Ο Π. ΨΩΜΙΑΔΗΣ ΑΠΟ ΤON ΠΟΛΥΓΥΡΟ: «Η ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ ΕΙΝΑΙ “ΜΑΓΑΖΙ ΓΩΝΙΑ”»

Τρίτη, 19 Οκτωβρίου 2010εκτύπωση

Στο Δημοτικό Θέατρο Πολυγύρου μίλησε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτης Ψωμιάδης, συνοδευόμενος από τον υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη Χαλκιδικής Γιάννη Γιώργο και υποψήφιους Περιφερειακούς Συμβούλους. Παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο βουλευτής Χαλκιδικής της ΝΔ Γιώργος Βαγιωνάς, ο Νομάρχης Χαλκιδικής Αστέριος Ζωγράφος, ο πρώην βουλευτής Χαλκιδικής της ΝΔ Βασίλης Πάππας, ο Δήμαρχος Πολυγύρου Θωμάς Καπλάνης καθώς και πλήθος αυτοδιοικητικών στελεχών.

Στην ομιλία του ο κ. Ψωμιάδης χαρακτήρισε τη Χαλκιδική «μαγαζί γωνία» και επισήμανε ότι ο τουρισμός είναι η βαριά βιομηχανία της χώρας μας. «Έχω τονίσει, πως απόλυτη προτεραιότητα μας είναι η χάραξη μιας συγκεκριμένης περιφερειακής στρατηγικής για τον τουρισμό και την προώθηση όλων των εναλλακτικών του μορφών, με τη συμμετοχή όλων των φορέων που ασχολούνται με το εθνικό αυτό κεφάλαιο που διαθέτει η Πατρίδα μας».

Έσπευσε ωστόσο να ξεκαθαρίσει πως ο αγροτικός κόσμος δεν πρόκειται να μείνει έξω από το ενδιαφέρον της νέας αιρετής Περιφέρειας. «Και αυτό είναι ρητή μου δέσμευση» τόνισε. «Είναι χρέος μας, ιδιαίτερα σ’αυτές τις κρίσιμες ώρες, να σταθούμε κοντά στον Έλληνα αγρότη, να πιέσουμε ώστε να σταματήσει η απαξίωση των αγροτικών μας προϊόντων και να εξασφαλιστεί η αρτιότερη δυνατή προώθηση τους στις αγορές του εξωτερικού» πρόσθεσε.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, ο κ. Ψωμιάδης τόνισε πως το μεγάλο στοίχημα που καλείται να κερδίσει είναι η ισόρροπη και ισότιμη ανάπτυξη Βόρειας και Νότιας Χαλκιδικής. «Έχουμε στα χέρια μας ανεκμετάλλευτο φυσικό πλούτο, πανέμορφα μέρη, τον Πολύγυρο, την Αρναία, την Ιερισσό, τα Στάγειρα, το σπήλαιο των Πετραλώνων, το πανέμορφο δάσος του Ταξιάρχη, τον Άγιο Πρόδρομο τους καταρράκτες της Βαρβάρας, έναν κρυμμένο θησαυρό». Όπως σχολίασε: «Χαλκιδική είναι η θάλασσα αλλά δεν είναι μόνο η θάλασσα».

Από την πλευρά του, ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής, Γιάννης Γιώργος, τόνισε την ανάγκη ανάδειξης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και της Χαλκιδικής, ειδικότερα ως πρότυπο περιοχής της πατρίδας μας στο εγχώριο οικονομικό προϊόν, στην παραγωγικότητα, στην απασχόληση, στο περιβάλλον και στην ποιότητα ζωής. Επίσης αναφέρθηκε στα μεγάλα «έργα πνοής» που θα καταστήσουν τον Πολύγυρο «ισχυρό διοικητικό και εμπορικό κέντρο, όπως αρμόζει σε κάθε πρωτεύουσα Νομού». Μάλιστα έκανε ειδική αναφορά στην Επαρχιακή Οδό Θεσσαλονίκης-Πολυγύρου, στον βιολογικό καθαρισμό, στην ολοκλήρωση της περιφερειακής οδού του Πολυγύρου, στο φράγμα Ολυνθίου και στην ανάδειξη και προβολή του Χολομώντα.

Στη συνέχεια ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτης Ψωμιάδης, συνοδευόμενος από τον υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης Απόστολο Τζιτζικώστα και υποψήφιους Περιφερειακούς Συμβούλους, μίλησε σε συγκέντρωση αθλητικών σωματείων στο ξενοδοχείο Grand Hotel.

Ο κ. Ψωμιάδης αναφέρθηκε στο έργο που επιτελούν τα αθλητικά σωματεία, που γίνεται, όπως είπε, «με περιορισμένους οικονομικούς πόρους, αλλά με πολύ μεράκι, φιλότιμο και αγάπη».

