ΔΗΛΩΣΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΨΩΜΙΑΔΗ ΓΙΑ ΤΗ ΒΟΜΒΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟΝ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΣΚΑΪ

 

Σχολιάζοντας τη βομβιστική επίθεση στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΛΙΤΩΝ» και υποψήφιος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Ψωμιάδης δήλωσε τα εξής:

«Εκφράζω τον αποτροπιασμό μου για αυτές τις ύπουλες και άνανδρες πράξεις που στόχο έχουν την κατάλυση της πολυφωνίας στην Πατρίδα μας.
Στέκομαι δίπλα στους ανθρώπους του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ, είμαι βέβαιος πως αυτές οι ενέργειες τους κάνουν ακόμη πιο δυνατούς απέναντι σε αυτούς που θέλουν να χειραγωγήσουν την ενημέρωση.
Να θυμούνται μόνο οι δειλοί, πως στο τέλος το φως κερδίζει πάντα το σκοτάδι».

ΔΗΛΩΣΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΨΩΜΙΑΔΗ ΓΙΑ ΤΗ ΒΕΒΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΜΝΗΜΕΙΟΥ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ

Με αφορμή τη βεβήλωση του Μνημείου Ολοκαυτώματος την Παρασκευή 14/12, ο υποψήφιος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης με το συνδυασμό «ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΛΙΤΩΝ» Παναγιώτης Ψωμιάδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Καταδικάζω ρητά και κατηγορηματικά τη νέα βεβήλωση του Μνημείου του Ολοκαυτώματος στη Θεσσαλονίκη την Παρασκευή 14/12. 
Πρόκειται για μια ενέργεια που προσβάλει βάναυσα την ιστορική μνήμη. Η Θεσσαλονίκη δεν ξεχνά, δεν διαγράφει τις εφιαλτικές μνήμες που σημάδεψαν με τα πλέον μελανά χρώματα την ιστορική πορεία των Εβραίων Ελλήνων συμπολιτών μας.
Το μήνυμα της κοινωνίας μας οφείλει να είναι σαφές: Κάθε επίθεση σε μνημείο της πόλης είναι κατακριτέα, πόσο μάλλον δε, όταν αφορά μια κοινότητα που απειλήθηκε με ολοκληρωτικό αφανισμό στα μαύρα χρόνια της ναζιστικής Κατοχής.
Η αποτελεσματική προστασία των μνημείων της Θεσσαλονίκης θα αποτελέσει απόλυτη προτεραιότητα της δικής μας δημοτικής αρχής».

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΨΩΜΙΑΔΗ ΣΤΗΝ ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ

«Με δρόμους κλειστούς, με χιλιάδες αστυνομικούς σε όλη την πόλη, σε ένα άδειο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο, παρά την κινητοποίηση ολόκληρου του κομματικού μηχανισμού με εισαγόμενους κλακαδόρους από την Αθήνα, ο κύριος Πρωθυπουργός μου επιφύλαξε την εξαιρετική τιμή να αναφερθεί στο πρόσωπο μου.
Το έπραξε μάλιστα για δεύτερη φορά σε δύο μήνες, κάτι που σημαίνει πως είμαστε πολύ μπροστά στις δημοσκοπήσεις… Τον διαβεβαιώνω πως θα φανώ αντάξιος της εμπιστοσύνης που μου δείχνει!
Στο παραλήρημα του απαντούμε με πράξεις, με το έργο μας, που αναγνωρίστηκε επανειλημμένα από τους πολίτες της Θεσσαλονίκης.
Είναι οι ίδιοι πολίτες που στις δημοτικές εκλογές θα δώσουν στους επαγγελματίες του εθνομηδενισμού, στους πιο υπάκουους υπαλλήλους των Βρυξελλών, στους κονφερασιέ της παγκοσμιοποίησης, μια ακόμη ηχηρή απάντηση.
Καλώ όλους τους πατριώτες Έλληνες και Ελληνίδες να σταθούν στο πλευρό μας, απέναντι στην αήθη αυτή επίθεση».

