ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠ. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Π. ΨΩΜΙΑΔΗ ΜΕ ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΕΞΑΓΩΓΕΩΝ Β. ΕΛΛΑΔΟΣ: «Η ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΕΞΑΓΩΓΩΝ ΑΠΑΝΤΑ Σ

Τετάρτη, 27 Οκτωβρίου 2010εκτύπωση

Τα γραφεία του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ) επισκέφθηκε ο υπ. Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτης Ψωμιάδης, συνοδευόμενος από τον υπ. Αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης Απόστολο Τζιτζικώστα και υπ. Περιφερειακούς Συμβούλους.

Στη συνάντηση του κ. Ψωμιάδη με τον πρόεδρο του ΣΕΒΕ Δημήτρη Λακασά και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τον κλάδο των εξαγωγέων και τις δυνατότητες στήριξης των εξαγωγών από την αιρετή Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Μετά το τέλος της συνάντησης, ο κ. Ψωμιάδης έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Σε μια περίοδο ιδιαίτερα δύσκολη λόγω της οικονομικής κρίσης, καλούμαστε όλοι μαζί να βοηθήσουμε για την αύξηση των εξαγωγών. Τα πλούτη της μακεδονικής γης μπορούν να γίνουν ανταγωνιστικά στις διεθνείς αγορές. Η αύξηση των εξαγωγών είναι ένα μεγάλο στοίχημα γιατί απαντά στην οικονομική κρίση. Δίνει την αναπτυξιακή προοπτική που έχει ανάγκη η χώρα. Οργανωμένα, με σοβαρότητα, με ενότητα, από την Περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας, μπορούμε να κάνουμε την «έφοδο» μας στα Βαλκάνια και στην Ευρώπη. Εμείς ως Νομαρχία συμμετέχουμε μαζί με άλλους φορείς της Μεσογείου στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα MED που έχει στόχο την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και των εξαγωγών. Κλειδί στη δική μας πολιτική για την Κεντρική Μακεδονία είναι η λέξη ανάπτυξη. Και θα πρέπει όλοι να καταλάβουν ότι η ανάπτυξη της δεν είναι τοπικός εγωισμός αλλά εθνική υπόθεση. Σ’ αυτό το πλαίσιο, η κυβέρνηση καλείται να στηρίξει τις εξαγωγές περισσότερο από ποτέ. Γι’ αυτό κι εμείς από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, μεταξύ άλλων, θα διεκδικήσουμε την πύκνωση αεροπορικών και ακτοπλοϊκών δρομολογίων προς κατευθύνσεις που ενδιαφέρουν τους εξαγωγείς, την ολοκλήρωση του 6ου Προβλήτα και τη σύνδεση του Λιμανιού με την Εγνατία Οδό, τη βελτίωση της εξυπηρέτησης των εξαγωγών από το σιδηροδρομικό δίκτυο, τη δημιουργία εμπορευματικού κέντρου στη δυτική Θεσσαλονίκη, την ολοκλήρωση των καθέτων αξόνων της Εγνατίας Οδού και της ΠΑΘΕ, την ολοκλήρωση του διαδρόμου προσαπογειώσεων του αεροδρομίου «Μακεδονία».

Από την πλευρά του ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Απόστολος Τζιτζικώστας, υποστήριξε ότι «η έμφαση στην ανάπτυξη και την εξωστρέφεια που οραματιζόμαστε για την Κεντρική Μακεδονία και τη Θεσσαλονίκη, σχετίζεται άμεσα με την ενίσχυση των εξαγωγών από τη χώρα μας. Σε συνεργασία με το ΣΕΒΕ, θέλουμε να διαμορφώσουμε ένα πιο ευνοϊκό περιβάλλον, έτσι ώστε να μπορέσουμε να προωθήσουμε καλύτερα τα προϊόντα που παράγουμε στο εξωτερικό. Η γεωγραφική θέση της Θεσσαλονίκης ευνοεί, αυτό το εγχείρημα και αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να προχωρήσουμε με ταχύτερους ρυθμούς στην ολοκλήρωση των υποδομών που απαιτούνται για να μπορούν οι ελληνικές επιχειρήσεις να διοχετεύουν τα προϊόντα τους στο εξωτερικό με ταχύτητα και ανταγωνιστικότητα. Ως Αντιπεριφέρεια Θεσσαλονίκης», συνέχισε ο κ. Τζιτζικώστας, «σκοπεύουμε να υλοποιήσουμε αυτό το σχεδιασμό, στο μέτρο που μας αναλογεί, χωρίς να χάσουμε ούτε μια ημέρα».

Απευθυνόμενος στους κυρίους Ψωμιάδη και Τζιτζικώστα ο πρόεδρος του ΣΕΒΕ, Δημήτριος Λακασάς, δήλωσε ότι προσβλέπει στην μαχητικότητα και στην διεκδικητικότητα που χαρακτηρίζει αμφότερους προκειμένου, όπως είπε, «να αναπτυχθεί μία πιο στενή συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ώστε να γίνει εφικτή η ενίσχυση του κλάδου των εξαγωγών στην Β.Ελλάδα».

Βρείτε μας στο Facebook

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΨΩΜΙΑΔΗΣ

«Εάν έμαθα κάτι μετά από τρεις και πλέον δεκαετίες ενεργούς παρουσίας στην πολιτική, είναι πως τίποτα δεν είναι ανέφικτο εάν έχεις κερδίσει την εκτίμηση, την εμπιστοσύνη και την αγάπη των συμπατριωτών σου.

Με σεβασμό στις Αρχές και στις Αξίες που κληρονόμησα από την οικογένεια μου, τους δασκάλους μου, την Πίστη στο Θεό και στην Πατρίδα, πορεύτηκα το δικό μου έντιμο δρόμο στην πολιτική, από την Αυτοδιοίκηση μέχρι τα έδρανα του ελληνικού Κοινοβουλίου, προσπαθώντας να συμβάλω με τις δικές μου μικρές δυνάμεις στην οικοδόμηση μιας ισχυρής και περήφανης Ελλάδας.

Ο αγώνας αυτός, παρά τα βρώμικα παιχνίδια που στήθηκαν σε βάρος μου, τον οχετό της λάσπης, συνεχίζεται. Γιατί τώρα ήρθε η ώρα των απαντήσεων σε αυτούς που βιάστηκαν να με ¨τελειώσουν¨ πολιτικά.
Αρνούμαι πεισματικά τη δημοκρατία της σιωπής και του καναπέ. Μαζί θα χτυπήσουμε την αδικία, μαζί συνεχίζουμε. Δεξιοί και Αριστεροί, είναι ανάγκη πλέον για την Πατρίδα μας να προχωρήσουμε ΕΝΩΜΕΝΟΙ.
Γιατί στους αγώνες ενός ολόκληρου λαού για την επανάκτηση της εθνικής μας αξιοπρέπειας και της εθνικής μας κυριαρχίας δεν έχω, δεν έχουμε, δικαίωμα απουσίας.»

Παναγιώτης Χ. Ψωμιάδης

Στοιχεία Επικοινωνίας

Διεύθυνση Γραφείου

Φραγκίνη 7, TK 54624
Θεσσαλονίκη

Τηλέφωνα

2310-220144 & 2310-220188

Φαξ

2310-220024

Email

psomiadis09@gmail.com

 Developed & Hosted by:Momentous