ΚΥΡΙΑ ΣΗΜΕΙΑ ΟΜΙΛΙΑΣ ΥΠ. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ Π. ΨΩΜΙΑΔΗ ΒΕΛΛΙΔΕΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΕΥΤΕΡΑ 1/11/2010, ΩΡΑ 19.30

Δευτέρα, 01 Νοεμβρίου 2010εκτύπωση

Φίλες και φίλοι,

Απόψε η καρδιά της Μακεδονίας χτυπάει στη Θεσσαλονίκη.

Απόψε οι Μακεδόνες ψήφισαν!

Ψήφισαν Δύναμη για τη Μακεδονία!

Ψήφισαν Παναγιώτη Ψωμιάδη!

Πριν δύο μήνες, ξεκίνησα με τους συνεργάτες μου από τη Βεργίνα, το νέο μου ταξίδι, την προσπάθεια να βάλουμε την Κεντρική Μακεδονία στο δρόμο της ανάπτυξης. Ένα χρόνο τώρα γυρίζω από χωριό σε χωριό κι από πόλη σε πόλη αυτόν τον ευλογημένο τόπο. Διαπίστωσα από κοντά την εγκατάλειψη! Άκουσα την κραυγή απόγνωσης! Είδα τις προοπτικές ανάπτυξης! Πήρα το μήνυμα! Και είναι προσωπική μου δέσμευση: Την Κεντρική Μακεδονία θα τη βγάλουμε από το τέλμα! Η Πιερία, η Ημαθία, η Πέλλα, το Κιλκίς, οι Σέρρες, η Χαλκιδική, η Θεσσαλονίκη, όλοι μαζί θα φύγουμε μπροστά! Τέρμα η μιζέρια, τέρμα η ανοχή! Αυτή είναι η εντολή που μου δώσατε ΕΣΕΙΣ! Απόψε θέλω να σας κοιτάξω στα μάτια και να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ, που τριάντα χρόνια στέκεστε δίπλα μου, με εμπιστεύεστε και με στηρίζετε. Δεν σύρθηκα ποτέ στα πόδια κανενός, δεν έχω σπόνσορες και χορηγούς. Η δύναμη μου είστε εσείς! Τα έβαλα με πολιτικές δυναστείες και με τζάκια. Συγκρούστηκα με νοοτροπίες και συμφέροντα χωρίς να υπολογίσω το πολιτικό κόστος. Έφυγα νικητής από το Κοινοβούλιο με το κεφάλι ψηλά. Έβαλα την ελληνική σημαία στη Βουλή. Ένα να ξέρετε: δεν σας πρόδωσα, ούτε θα σας προδώσω ποτέ. ΕΛΛΑΔΑ – ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ – ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ: αυτές είναι οι αρχές που μπόλιασαν στην ψυχή μου οι γονείς μου. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ - ΕΛΛΑΔΑ – ΕΥΡΩΠΗ: αυτή είναι η παρακαταθήκη που άφησε σε όλους μας ο αείμνηστος Κωνσταντίνος Καραμανλής. Με αυτές τις αρχές και τις αξίες προχωρώ στη ζωή μου χωρίς εκπτώσεις, χωρίς συμβιβασμούς. Με τη βοήθεια του Θεού και τη δική σας, έμεινα όρθιος, άντεξα σε επιθέσεις λάσπης και ανήθικα χτυπήματα. Ένα πράγμα να ξέρουν κάποιοι: είμαι πολύ σκληρός για να πεθάνω πολιτικά! Γιατί στο τέλος η αλήθεια λάμπει. Το ήθος, η εντιμότητα και η αξιοπρέπεια επιβραβεύονται. Ο λαός καταδικάζει τους συκοφάντες! Το έκανε το 2002, το έκανε το 2006, θα το κάνει και το 2010! Στις 7 Νοεμβρίου, οι πολίτες της Κεντρικής Μακεδονίας θα δώσουν την απάντησή τους! Θα ψηφίσουν «Δύναμη για την Κεντρική Μακεδονία», θα ψηφίσουν Παναγιώτη Ψωμιάδη!

ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ

Ήμουν ο πρώτος που στήριξε τον Γ. Παπανδρέου να προχωρήσει τη διοικητική μεταρρύθμιση. Γιατί πιστεύω ότι είναι το μεγάλο βήμα για να αλλάξουμε την Ελλάδα, να πετύχουμε την διοικητική αποκέντρωση και την περιφερειακή ανάπτυξη.

· Ο Καλλικράτης είναι ένας μεγάλο στοίχημα δημοκρατίας, έστω κι αν υπονομεύεται εξαρχής από την ίδια την κυβέρνηση που τον κομματικοποιεί και τον ελέγχει.

· Διότι οι αρμοδιότητες είναι συγκεχυμένες.

· Οι πόροι ανεπαρκείς.

· Το έμψυχο δυναμικό ελάχιστο.

· Εκκρεμούν 87 υπουργικές αποφάσεις και 30 προεδρικά διατάγματα για να λειτουργήσει η μεταρρύθμιση!

· Εμάς όμως μας αρέσουν τα δύσκολα και το έχουμε αποδείξει όλα αυτά τα χρόνια στη Νομαρχία!

· Ξέρουμε και να διεκδικούμε και να κερδίζουμε!

ΓΙΑ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ

Η Ελλάδα μπήκε στο λαβύρινθο του Μνημονίου. Η πολιτική της κυβέρνησης προκαλεί εθνική κατάθλιψη. Γκρεμίζεται το κοινωνικό κράτος. Γκρεμίζεται η γενιά των 600 ευρώ. Γκρεμίζεται το δικαίωμα στην ελπίδα. Γκρεμίζεται η αξιοπρέπεια, η τιμή και η υπερηφάνεια των Ελλήνων. Γκρεμίζονται οι πολύτεκνοι και οι ανάπηροι, τα περήφανα γηρατειά. Γκρεμίζονται δικαιώματα δεκαετιών. Το Μνημόνιο πλήττει τα εθνικά κυριαρχικά μας δικαιώματα. Οι μέχρι χθες σοσιαλιστές προστάτες του λαού, έγιναν οι πιο σκληροί διώκτες του. Η αγορά πεθαίνει. Οι μικρομεσαίοι πεθαίνουν. Η ίδια εικόνα παντού. Τα τελευταία χρόνια στέγνωσαν τα χείλη μου να φωνάζω την αλήθεια. Γιατί μαγκιά δεν είναι να επιβάλεις φόρους. Μαγκιά είναι να διαμορφώσεις ένα οικονομικό πρόγραμμα με προοπτική ανάπτυξης. Μήνες τώρα μας κοροϊδεύουν με την πράσινη ανάπτυξη, πράσινες εργασίες, πράσινες πολυκατοικίες, πράσινα αυτοκίνητα. Εγώ θα έλεγα πράσινες μπούρδες και πράσινα άλογα. Ακόμη και το βαμβάκι καταστράφηκε από σκουλήκι πράσινο! Εγώ ξέρω, ότι έξι στους δέκα νέους μας ψάχνουν το μέλλον τους στα ξένα. Γυρίζουμε στη δεκαετία του ’50 και του ’60! Έχουμε να δώσουμε λόγο σ’ αυτά τα παιδιά! Στα παιδιά που πετάχτηκαν στο δρόμο, τα παιδιά των stage και τους συμβασιούχους. Και δε φταίει μόνο το ΠΑΣΟΚ. Φταίει και η ΝΔ. Τα παιδιά αυτά δεν ήταν ούτε μπλε, ούτε κόκκινα, ούτε πράσινα. Είναι ελληνόπουλα, είναι το μέλλον της Ελλάδας μας. Είπε ο κ. πρωθυπουργός ότι η Ελλάδα είναι διεφθαρμένη. Απόψε θέλω να του στείλω ένα μήνυμα. Δεν είναι διεφθαρμένος ο ελληνικός λαός, κ. πρωθυπουργέ. Ούτε η πατρίδα μας είναι μια διεφθαρμένη χώρα. Αν πράγματι θέλετε να αντιμετωπίσετε τη διαφθορά, τότε κοιτάξτε γύρω σας. Γιατί η διαφθορά έχει όνομα, έχει πρόσωπο, έχει διεύθυνση και τηλέφωνο. Αλήθεια, πως δεχθήκατε κ. Παπανδρέου να γίνεται πρωθυπουργός σε μια διεφθαρμένη χώρα; Οι Έλληνες είναι περήφανοι, αξιοπρεπείς, έχουν αρχές και αξίες. Σταματήστε κ. πρωθυπουργέ να προσβάλλετε τον ελληνικό λαό. Ένα λαό που έχει αξίες, ιδανικά, ψυχή, αξιοπρέπεια, υπερηφάνεια. Πριν λίγες μέρες, ακούσαμε από τον πρωθυπουργό ότι πιθανή ήττα του Μ. Μπόλαρη και νίκη Ψωμιάδη θα είναι ήττα για την Ελλάδα και θα πρέπει να πάμε σε εκλογές. Μέχρι χθες ο κ. Μπόλαρης μας έλεγε ότι οι εκλογές είναι καθαρά αυτοδιοικητικές. Τι θα απαντήσει τώρα στους πολίτες; Ότι όλα αυτά είναι επικοινωνιακά τρικ για να υφαρπάξει την ψήφο του; Ότι κοροϊδεύει το λαό; Αυτή την κρίσιμη ώρα για τον τόπο, δεν μπορεί να δεχτούμε επικοινωνιακά παιχνίδια με ψεύτικα διλήμματα και κάλπικες υποσχέσεις. Και να είστε σίγουροι ότι εάν επικρατήσει το ΠΑΣΟΚ σ’ αυτές τις εκλογές, έρχεται πακέτο μέτρων ακόμη πιο σκληρό, ακόμη πιο αντιλαϊκό. Γι’ αυτό πρέπει να στείλουμε σαφές πολιτικό μήνυμα: Λέμε όχι στα Μνημόνια της υποτέλειας, όχι στα Μνημόνια της υποταγής.