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΨΩΜΙΑΔΗΣ: Ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΤΣΙΦΑΣ ΠΕΡΑΣΕ ΣΤΗΝ ΑΙΩΝΙΟΤΗΤΑ

Τελέστηκε σήμερα Κυριακή 9/12 στον Ιερό Ναό της Του Θεού Σοφίας στη Θεσσαλονίκη με πρωτοβουλία του υποψήφιου Δημάρχου Θεσσαλονίκης με το συνδυασμό ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΛΙΤΩΝ Παναγιώτη Ψωμιάδη και πατριωτικών κινημάτων 40ήμερο μνημόσυνο στη μνήμη του Βορειοηπειρώτη Κωνσταντίνου Κατσίφα.
Παρουσία πλήθους κόσμου, εκπροσώπων κομμάτων, φορέων της πόλης και πατριωτικών κινημάτων, μέσα σε κλίμα έντονης συγκινησιακής φόρτισης, ο κ. Παναγιώτης Ψωμιάδης αναφέρθηκε στον ηρωισμό του Κωνσταντίνου Κατσίφα, που «πέρασε στην αιωνιότητα» όπως είπε χαρακτηριστικά, «έπεσε τυλιγμένος με την ελληνική σημαία στη Βόρεια Ήπειρο για τα Ιδεώδη της Πατρίδας μας». «Λένε κάποιοι» συνέχισε ο κ. Ψωμιάδης στο χαιρετισμό που απηύθυνε, «πως δεν υπάρχουν σήμερα ήρωες. Αυτό είναι λάθος. Αντίθετα, ο ελληνικός λαός είναι ένας λαός ηρώων. Εθνικοί ηγέτες δεν υπάρχουν» συνέχισε ο κ. Ψωμιάδης, ο οποίος προσέθεσε πως η επιμνημόσυνη δέηση πραγματοποιήθηκε για να «ενώσει τον ελληνικό λαό και όχι για να διχάσει. Ενωμένοι μεγαλουργήσαμε. Διχασμένοι γνωρίσαμε μόνο ήττες» κατέληξε.
Το παρών στο μνημόσυνο έδωσαν οι τρεις γαμπροί του Κωνσταντίνου Κατσίφα, ο Βαγγέλης Σακελλαράκης, ο Τιμολέων Γεωργίου και ο Νίκος Μπονάνος με έναν εξ αυτών, τον Βαγγέλη Σακελλαράκη, να υπογραμμίζει πως ο Κωνσταντίνος Κατσίφας είναι «παιδί δικό σας», εννοώντας το σύνολο του ελληνικού λαού και ευχαριστώντας τόσο τον Παναγιώτη Ψωμιάδη όσο και τον Παναγιώτατο Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ.κ. Άνθιμο για την τέλεση του μνημοσύνου.
Η επιμνημόσυνη δέηση ολοκληρώθηκε με τους παρευρισκόμενους να ψάλλουν τον Εθνικό Ύμνο.

ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΤΣΙΦΑ

Με πρωτοβουλία του υποψήφιου Δημάρχου Θεσσαλονίκης με το συνδυασμό ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΛΙΤΩΝ Παναγιώτη Χ. Ψωμιάδη και πατριωτικών κινημάτων θα τελεστεί την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2018 και ώρα 10.00 π.μ. στον Ιερό Ναό Της Του Θεού Σοφίας στη Θεσσαλονίκη, 40ήμερο μνημόσυνο στη μνήμη του Βορειοηπειρώτη Κωνσταντίνου Κατσίφα, χοροστατούντος του Παναγιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ.κ. Ανθίμου, παρουσία μελών της οικογένειας του.

Πρόκειται για τον ελάχιστο φόρο τιμής στο πρόσωπο ενός Ήρωα, που συγκλόνισε με το θάνατο του.
Καλούμε το χριστεπώνυμο πλήθος να παραστεί στην επιμνημόσυνη δέηση.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΨΩΜΙΑΔΗ ΣΤΟΝ ΤΟΜ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ, ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ

Συγχαρητήρια επιστολή στο νέο Πρόεδρο του Ηρακλή Τομ Παπαδόπουλο απέστειλε ο υποψήφιος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Ψωμιάδης.
Στην επιστολή του ο κ. Ψωμιάδης αφού κάνει ιδιαίτερη μνεία στην πολυεπίπεδη προσφορά του Ηρακλή στα αθλητικά και κοινωνικά δρώμενα της Θεσσαλονίκης, επικροτεί την απόφαση του κ. Παπαδόπουλου να αναλάβει τα ηνία της ομάδας. Υπογραμμίζει ακόμη, την πρωτοβουλία του ομογενούς επιχειρηματία να επιστρέψει και να επενδύσει στην Ελλάδα, σε αυτή την ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο.

