Ο Π. ΨΩΜΙΑΔΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΔΕΣΣΑ: «ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΝΑΖΗΤΕΙΤΑΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ, ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑ»

Πέμπτη, 21 Οκτωβρίου 2010εκτύπωση

Στον κατάμεστο κινηματογράφο «Αλέξανδρος» της Έδεσσας μίλησε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτης Ψωμιάδης, συνοδευόμενος από τον υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας, Θεόδωρο Θεοδωρίδη και υποψήφιους Περιφερειακούς Συμβούλους. Παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο βουλευτής Πέλλας της ΝΔ Γιώργος Καρασμάνης, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πέλλας Ιορδάνης Τσότσος, ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Πέλλας Νίκος Αργυρός, ο Νομάρχης Ημαθίας και υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας Κώστας Καραπαναγιωτίδης καθώς και πλήθος αυτοδιοικητικών στελεχών. Πριν την προγραμματισμένη ομιλία του στην Έδεσσα, ο κ. Ψωμιάδης επισκέφθηκε την Άρνισσα και την Παναγίτσα Πέλλας και συναντήθηκε με μέλη των τοπικών αγροτικών συνεταιρισμών, όπου συζήτησε μαζί τους για τα προβλήματα των αγροτών της περιοχής.

Στην ομιλία του ο κ. Ψωμιάδης έκανε εκτενή αναφορά στις συνέπειες της οικονομικής κρίσης, επισημαίνοντας ότι σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία, ένας στους δυο Θεσσαλονικείς ζει με δανεικά, ένας στους τρεις Έλληνες αδυνατεί να πληρώσει το λογαριασμό της ΔΕΗ, ένας στους έντεκα Έλληνες τρέφεται στα συσσίτια και η ανεργία στην Κεντρική Μακεδονία κυμαίνεται στο 32%, που είναι το δεύτερο υψηλότερο ποσοστό στη χώρα, μετά την Αθήνα.

«Και ο κ. Μπόλαρης έχει το πολιτικό θράσος να υπόσχεται στο πρόγραμμα που δημοσιοποίησε μόλις 18 ημέρες πριν τις εκλογές, την προστασία των φτωχών και των ανέργων, με τη δημιουργία χιλιάδων θέσεων εργασίας, αποκλειστικά για τη δημιουργία εντυπώσεων και φρούδων ελπίδων» πρόσθεσε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας.

Όπως τόνισε ο κ. Ψωμιάδης, δεν πρόκειται να κάνει «εμπόριο ελπίδας στις πλάτες των Μακεδόνων» και επιτέθηκε στον ανθυποψήφιο του λέγοντας ότι ακολουθεί πιστά τη γραμμή της κυβέρνησης του μνημονίου που προεκλογικά αποφάσισε να μοιράσει, στα λόγια, 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ. «Της κυβέρνησης που έχει αναβάλει για τις 15 Νοεμβρίου, την επομένη του δεύτερου γύρου των εκλογών, την ανακοίνωση του ελλείμματος και των νέων, ακόμη πιο σκληρών μέτρων που ακολουθούν» σχολίασε.

Σε άλλο σημείο επισήμανε ότι στις Περιφερειακές εκλογές «αναζητείται αξιοπρέπεια, υπευθυνότητα και ειλικρίνεια» και προκάλεσε τον πρώην υφυπουργό, Μ.Μπόλαρη, να αποκαλύψει τις θέσεις του για το θέμα της ονομασίας της Μακεδονίας και να πάψει να τηρεί σιγή ιχθύος.

Από την πλευρά του ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας, Θεόδωρος Θεοδωρίδης, αναφέρθηκε στην πολύπλευρη κρίση που βιώνουμε. «Η κρίση στην οικονομία έχει μόνο μια συνταγή για να αντιμετωπιστεί» είπε, τονίζοντας ότι πρέπει «να οργανώσουμε και να διοικήσουμε αποτελεσματικά τους φυσικούς και τους ανθρώπινους πόρους που διαθέτουμε για να παραχθεί η ανάπτυξη. Δηλαδή να παραχθεί πλούτος ατομικός πρώτα και ύστερα να αποδώσει συλλογικό και κοινωνικό πλούτο». Επίσης παρατήρησε ότι «η κρίση στην οικονομία εγκαταστάθηκε στη χώρα και στις τοπικές κοινωνίες από τότε που δεν αξιοποιήσαμε τους σημαντικούς χρηματοδοτικούς πόρους από τη συμμετοχή μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση».

Βρείτε μας στο Facebook

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΨΩΜΙΑΔΗΣ

«Εάν έμαθα κάτι μετά από τρεις και πλέον δεκαετίες ενεργούς παρουσίας στην πολιτική, είναι πως τίποτα δεν είναι ανέφικτο εάν έχεις κερδίσει την εκτίμηση, την εμπιστοσύνη και την αγάπη των συμπατριωτών σου.

Με σεβασμό στις Αρχές και στις Αξίες που κληρονόμησα από την οικογένεια μου, τους δασκάλους μου, την Πίστη στο Θεό και στην Πατρίδα, πορεύτηκα το δικό μου έντιμο δρόμο στην πολιτική, από την Αυτοδιοίκηση μέχρι τα έδρανα του ελληνικού Κοινοβουλίου, προσπαθώντας να συμβάλω με τις δικές μου μικρές δυνάμεις στην οικοδόμηση μιας ισχυρής και περήφανης Ελλάδας.

Ο αγώνας αυτός, παρά τα βρώμικα παιχνίδια που στήθηκαν σε βάρος μου, τον οχετό της λάσπης, συνεχίζεται. Γιατί τώρα ήρθε η ώρα των απαντήσεων σε αυτούς που βιάστηκαν να με ¨τελειώσουν¨ πολιτικά.
Αρνούμαι πεισματικά τη δημοκρατία της σιωπής και του καναπέ. Μαζί θα χτυπήσουμε την αδικία, μαζί συνεχίζουμε. Δεξιοί και Αριστεροί, είναι ανάγκη πλέον για την Πατρίδα μας να προχωρήσουμε ΕΝΩΜΕΝΟΙ.
Γιατί στους αγώνες ενός ολόκληρου λαού για την επανάκτηση της εθνικής μας αξιοπρέπειας και της εθνικής μας κυριαρχίας δεν έχω, δεν έχουμε, δικαίωμα απουσίας.»

Παναγιώτης Χ. Ψωμιάδης

Στοιχεία Επικοινωνίας

Διεύθυνση Γραφείου

Φραγκίνη 7, TK 54624
Θεσσαλονίκη

Τηλέφωνα

2310-220144 & 2310-220188

Φαξ

2310-220024

Email

psomiadis09@gmail.com

 Developed & Hosted by:Momentous