ΤΟ ΕΡΓΟ ΜΑΣ ΣΤΗ ΝΟΜΑΡΧΙΑ

Εμείς, απέναντι στο Μνημόνιο απαντάμε με έργο. Απαντάμε με συνεπή διεκδίκηση, με τη συνετή διαχείριση, με την εμπειρία και την αποτελεσματικότητά μας Κλείσαμε τη Νομαρχία δύο φορές και φέραμε στο νομό 1 δισεκατομμύριο ευρώ για έργα! Υλοποιήσαμε το 95% των προεκλογικών μας δεσμεύσεων. 1.000 τεχνικά έργα 125 σχολεία 2.500 σχολικές αίθουσες 350 αθλητικά έργα Μειώσαμε τη διπλοβάρδια από το 38% στο 10% Προχωράμε, με δικούς μας πόρους, στην κατασκευή του νέου Διοικητικού Μεγάρου. Το 2003 παραλάβαμε την Κορώνεια χωρίς μία σταγόνα νερό. Το 2010 έχουμε ξανά λίμνη! Δεν τη σώσαμε, αλλά τη γεμίσαμε, χάρη στα έργα της Νομαρχίας. Από τους άλλους 7 φορείς που εμπλέκονται, μεταξύ των οποίων 3 υπουργεία, κανείς δεν έχει κάνει τίποτε. Το αναγνώρισαν δημόσια ο Αλέκος Αλαβάνος αλλά και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο κ. Κάρολος Παπούλιας: το πρόβλημα της Κορώνειας δεν είναι τοπικό, αλλά εθνικό, κεντρικής πολιτικής. Δημιουργήσαμε τις νέες πίστες εξέτασης υποψηφίων οδηγών στη Ν. Ραιδεστό. Δημιουργήσαμε τη Διεύθυνση Μεταφορών και Πολεοδομίας στην ανατολική Θεσσαλονίκη Απομακρύναμε μετά από 30 χρόνια τη ΔΙΑΝΑ, τα βυρσοδεψεία, τα λατομεία, τα ασβεστοποιία Κλείσαμε 50 παράνομες χωματερές Υλοποιήσαμε δεκάδες προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ήμασταν κοντά στον αγρότη, στον κτηνοτρόφο, στον ψαρά. Τεράστιο το έργο μας στον Τουρισμό, στον Πολιτισμό, στην Υγεία και στην Πρόνοια. Ήμασταν πάντοτε πρώτοι στα προσκλητήρια των πολιτών και των τοπικών κοινωνιών. Η αυριανή Περιφέρεια είναι μια δυνατή φωνή 2 εκατομμυρίων ανθρώπων.