Ολόκληρο το κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:

Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,

Η είδηση της ενασχόλησής σας με τα κοινά μιας σπουδαίας ομάδας στη πόλη της Θεσσαλονίκηςει αποτελεί σημείο αναφοράς. Ο ιστορικός Ηρακλής με κορυφαία πορεία στα αθλητικά δρώμενα της βόρειας Ελλάδας οφείλει να βρει το δρόμο προς την κορυφή.
Ο χαρακτήρας που επέδειξε κατά την πολυετή διαδρομή του, απέχοντας από σκιώδη παρασκηνιακά συμφέροντα, προσθέτουν ιδιαίτερη δόξα στην ακεραιότητα του συλλόγου και βαραίνουν τις συνειδήσεις όσων τον πολέμησαν λυσσαλέα.
Η χαρμόσυνη παρουσία σας ωστόσο, μόνο ελπιδοφόρα μπορεί να αποδειχτεί για το μέλλον του ποδοσφαιρικού τμήματος. Η επαγγελματική σας σταδιοδρομία, η επιτυχημένη επιχειρηματική σας δράση και η εν γένει παρουσία σας στη κοινωνία, μας καθίστα ιδιαίτερα υπερήφανους για τη δράση σας στην πρωτεύουσα της Μακεδονίας.
Ιδιαίτερη μνεία χρήζει το γεγονός, όντας ομογενής που κατοικοεδρεύει στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, το οικονομικό εγχείρημα σας να συνεισφέρετε με επενδύσεις στο αθλητικό και όχι μόνο κομμάτι της πατρίδας μας. Για όλα τα παραπάνω, νιώθω υπόχρεος, συνεργάσιμος και αλληλέγγυος σε κάθε σας σκέψη για το καλό της Θεσσαλονίκης και του Ηρακλή.
Εύχομαι από καρδιάς καλή επιστροφή για τον Ηρακλή στη φυσική του θέση και γρήγορα πρωταγωνιστής στο ελληνικό αθλητικό στερέωμα.

Με εκτίμηση,

Παναγιώτης Ψωμιάδης

Πρώην Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας
Υποψήφιος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΨΩΜΙΑΔΗΣ: «Η ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΔΕΙΧΘΕΙ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΑΥΤΑΠΑΤΗ»

Σχολιάζοντας την επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων από την Κυβέρνηση, ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Ψωμιάδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Δεν μπορεί να παραβλέψει κανείς το γεγονός πως μετά τη μέγγενη των Μνημονίων, η σταδιακή επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων που υλοποιείται είναι μια κίνηση προς τη σωστή κατεύθυνση. 
Τα μείζονα ζητήματα αυτή τη στιγμή για τη δοκιμαζόμενη ελληνική κοινωνία είναι η αύξηση του κατώτατου μισθού, η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, η αποκατάσταση της εργασιακής σταθερότητας, η βελτίωση της ποιότητας ζωής των συμπατριωτών μας.
Εύχομαι και ελπίζω, αυτές οι πρωτοβουλίες που εξαγγέλλει η κυβέρνηση να μην έχουν αμιγώς προεκλογικά χαρακτηριστικά, να μην είναι μια ακόμη αυταπάτη.
Και το σημαντικότερο, να μην στείλουν το λογαριασμό στην επόμενη κυβέρνηση, κρύβοντας τις επιπτώσεις κάτω από το χαλί…»

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΨΩΜΙΑΔΗΣ- ΔΩΣΤΕ ΤΩΡΑ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟ «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ»

Σχολιάζοντας τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι» ο υποψήφιος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Ψωμιάδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η καθολικά αποδεκτή επιτυχία του προγράμματος Βοήθεια στο Σπίτι οφείλεται στο ανθρώπινο δυναμικό, στην αγάπη, στο φιλότιμο, στην υπομονή, στον καθημερινό αγώνα των εργαζομένων που βρίσκονται στο πλευρό εκατοντάδων χιλιάδων συνανθρώπων μας που έχουν ανάγκη τις πολύτιμες υπηρεσίες τους.
Καλώ την Κυβέρνηση να ικανοποιήσει άμεσα τα δίκαια αιτήματα τους, να δώσει λύση στο ζήτημα που έχει προκύψει, να εξασφαλίσει για αυτούς τους εργαζόμενους που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες εργασιακή σταθερότητα και ασφάλεια, ώστε να συνεχίσουν να προσφέρουν απρόσκοπτα τις υπηρεσίες τους»

