. Χρυσοχοϊδη για τη ΔΕΘ (4/11/2010)

Πέμπτη, 04 Νοεμβρίου 2010εκτύπωση

Επιστολή στον Υπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Μ. Χρυσοχοΐδη έστειλε ο Νομάρχης Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Ψωμιάδης σχετικά με την κατασκευή του νέου εκθεσιακού κέντρου της ΔΕΘ στη Σίνδο και της ανάπλασης του υφισταμένου χώρου της ΔΕΘ.

Στην επιστολή του ο Νομάρχης Π. Ψωμιάδης υπογραμμίζει την ανάγκη επίσπευσης του χρονοδιαγράμματος μελέτης, δημοπράτησης και κατασκευής του νέου εκθεσιακού κέντρου στη Σίνδο, αλλά και την ανάπλαση του υφισταμένου χώρου της ΔΕΘ αποκλειστικά «σε ένα πνεύμονα πρασίνου, περιπάτου κι αναψυχής, με δυνατότητα άμεσης κι ασφαλούς πρόσβασης στα βρεφικά και αναπηρικά καροτσάκια και στο ποδήλατο, ένα μητροπολιτικό πάρκο που θα αποδοθεί στο σύνολό του στους πολίτες της Θεσσαλονίκης». Ως μοναδική εξαίρεση «και εφόσον αποφασιστεί σχετικά, μετά από διαβούλευση με τους αρμόδιους φορείς, ξενοδόχους, τουριστικούς πράκτορες, επιμελητήρια, κ.α.» ο Π. Ψωμιάδης αναφέρει τη «δημιουργία νέου συνεδριακού κέντρου στον υφιστάμενο χώρο». «Είμαστε αποφασισμένοι να διεκδικήσουμε ποιότητα ζωής για τους Θεσσαλονικείς, σεβασμό στο περιβάλλον και τη φύση και οικονομική ανάπτυξη για νέες ευκαιρίες απασχόλησης», καταλήγει στην επιστολή του ο Π. Ψωμιάδης.

Το πλήρες κείμενο της επιστολής του Νομάρχη Π. Ψωμιάδη έχει ως εξής:

«Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Πληροφορηθήκαμε ότι χθες κατατέθηκαν οι προσφορές των ενδιαφερομένων για το διαγωνισμό που προκήρυξε η εποπτευόμενη από το Υπουργείο σας ΔΕΘ Α.Ε. με σκοπό την επιλογή αναδόχου για την παροχή υπηρεσιών χρηματοοικονομικού, τεχνικού και νομικού συμβούλου για τα έργα της κατασκευής του νέου εκθεσιακού κέντρου στη Σίνδο, της ανάπλασης του υφιστάμενου χώρου της ΔΕΘ και της κατασκευής του νέου συνεδριακού κέντρου. Σχετικά επισημαίνουμε τα εξής:

1.         Το χρονοδιάγραμμα μελέτης, δημοπράτησης και κατασκευής του νέου εκθεσιακού κέντρου στη Σίνδο, που στην καλύτερη περίπτωση θα ολοκληρωθεί το 2017-18, θα πρέπει να επισπευσθεί διότι μέχρι τότε θα έχει «σβήσει» εκθεσιακά η Θεσσαλονίκη καθώς ο ανταγωνισμός με τα εκθεσιακά κέντρα της Αθήνας αλλά και των άλλων εκθεσιουπόλεων της ευρύτερης περιοχής είναι ιδιαίτερα σκληρός.

2.        Η ανάπλαση του υφιστάμενου χώρου δεν θα πρέπει να περιλαμβάνει άλλες χρήσεις (ειλικρινά ή δήθεν ήπιες) παρά μονάχα να προβλέπει τη μετατροπή του υφιστάμενου χώρου σε ένα πνεύμονα πρασίνου, περιπάτου κι αναψυχής, με δυνατότητα άμεσης κι ασφαλούς πρόσβασης στα βρεφικά και αναπηρικά καροτσάκια και στο ποδήλατο, ένα μητροπολιτικό πάρκο που θα αποδοθεί στο σύνολό του στους πολίτες της Θεσσαλονίκης. Ούτε ένα τετραγωνικό μπετόν δεν πρέπει να προστεθεί στον υφιστάμενο χώρο, ούτε μία εμπορική χρήση. Για μας η δημιουργία αυτού του πάρκου συνδέεται αλληλένδετα με τον πολιτισμό, όχι με νέες υποδομές, αλλά έχοντας πρώτον σχέση με την καθημερινότητα και την ποιότητα ζωής των πολιτών, αναδεικνύοντας δεύτερον την καλλιτεχνική έκφραση και δημιουργία με υπαίθριες εκθέσεις και δρώμενα και δημιουργώντας τρίτον επαγωγικά οικονομικά αποτελέσματα που αφορούν τον πολιτισμό, την οικολογία και τον τουρισμό.

