ΣΑΡΩΤΙΚΟΣ ΨΩΜΙΑΔΗΣ ΑΠΟ ΤΟ «ΒΕΛΛΙΔΕΙΟ»: «ΘΕΛΟΥΜΕ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΔΙΕΚΔΙΚΗΤΙΚΟ Ή ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ;»

Τρίτη, 02 Νοεμβρίου 2010εκτύπωση

 

Στο κατάμεστο Συνεδριακό Κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης», παρουσία περισσότερων από 6000 φίλων και υποστηρικτών, μίλησε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτης Ψωμιάδης, έχοντας στο πλευρό του τους υποψήφιους Αντιπεριφερειάρχες και τους υποψήφιους Περιφερειακούς Συμβούλους των νομών. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν οι βουλευτές Θεσσαλονίκης της ΝΔ, Σταύρος Καλαφάτης, Θεόδωρος Καράογλου, Έλενα Ράπτη, Γιάννης Ιωαννίδης και Σάββας Αναστασιάδης, ο βουλευτής και υποψήφιος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κώστας Γκιουλέκας, ο βουλευτής Ημαθίας της ΝΔ Μιχάλης Χαλκίδης, οι βουλευτές Σερρών της ΝΔ Τάσος Καρυπίδης και Θεόφιλος Λεονταρίδης, ο Νομαρχιακός Σύμβουλος και υποψήφιος Δήμαρχος Καλαμαριάς Γιάννης Χαραλαμπίδης, ο πρώην βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης της ΝΔ, Γιώργος Ορφανός, ο πρώην βουλευτής Χαλκιδικής της ΝΔ Βασίλης Πάπας, ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής της ΕΡΤ-3 Τάσος Σπηλιόπουλος, ο πρώην ευρωβουλευτής της ΝΔ Νίκος Βακάλης, ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Θεσσαλονίκης Δημήτρης Βαρτζόπουλος, ο πρώην πρόεδρος της ΝΟΔΕ Θεσσαλονίκης Βάκης Φραντζής, ο αναπληρωτής γραμματέας παραγωγικών τομέων της ΝΔ Στράτος Σιμόπουλος, ο Νομάρχης Πιερίας Γιώργος Παπαστεργίου, ο πρώην βουλευτής Πιερίας της ΝΔ Νίκος Κωνσταντόπουλος, ο πρώην Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Σωτήρης Κούβελας, ο πολιτευτής Θεσσαλονίκης της ΝΔ Κώστας Μαργαρίτης, ο Δήμαρχος Σοχού Θεοφάνης Παπάς, ο Δήμαρχος Λαχανά Παντελής Πάσχος, ο πρώην Γ.Γ. της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Γιώργος Τσιότρας, ο αντιδήμαρχος Αρχιτεκτονικού Θεσσαλονίκης Βενιαμίν Καρακωστάνογλου, ο αντιδήμαρχος Δημοτικής Αστυνομίας Θεσσαλονίκης Θεόδωρος Αθανάσαρος, ο αντιδήμαρχος δημοτικών έργων Θεσσαλονίκης Βαγγέλης Δημητρίου, ο Πρόξενος της Λετονίας Άγης Κυνηγόπουλος, η εκπρόσωπος των Οικολόγων Ελλάδας στη Β. Ελλάδα Άννα Δαβίτη, αντιδήμαρχοι, αντινομάρχες καθώς και πλήθος αυτοδιοικητικών στελεχών.

Στην ομιλία του ο κ. Ψωμιάδης τόνισε πως «κλειδί» στην πολιτική του είναι η λέξη ανάπτυξη και πως ήρθε η ώρα η Κεντρική Μακεδονία να βγει από το τέλμα στο οποίο βρίσκεται σήμερα. «Η Περιφέρεια είναι μια δυνατή φωνή 2 εκατομμυρίων ανθρώπων. Και είμαι αποφασισμένος η φωνή της Μακεδονίας να φτάσει στις Βρυξέλλες. Γιατί θέλουμε μια Κεντρική Μακεδονία με καρδιά Ελλάδας και μυαλό Ευρώπης. Για να κάνουμε την Κεντρική Μακεδονία δύναμη μέσα στην Ευρώπη των Περιφερειών». Επίσης υποστήριξε ότι η Μακεδονία δεν μπορεί άλλο να ζει στη σκιά της Αθήνας. «Σ’ εμάς τους Μακεδόνες δεν ταιριάζει η μιζέρια. Η Κεντρική Μακεδονία αλλάζει. Γιατί όλοι μαζί είμαστε πλέον μια γροθιά, μια μεγάλη οικογένεια που φροντίζει για όλα τα μέλη της, με ισότιμη ανάπτυξη όλων των νομών».Όπως πρόσθεσε: «Η φλόγα της ελπίδας άναψε. Για την Πατρίδα μας, για τα παιδιά μας, για την Μακεδονία μας. Είναι ώρα να σπάσουμε τις αλυσίδες. Να κάνουμε την επανάσταση μας» και κάλεσε τους παρευρισκόμενους να σηκώσουν ψηλά τις ελληνικές σημαίες.