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΨΩΜΙΑΔΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ: ΠΡΟΣ ΤΗ ΣΩΣΤΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΟΙ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Σχολιάζοντας το ζήτημα της περικοπής ή μη των συντάξεων, ο υποψήφιος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Ψωμιάδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Δεν χωρά καμιά αμφιβολία πως κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση η πρωτοβουλία της Κυβέρνησης να μην προχωρήσει στη μείωση των συντάξεων από την 1/1/2019. Είναι ακόμη ιδιαίτερα θετικό το γεγονός, πως για πρώτη φορά Ευρωπαίοι αξιωματούχοι συζητούν το ενδεχόμενο της κατάργησης της μέτρου της μείωσης των συντάξεων και όχι απλώς την αναστολή του για ένα χρόνο.
Οι συνταξιούχοι μας πλήρωσαν πολύ ακριβά τα Μνημόνια, τις οδυνηρές περικοπές, τη βίαιη υποβάθμιση της ποιότητας ζωής τους.
Είναι ώρα να μπει ένα τέλος στον εφιάλτη. Εύχομαι και ελπίζω η εξαγγελία της Κυβέρνησης να μην έχει προεκλογικά χαρακτηριστικά, να επιμείνει μέχρι τέλους σε μια δίκαιη διεκδίκηση που θα ανακουφίσει, έστω, τους δοκιμαζόμενους συμπατριώτες μας.
Και ασφαλώς δεν επιτρέπεται να πέσει η ¨καυτή πατάτα¨ στην επόμενη κυβέρνηση…
Σε αυτά τα θέματα δεν χωρούν κομματικές γραμμές και χρώματα, πρωτεύει η συλλογική διεκδίκηση και η επίτευξη του στόχου».

Παναγιώτης Ψωμιάδης – Γιάννης Μπουτάρης: Οι διαφωνίες υπάρχουν, μας ενώνει η αγάπη για τη Θεσσαλονίκη

Το Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη επισκέφθηκε σήμερα Τετάρτη 24/10 στο γραφείο του στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης ο υποψήφιος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Ψωμιάδης, ξεκινώντας, θεσμικά, από τον πρώτο πολίτη της πόλης τον κύκλο των συναντήσεων του –με την ιδιότητα του υποψηφίου Δημάρχου- με τις αρχές της Θεσσαλονίκης.
Στη συνάντηση που διεξήχθη σε πολύ καλό κλίμα οι δύο άνδρες είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις για τα προβλήματα που απασχολούν τη Θεσσαλονίκη, θίγοντας παράλληλα και θέματα της τρέχουσας πολιτικής επικαιρότητας.
Σε δηλώσεις του αμέσως μετά στους δημοσιογράφους ο κ. Ψωμιάδης τόνισε τα εξής: «Θεωρώ πως έδειξα μεγαλείο ψυχής, ήρθα εδώ. Ευχαριστώ τον κ. Δήμαρχο, τον πρώτο πολίτη της πόλης, για την πολύ θερμή υποδοχή και συνεργασία. Με ενημέρωσε για τα προβλήματα που απασχολούν την πόλη και τους πολίτες αυτής της πόλης. Κατά γενική ομολογία μπορεί να διαφωνούμε και διαφωνούμε και είναι υγιές αυτό, αλλά μας ενώνει η αγάπη αυτή της πόλης. Κύριε Δήμαρχε» συνέχισε ο κ. Ψωμιάδης, «περιμέναμε να με ρωτήσετε αν ζει ο Μέγας Αλέξανδρος. Θα σας έλεγα χαριτολογώντας ότι ζει και βασιλεύει στις καρδιές και στις ψυχές των Ελλήνων και απέναντι από το παράθυρο σας είναι η προτομή, το άγαλμα του μεγάλου Αλεξάνδρου. Με πολύ θέρμη φεύγω και τον ευχαριστώ ιδιαίτερα και αυτόν, και τους συνεργάτες του και τους συναδέλφους αντιδημάρχους».