Ο Π. ΨΩΜΙΑΔΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΑΥΡΟ: «ΕΓΙΝΑΝ ΠΟΛΛΑ, ΜΠΟΡΟΥΝ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ»

Παρασκευή, 22 Οκτωβρίου 2010εκτύπωση

Στο κατάμεστο κέντρο «Λιμάνι», στο Σταυρό Θεσσαλονίκης, μίλησε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτης Ψωμιάδης, συνοδευόμενος από τον υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης Απόστολο Τζιτζικώστα και υποψήφιους Περιφερειακούς Συμβούλους. Παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο Δήμαρχος Αγίου Γεωργίου Άγγελος Φραντζής, ο υποψήφιος Δήμαρχος Βόλβης και πρώην βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης της ΝΔ Δημήτρης Γαλαμάτης, η Δήμαρχος Αρέθουσας Άννα Βασιλειάδου καθώς και πλήθος αυτοδιοικητικών στελεχών.

Στην ομιλία του, ο κ. Ψωμιάδης επιχείρησε έναν απολογισμό του «πλούσιου», όπως το χαρακτήρισε, έργου της Νομαρχίας στους 6 Δήμους που θα συγκροτήσουν από 1ης Ιανουαρίου το νέο Δήμο Βόλβης. Όπως είπε: «Έγιναν πολλά, μπορούν και πρέπει να γίνουν περισσότερα» και επισήμανε ότι η περιφέρεια του νομού μας πρέπει να αποτελέσει ισχυρό πόλο ανάπτυξης. «Δεν ξεχνώ τις καταστροφές του 2006» σημείωσε, ενώ έκανε ειδική αναφορά στο θέμα της σχολικής στέγης, στην κατασκευή αθλητικών έργων που είτε ολοκληρώθηκαν, είτε βρίσκονται σε εξέλιξη, καθώς και στα αντιπλημμυρικά έργα που δρομολογήθηκαν τα τελευταία χρόνια.

Για την λίμνη Βόλβη, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας τόνισε ότι απαιτείται αυξημένη προσοχή προκειμένου να διαφυλαχθεί το οικοσύστημα της περιοχής. «Εμείς υποβάλαμε αίτημα στο ΕΣΠΑ (ΕΠΑΛ) και περιμένουμε την έγκριση για τη δημιουργία τεσσάρων σκαλών στη λίμνη, σαν πρώτο βήμα για την τουριστική της αξιοποίηση».

Μεταξύ άλλων εστίασε στην ανάπτυξη του τουριστικού ρεύματος, στην προώθηση των εναλλακτικών μορφών τουρισμού και στην επιδιωκόμενη τόνωση της απασχόλησης. Απαραίτητη προϋπόθεση για να επιτευχθούν οι παραπάνω στόχοι, σύμφωνα με τον κ. Ψωμιάδη, είναι η αποτελεσματική συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων πλευρών του τουρισμού. «Έχουμε στα χέρια μας ένα πολύτιμο κεφάλαιο, το φυσικό και πολιτιστικό θησαυρό της περιοχής. Ο Στρυμονικός Κόλπος, η Ασπροβάλτα, τα Βρασνά, ο Σταυρός, είναι το διαμάντι της Θεσσαλονίκης. Η αυξημένη, όμως, δυναμική του νέου δήμου, επιτάσσει την περαιτέρω αξιοποίηση της λίμνης Βόλβης, την προώθηση του θρησκευτικού τουρισμού μέσω της ανάδειξης θρησκευτικών μνημείων, όπως του βήματος του Αποστόλου Παύλου και του βυζαντινού Ναού της Αγίας Μαρίνας, του ιαματικού τουρισμού στα Λουτρά Απολλωνίας καθώς και του αγροτουρισμού, ιδιαίτερα στην περιοχή των σημερινών δήμων Αρέθουσας και Εγνατίας» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Απόστολος Τζιτζικώστας, αναφέρθηκε και αυτός στις δυνατότητες τουριστικής ανάπτυξης του νέου δήμου Βόλβης. «Τα ιαματικά λουτρά της Απολλωνίας, τα Μακεδονικά Τέμπη, η λίμνη της Βόλβης και φυσικά το θαλάσσιο μέτωπο Σταυρού-Ασπροβάλτας είναι περιοχές τις οποίες θέλουμε να εκμεταλλευτούμε τουριστικά για να προσελκύσουμε περισσότερους επισκέπτες. Η Εγνατία έχει μειώσει σημαντικά την απόσταση από τη Θεσσαλονίκη και αυτό το πλεονέκτημα πρέπει να το αξιοποιήσουμε για να ενισχύσουμε την τουριστική κίνηση στο νέο δήμο Βόλβης».

Βρείτε μας στο Facebook

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΨΩΜΙΑΔΗΣ

«Εάν έμαθα κάτι μετά από τρεις και πλέον δεκαετίες ενεργούς παρουσίας στην πολιτική, είναι πως τίποτα δεν είναι ανέφικτο εάν έχεις κερδίσει την εκτίμηση, την εμπιστοσύνη και την αγάπη των συμπατριωτών σου.

Με σεβασμό στις Αρχές και στις Αξίες που κληρονόμησα από την οικογένεια μου, τους δασκάλους μου, την Πίστη στο Θεό και στην Πατρίδα, πορεύτηκα το δικό μου έντιμο δρόμο στην πολιτική, από την Αυτοδιοίκηση μέχρι τα έδρανα του ελληνικού Κοινοβουλίου, προσπαθώντας να συμβάλω με τις δικές μου μικρές δυνάμεις στην οικοδόμηση μιας ισχυρής και περήφανης Ελλάδας.

Ο αγώνας αυτός, παρά τα βρώμικα παιχνίδια που στήθηκαν σε βάρος μου, τον οχετό της λάσπης, συνεχίζεται. Γιατί τώρα ήρθε η ώρα των απαντήσεων σε αυτούς που βιάστηκαν να με ¨τελειώσουν¨ πολιτικά.
Αρνούμαι πεισματικά τη δημοκρατία της σιωπής και του καναπέ. Μαζί θα χτυπήσουμε την αδικία, μαζί συνεχίζουμε. Δεξιοί και Αριστεροί, είναι ανάγκη πλέον για την Πατρίδα μας να προχωρήσουμε ΕΝΩΜΕΝΟΙ.
Γιατί στους αγώνες ενός ολόκληρου λαού για την επανάκτηση της εθνικής μας αξιοπρέπειας και της εθνικής μας κυριαρχίας δεν έχω, δεν έχουμε, δικαίωμα απουσίας.»

Παναγιώτης Χ. Ψωμιάδης

Στοιχεία Επικοινωνίας

Διεύθυνση Γραφείου

Φραγκίνη 7, TK 54624
Θεσσαλονίκη

Τηλέφωνα

2310-220144 & 2310-220188

Φαξ

2310-220024

Email

psomiadis09@gmail.com

 Developed & Hosted by:Momentous