3.        Μοναδική εξαίρεση στον παραπάνω κανόνα και εφόσον αποφασιστεί σχετικά, μετά από διαβούλευση με τους αρμόδιους φορείς, ξενοδόχους, τουριστικούς πράκτορες, επιμελητήρια, κ.α. είναι η δημιουργία νέου συνεδριακού κέντρου στον υφιστάμενο χώρο, μια αναπτυξιακή υποδομή με σημαντικό κύκλο εργασιών για τους επαγγελματίες της πόλης που θα εξασφαλίσει και θα δημιουργήσει θέσεις εργασίας για τα άνεργα νιάτα της.

Είμαστε αποφασισμένοι να διεκδικήσουμε ποιότητα ζωής για τους Θεσσαλονικείς, σεβασμό στο περιβάλλον και τη φύση και οικονομική ανάπτυξη για νέες ευκαιρίες απασχόλησης, να αξιοποιήσουμε τις αρμοδιότητες του Καλλικράτη για την αιρετή περιφέρεια, αναφορικά με τις υπερτοπικές αναπλάσεις και τις αναπτυξιακές υποδομές, να αποτρέψουμε κάθε μορφής συμφέροντα που στοχεύουν να παρεισφρήσουν και να διεκδικήσουμε το δικαίωμα του απλού πολίτη στον καθημερινό πολιτισμό που προσφέρει ένα άμεσα προσπελάσιμο και παρθένο πάρκο.

Με εκτίμηση,

Ο Νομάρχης Θεσσαλονίκης

Παναγιώτης Χ. Ψωμιάδης»

 

Βρείτε μας στο Facebook

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΨΩΜΙΑΔΗΣ

«Εάν έμαθα κάτι μετά από τρεις και πλέον δεκαετίες ενεργούς παρουσίας στην πολιτική, είναι πως τίποτα δεν είναι ανέφικτο εάν έχεις κερδίσει την εκτίμηση, την εμπιστοσύνη και την αγάπη των συμπατριωτών σου.

Με σεβασμό στις Αρχές και στις Αξίες που κληρονόμησα από την οικογένεια μου, τους δασκάλους μου, την Πίστη στο Θεό και στην Πατρίδα, πορεύτηκα το δικό μου έντιμο δρόμο στην πολιτική, από την Αυτοδιοίκηση μέχρι τα έδρανα του ελληνικού Κοινοβουλίου, προσπαθώντας να συμβάλω με τις δικές μου μικρές δυνάμεις στην οικοδόμηση μιας ισχυρής και περήφανης Ελλάδας.

Ο αγώνας αυτός, παρά τα βρώμικα παιχνίδια που στήθηκαν σε βάρος μου, τον οχετό της λάσπης, συνεχίζεται. Γιατί τώρα ήρθε η ώρα των απαντήσεων σε αυτούς που βιάστηκαν να με ¨τελειώσουν¨ πολιτικά.
Αρνούμαι πεισματικά τη δημοκρατία της σιωπής και του καναπέ. Μαζί θα χτυπήσουμε την αδικία, μαζί συνεχίζουμε. Δεξιοί και Αριστεροί, είναι ανάγκη πλέον για την Πατρίδα μας να προχωρήσουμε ΕΝΩΜΕΝΟΙ.
Γιατί στους αγώνες ενός ολόκληρου λαού για την επανάκτηση της εθνικής μας αξιοπρέπειας και της εθνικής μας κυριαρχίας δεν έχω, δεν έχουμε, δικαίωμα απουσίας.»

Παναγιώτης Χ. Ψωμιάδης

Στοιχεία Επικοινωνίας

Διεύθυνση Γραφείου

Φραγκίνη 7, TK 54624
Θεσσαλονίκη

Τηλέφωνα

2310-220144 & 2310-220188

Φαξ

2310-220024

Email

psomiadis09@gmail.com

 Developed & Hosted by:Momentous