Η ΣΤΟΧΕΥΣΗ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

Κυρίες και Κύριοι,

Το έργο μας στη Νομαρχία αποτελεί εγγύηση για την ανάπτυξη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Κλειδί στην πολιτική μας είναι η λέξη ανάπτυξη. Η Περιφέρεια είναι μια δυνατή φωνή 2 εκατ. ανθρώπων. Και είμαι αποφασισμένος η φωνή της Μακεδονίας να φτάσει στις Βρυξέλλες. Γιατί θέλουμε μια Κεντρική Μακεδονία με καρδιά Ελλάδας και μυαλό Ευρώπης. Για να κάνουμε την Κεντρική Μακεδονία ΔΥΝΑΜΗ μέσα στην Ευρώπη των Περιφερειών. Δεν έχω μάθει στη ζωή μου να υπόσχομαι και δεν πρόκειται να το κάνω ούτε τώρα. Δεν κάνουμε εμπόριο ελπίδας. Δεν θέλουμε να πούμε πολλά. Θέλουμε να κάνουμε πολλά. Και θα κάνουμε πολλά!

Ξέρω καλά πως ο ευλογημένος αυτός τόπος έχει μείνει πίσω. Μέχρι εδώ, όμως! Η Μακεδονία δεν μπορεί άλλο να ζει στη σκιά της Αθήνας. Η Κεντρική Μακεδονία στηρίζεται στις δικές της δυνάμεις. Στις πλουτοπαραγωγικές της πηγές, στο φυσικό και πολιτιστικό της πλούτο. Σ’ εμάς τους Μακεδόνες δεν ταιριάζει η μιζέρια. Η Κεντρική Μακεδονία αλλάζει. Γιατί όλοι μαζί είμαστε πλέον μια γροθιά, μια μεγάλη οικογένεια που φροντίζει για όλα τα μέλη της, με ισότιμη ανάπτυξη όλων των νομών.

ΚΥΡΙΕΣ ΑΙΧΜΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

Προτεραιότητά μας ο τουρισμός και όλες οι εναλλακτικές του μορφές. Ο Όλυμπος και το Δίον στην Πιερία, η Βεργίνα και οι Μακεδονικοί Τάφοι στην Ημαθία, τα Μακεδονικά Ανάκτορα στην Πέλλα, τα πεδία των βαλκανικών πολέμων στο Κιλκίς, η λίμνη Κερκίνη και το σπήλαιο της Αλιστράτης στις Σέρρες, το Άγιον Όρος, το σπήλαιο το Πετραλώνων και οι θάλασσες της Χαλκιδικής, η Θεσσαλονίκη με τα βυζαντινά της μνημεία είναι μερικά μόνο από τα παγκόσμια πλεονεκτήματα του τόπου μας. Η αγροτική οικονομία, γεωργία – κτηνοτροφία – αλιεία, μπορούν να γίνουν ξανά κινητήριος δύναμη. Έχουμε επιχειρηματίες ικανούς, έτοιμους να φύγουν μπροστά, με την κατάλληλη στήριξη. Στις άμεσες προτεραιότητές μας περιλαμβάνονται: Η αξιοποίηση του Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης, για τη χρηματοδότηση υποδομών και επενδυτικών πρωτοβουλιών. Η κατάρτιση δεκαετούς Αναπτυξιακής στρατηγικής, με ορίζοντα τριακονταετίας.