Αναφερόμενος στις κύριες αιχμές ανάπτυξης, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας έθεσε ως προτεραιότητα του τον τουρισμό και όλες τις εναλλακτικές του μορφές, την αγροτική οικονομία που μπορεί να γίνει ξανά κινητήριος δύναμη, όπως είπε, την αξιοποίηση του Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης για τη χρηματοδότηση υποδομών και επενδυτικών πρωτοβουλιών και την κατάρτιση δεκαετούς αναπτυξιακής στρατηγικής με ορίζοντα τριακονταετίας.

Σε άλλο σημείο υποστήριξε ότι είναι πολύ σκληρός για να «πεθάνει πολιτικά» και ότι στα τοπικά θέματα δεν είναι με κανένα κόμμα. «Για μας τα τοπικά προβλήματα δεν έχουν χρώμα. Καταργούμε τις κομματικές γραμμές και τις αγκυλώσεις» είπε, δηλώνοντας «ξεκάθαρα πως ναι, ενωμένοι, όλοι μαζί, θα τα καταφέρουμε, υπάρχει ελπίδα, υπάρχει προοπτική».

Για το Μνημόνιο σημείωσε ότι «μαγκιά δεν είναι να επιβάλεις φόρους» αλλά να διαμορφώσεις ένα οικονομικό πρόγραμμα με προοπτική ανάπτυξης. «Εγώ ξέρω ότι έξι στους δέκα νέους μας, ψάχνουν το μέλλον τους στα ξένα. Γυρίζουμε στη δεκαετία του ’50 και του ΄60» σχολίασε, προσθέτοντας ότι στο Μνημόνιο απαντά με έργο. «Απαντάμε με συνεχή διεκδίκηση, με τη συνετή διαχείριση, με την εμπειρία και την αποτελεσματικότητα μας».

Όσον αφορά το πραγματικό δίλημμα των εκλογών, ο κ. Ψωμιάδης ήταν σαφής: «Η Μακεδονία χρειάζεται έναν Περιφερειάρχη που σηκώνει τα μανίκια, διεκδικεί, τα λέει σταράτα, μπεσαλίδικα; Ή κυβερνητικό εκπρόσωπο και διαχειριστή του Μνημονίου;». Κάλεσε δε τους ανθυποψηφίους του να απαντήσουν στο ερώτημα τι προτίθενται να κάνουν την επομένη των εκλογών. Θα μείνουν στην Περιφέρεια ή θα επιστρέψουν στη Βουλή; «Προσωπικά ήρθα το 2003 και έμεινα. Δεν είμαι τουρίστας στην αυτοδιοίκηση. Ούτε ήρθα να κάνω το αγροτικό μου όπως ο κ. Μπόλαρης» είπε μεταξύ άλλων.

Κλείνοντας έκανε εκτενή αναφορά και στο ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων. «Για μας η Μακεδονία δεν πωλείται, δεν δημοπρατείται, δεν τη διαπραγματευόμαστε με καμία κυβέρνηση. Για μας η Μακεδονία είναι Ελλάδα. Τέλος» σημείωσε χαρακτηριστικά.

{youtube}A-V0jtegpvs{/youtube}

Βρείτε μας στο Facebook

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΨΩΜΙΑΔΗΣ

«Εάν έμαθα κάτι μετά από τρεις και πλέον δεκαετίες ενεργούς παρουσίας στην πολιτική, είναι πως τίποτα δεν είναι ανέφικτο εάν έχεις κερδίσει την εκτίμηση, την εμπιστοσύνη και την αγάπη των συμπατριωτών σου.

Με σεβασμό στις Αρχές και στις Αξίες που κληρονόμησα από την οικογένεια μου, τους δασκάλους μου, την Πίστη στο Θεό και στην Πατρίδα, πορεύτηκα το δικό μου έντιμο δρόμο στην πολιτική, από την Αυτοδιοίκηση μέχρι τα έδρανα του ελληνικού Κοινοβουλίου, προσπαθώντας να συμβάλω με τις δικές μου μικρές δυνάμεις στην οικοδόμηση μιας ισχυρής και περήφανης Ελλάδας.

Ο αγώνας αυτός, παρά τα βρώμικα παιχνίδια που στήθηκαν σε βάρος μου, τον οχετό της λάσπης, συνεχίζεται. Γιατί τώρα ήρθε η ώρα των απαντήσεων σε αυτούς που βιάστηκαν να με ¨τελειώσουν¨ πολιτικά.
Αρνούμαι πεισματικά τη δημοκρατία της σιωπής και του καναπέ. Μαζί θα χτυπήσουμε την αδικία, μαζί συνεχίζουμε. Δεξιοί και Αριστεροί, είναι ανάγκη πλέον για την Πατρίδα μας να προχωρήσουμε ΕΝΩΜΕΝΟΙ.
Γιατί στους αγώνες ενός ολόκληρου λαού για την επανάκτηση της εθνικής μας αξιοπρέπειας και της εθνικής μας κυριαρχίας δεν έχω, δεν έχουμε, δικαίωμα απουσίας.»

Παναγιώτης Χ. Ψωμιάδης

Στοιχεία Επικοινωνίας

Διεύθυνση Γραφείου

Φραγκίνη 7, TK 54624
Θεσσαλονίκη

Τηλέφωνα

2310-220144 & 2310-220188

Φαξ

2310-220024

Email

psomiadis09@gmail.com

 Developed & Hosted by:Momentous