ΤΟ ΕΡΓΟ ΜΑΣ ΣΤΗ ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΕΓΓΥΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ: ΣΧΟΛΙΚΗ ΣΤΕΓΗ, ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΘΑΥΜΑ

Σάββατο, 30 Οκτωβρίου 2010εκτύπωση

Ο Συνδυασμός «Δύναμη για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας», παρουσιάζει συνοπτικά το έργο της παράταξης του Παναγιώτη Ψωμιάδη στη Νομαρχία Θεσσαλονίκης που αποτελεί εγγύηση για την ανάπτυξη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας:

ΣΧΟΛΙΚΗ ΣΤΕΓΗ

H επίλυση του προβλήματος της Σχολικής Στέγης, μας απασχόλησε έντονα ως θέμα πρώτης προτεραιοτητας.

Τα προβλήματα που αντιμετωπίσαμε γινόταν πιο δισεπίλυτα εξαιτίας:

-Της ανυπαρξίας ιδιόκτητων οικοπέδων και του κόστους αγοράς τους.

-Της ύπαρξης πολλών παλαιών διδακτηρίων, που η συντήρησή τους είναι δαπανηρή.

-Της έλλειψης στέγασης των Ειδικών Σχολείων Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης.

-Της στέγασης πολλών σχολείων, κύρια Νηπιαγωγείων σε μισθωμένα κτήρια.

-Της μεγάλης οικιστικής ανάπτυξης των περιφερειακών Δήμων που δημιουργεί διαρκώς ανάγκη για προσθήκες αιθουσών και κατασκευής νέων σχολείων.

-Της αλλαγής των εκπαιδευτικών συστημάτων (ολοήμερα – υποχρεωτική φοίτηση στα Νηπιαγωγεία)

Δουλέψαμε εντατικά, συστηματικά διεκδικήσαμε κονδύλια έχοντας πλήρη επίγνωση ότι η επίλυση του προβλήματος της Σχολικής Στέγης είναι υπόθεση συλλογική και ξεπερνάει τα κόμματα και τις παρατάξεις.

Τελικά επιτελέσαμε ένα μικρό θαύμα με τα 260 σχολικά έργα κόστους 184 εκ €.

-Ολοκληρώθηκαν 125 νέα διδακτήρια και 66 έργα για προσθήκες αιθουσών,

-Υπό κατασκευή βρίσκονται 18 νέα διδακτήρια και προσθήκες αιθουσών σε 17 υφιστάμενα διδακτήρια.

-Δημοπρατούνται 21 διδακτήρια και προσθήκες σε 13 διδακτήρια

Με βάση στοιχεία της Β/βάθμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλονίκης, η διπλοβάρδια μειώθηκε: στα Νηπιαγωγεία από 34% σε 11,25 %, στα Δημοτικά από 29% σε 4,23% και στα Γυμνάσια και Λύκεια από 29% σε 8 %.

Βρείτε μας στο Facebook

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΨΩΜΙΑΔΗΣ

«Εάν έμαθα κάτι μετά από τρεις και πλέον δεκαετίες ενεργούς παρουσίας στην πολιτική, είναι πως τίποτα δεν είναι ανέφικτο εάν έχεις κερδίσει την εκτίμηση, την εμπιστοσύνη και την αγάπη των συμπατριωτών σου.

Με σεβασμό στις Αρχές και στις Αξίες που κληρονόμησα από την οικογένεια μου, τους δασκάλους μου, την Πίστη στο Θεό και στην Πατρίδα, πορεύτηκα το δικό μου έντιμο δρόμο στην πολιτική, από την Αυτοδιοίκηση μέχρι τα έδρανα του ελληνικού Κοινοβουλίου, προσπαθώντας να συμβάλω με τις δικές μου μικρές δυνάμεις στην οικοδόμηση μιας ισχυρής και περήφανης Ελλάδας.

Ο αγώνας αυτός, παρά τα βρώμικα παιχνίδια που στήθηκαν σε βάρος μου, τον οχετό της λάσπης, συνεχίζεται. Γιατί τώρα ήρθε η ώρα των απαντήσεων σε αυτούς που βιάστηκαν να με ¨τελειώσουν¨ πολιτικά.
Αρνούμαι πεισματικά τη δημοκρατία της σιωπής και του καναπέ. Μαζί θα χτυπήσουμε την αδικία, μαζί συνεχίζουμε. Δεξιοί και Αριστεροί, είναι ανάγκη πλέον για την Πατρίδα μας να προχωρήσουμε ΕΝΩΜΕΝΟΙ.
Γιατί στους αγώνες ενός ολόκληρου λαού για την επανάκτηση της εθνικής μας αξιοπρέπειας και της εθνικής μας κυριαρχίας δεν έχω, δεν έχουμε, δικαίωμα απουσίας.»

Παναγιώτης Χ. Ψωμιάδης

Στοιχεία Επικοινωνίας

Διεύθυνση Γραφείου

Φραγκίνη 7, TK 54624
Θεσσαλονίκη

Τηλέφωνα

2310-220144 & 2310-220188

Φαξ

2310-220024

Email

psomiadis09@gmail.com

 Developed & Hosted by:Momentous