Φίλες και φίλοι,

Σε θέματα τοπικά δεν είμαι με κανένα κόμμα. Είμαι με σας, είμαι με τις τοπικές κοινωνίες. Το αποδείξαμε στη Νομαρχία, θα το κάνουμε πράξη και στην Περιφέρεια: καταργούμε τις κομματικές γραμμές και τις αγκυλώσεις. Για μας τα τοπικά προβλήματα δεν έχουν χρώμα. Και δηλώνω ξεκάθαρα πως ΝΑΙ, ΕΝΩΜΕΝΟΙ, ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, θα τα καταφέρουμε, υπάρχει ΕΛΠΙΔΑ, υπάρχει ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ! Και το ξέρετε πολύ καλά: εδώ και χρόνια αγωνίζομαι για μια ενωμένη, μεγάλη, ισχυρή πατριωτική κεντροδεξιά παράταξη. Γιατί πιστεύω ότι σε όποια πλευρά κι αν ανήκει κανείς, είτε στην Αριστερά είτε στη Δεξιά, η ενότητα είναι κινητήριος δύναμη.

ΓΙΑ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΗΣ ΟΝΟΜΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ

Και κάτι ακόμα φίλες και φίλοι. Τριάντα χρόνια στην πολιτική ΔΕΝ ΞΕΧΑΣΑ ΠΟΤΕ τη Μακεδονία μας. Για μας η Μακεδονία δεν πωλείται, δεν δημοπρατείται, δεν τη διαπραγματευόμαστε με καμία κυβέρνηση. Αρνιέμαι να υποταχθώ στο σύστημα. Αρνιέμαι να σωπαίνω. Αρνιέμαι να μ’ έχουν αλυσοδεμένο οι ξένοι. Αρνιέμαι να υποκύπτω σε κελεύσματα αμφιβόλου προελεύσεως. Δυστυχώς, δεν ακούσαμε ξεκάθαρη απάντηση από κανέναν υποψήφιο. Για μας η Μακεδονία είναι Ελλάδα. Τέλος!

ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΛΗΜΜΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ

Το πραγματικό δίλημμα είναι το εξής: Η Μακεδονία χρειάζεται έναν Περιφερειάρχη που σηκώνει τα μανίκια, διεκδικεί, τα λέει σταράτα, μπεσαλίδικα; Ή κυβερνητικό εκπρόσωπο και διαχειριστή του Μνημονίου; Η Μακεδονία θέλει αντιπεριφερειάρχες και συμβούλους που θα δουλέψουν σκληρά, που θα είναι την επόμενη μέρα δίπλα στους συμπολίτες μας, με ανοιχτή την πόρτα τους και την καρδιά τους.

ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΜΑΣ

Οι αντίπαλοί μας όταν δεν μπορούν να μας αντιμετωπίσουν με πολιτικό λόγο, λασπολογούν και συκοφαντούν πανικόβλητοι. Ορισμένοι κάνουν καριέρα με συκοφαντίες και ψεύδη εναντίον μου. Πετάνε καθημερινά λάσπη. Γιατί δεν έχουν να πουν τίποτε. Ούτε πρόγραμμα δεν έχουν. Δεν έχουν δώσει καν απάντηση οι βουλευτές - υποψήφιοι στο ερώτημα: την επομένη των εκλογών θα μείνουν στην Περιφέρεια ή θα επιστρέψουν στη Βουλή; Προσωπικά, ήρθα και έμεινα. Δεν είμαι τουρίστας στην αυτοδιοίκηση. Ούτε ήρθα να κάνω το αγροτικό μου, όπως ο κ. Μπόλαρης. Ο άνθρωπος που ζητά να υπερασπιστεί τα συμφέροντα της Μακεδονίας, δέχθηκε την κατάργηση του υπουργείου Μακεδονίας – Θράκης! Επί δέκα μήνες ήταν υφυπουργός χωρίς αρμοδιότητες και χωρίς δικαίωμα υπογραφής. Ήταν πειθήνιο όργανο του κόμματός του.

Φίλες και φίλοι,

Η Κεντρική Μακεδονία αλλάζει. Η Κεντρική Μακεδονία, ο τόπος μας, η γη μας, θα βγει από το τέλμα. Απόψε πήρα το μήνυμα. Η εντολή σας θα γίνει πράξη. Εμπρός λοιπόν, ας ενωθούμε όλοι μαζί! Η φλόγα της ελπίδας άναψε. Για την Πατρίδα μας, για τα Παιδιά μας, για τη Μακεδονία μας. Είναι ώρα να σπάσουμε τις αλυσίδες. Να κάνουμε την επανάστασή μας. Ψηλά το κεφάλι. Δείξτε τη δύναμή σας! Η μάχη είναι δύσκολη. Γι’ αυτό πρέπει να πάμε όλοι στις κάλπες. Καμία ΧΑΜΕΝΗ ΨΗΦΟΣ! ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΛΟΙ! ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΩΜΕΝΟΙ! ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ! ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΥΝΑΤΟΙ! ΕΙΜΑΣΤΕ Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ! Ελάτε λοιπόν όλοι μαζί! Ψηφίστε Ελλάδα, ψηφίστε Μακεδονία Ψηφίστε το Μακεδόνα της Καρδιάς σας, ψηφίστε τη δική σας καθαρή φωνή, τη φωνή της δικής σας ψυχής! Ψηφίστε «Δύναμη για την Κεντρική Μακεδονία»!

 

Βρείτε μας στο Facebook

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΨΩΜΙΑΔΗΣ

«Εάν έμαθα κάτι μετά από τρεις και πλέον δεκαετίες ενεργούς παρουσίας στην πολιτική, είναι πως τίποτα δεν είναι ανέφικτο εάν έχεις κερδίσει την εκτίμηση, την εμπιστοσύνη και την αγάπη των συμπατριωτών σου.

Με σεβασμό στις Αρχές και στις Αξίες που κληρονόμησα από την οικογένεια μου, τους δασκάλους μου, την Πίστη στο Θεό και στην Πατρίδα, πορεύτηκα το δικό μου έντιμο δρόμο στην πολιτική, από την Αυτοδιοίκηση μέχρι τα έδρανα του ελληνικού Κοινοβουλίου, προσπαθώντας να συμβάλω με τις δικές μου μικρές δυνάμεις στην οικοδόμηση μιας ισχυρής και περήφανης Ελλάδας.

Ο αγώνας αυτός, παρά τα βρώμικα παιχνίδια που στήθηκαν σε βάρος μου, τον οχετό της λάσπης, συνεχίζεται. Γιατί τώρα ήρθε η ώρα των απαντήσεων σε αυτούς που βιάστηκαν να με ¨τελειώσουν¨ πολιτικά.
Αρνούμαι πεισματικά τη δημοκρατία της σιωπής και του καναπέ. Μαζί θα χτυπήσουμε την αδικία, μαζί συνεχίζουμε. Δεξιοί και Αριστεροί, είναι ανάγκη πλέον για την Πατρίδα μας να προχωρήσουμε ΕΝΩΜΕΝΟΙ.
Γιατί στους αγώνες ενός ολόκληρου λαού για την επανάκτηση της εθνικής μας αξιοπρέπειας και της εθνικής μας κυριαρχίας δεν έχω, δεν έχουμε, δικαίωμα απουσίας.»

Παναγιώτης Χ. Ψωμιάδης

Στοιχεία Επικοινωνίας

Διεύθυνση Γραφείου

Φραγκίνη 7, TK 54624
Θεσσαλονίκη

Τηλέφωνα

2310-220144 & 2310-220188

Φαξ

2310-220024

Email

psomiadis09@gmail.com

 Developed & Hosted by:Momentous