Κάνοντας έναν απολογισμό των αθλητικών έργων που υλοποίησε στα 8 χρόνια που διοικεί τη Νομαρχία, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας τόνισε ότι «μέσα από συνεχή διεκδίκηση, πετύχαμε να εξασφαλίσουμε τα απαραίτητα κονδύλια και να «στολίσουμε» το Νομό μας με πάνω από 300 έργα».

Μεταξύ άλλων έκανε ειδική αναφορά σε ανθρώπους του αθλητισμού που συμμετέχουν στο «ψηφοδέλτιο νίκης» όπως το χαρακτήρισε. «Και πρώτα ο Νιόνιος. Ο Διονύσης κατέθεσε περίσσευμα ψυχής όλα αυτά τα χρόνια, γιατί του αρέσει, γιατί γουστάρει, γιατί αγαπάει τον αθλητισμό. Για αυτό συνεχίζει δίπλα μου, γιατί ο Διονύσης παίρνει ζωή από τον αθλητισμό και κυρίως από το αγαπημένο του παιδί το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Κοντά του, μια μεγάλη δόξα του ελληνικού ποδοσφαίρου ο Ντίνος Κούης αλλά και ο Μίμης Φωτόπουλος».

«Στις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου», συνέχισε, «η ομάδα ενισχύεται με τη συμμετοχή στο ψηφοδέλτιο της νίκης και άλλων προσωπικοτήτων που προέρχονται από τη μεγάλη αθλητική οικογένεια όπως, του Χρήστου Τερζανίδη, του Λάκη Παπαϊωάννου, του Γιώργου Ραμπότα, του Θεόδωρου Ιγνατιάδη, του Στέφανου Στεφανίδη, του Βασίλη Ανατολίτη και της Τάνιας Κυριακίδου, παλιάς πρωταθλήτριας της δισκοβολίας, που υπηρετούν επί δεκαετίες με ευσυνειδησία το εθνικό αυτό κεφάλαιο της χώρας μας που ονομάζεται αθλητισμός».

Από την πλευρά του ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Απόστολος Τζιτζικώστας επισήμανε ότι «στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε ακόμη καλύτερες συνθήκες, προκειμένου να προσελκύσουμε περισσότερα άτομα κοντά στον αθλητισμό και να δώσουμε διέξοδο στα νέα παιδιά, κρατώντας τα μακριά από τις μάστιγες της εποχής μας».

Νωρίτερα ο Π. Ψωμιάδης, συναντήθηκε με το προεδρείο του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής, με έδρα το Πολύγυρο, προκειμένου να συζητήσει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρηματίες στην περιοχή ενώ επιπλέον συζητήθηκαν και τρόποι αντιμετώπισής τους.

Βρείτε μας στο Facebook

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΨΩΜΙΑΔΗΣ

«Εάν έμαθα κάτι μετά από τρεις και πλέον δεκαετίες ενεργούς παρουσίας στην πολιτική, είναι πως τίποτα δεν είναι ανέφικτο εάν έχεις κερδίσει την εκτίμηση, την εμπιστοσύνη και την αγάπη των συμπατριωτών σου.

Με σεβασμό στις Αρχές και στις Αξίες που κληρονόμησα από την οικογένεια μου, τους δασκάλους μου, την Πίστη στο Θεό και στην Πατρίδα, πορεύτηκα το δικό μου έντιμο δρόμο στην πολιτική, από την Αυτοδιοίκηση μέχρι τα έδρανα του ελληνικού Κοινοβουλίου, προσπαθώντας να συμβάλω με τις δικές μου μικρές δυνάμεις στην οικοδόμηση μιας ισχυρής και περήφανης Ελλάδας.

Ο αγώνας αυτός, παρά τα βρώμικα παιχνίδια που στήθηκαν σε βάρος μου, τον οχετό της λάσπης, συνεχίζεται. Γιατί τώρα ήρθε η ώρα των απαντήσεων σε αυτούς που βιάστηκαν να με ¨τελειώσουν¨ πολιτικά.
Αρνούμαι πεισματικά τη δημοκρατία της σιωπής και του καναπέ. Μαζί θα χτυπήσουμε την αδικία, μαζί συνεχίζουμε. Δεξιοί και Αριστεροί, είναι ανάγκη πλέον για την Πατρίδα μας να προχωρήσουμε ΕΝΩΜΕΝΟΙ.
Γιατί στους αγώνες ενός ολόκληρου λαού για την επανάκτηση της εθνικής μας αξιοπρέπειας και της εθνικής μας κυριαρχίας δεν έχω, δεν έχουμε, δικαίωμα απουσίας.»

Παναγιώτης Χ. Ψωμιάδης

Στοιχεία Επικοινωνίας

Διεύθυνση Γραφείου

Φραγκίνη 7, TK 54624
Θεσσαλονίκη

Τηλέφωνα

2310-220144 & 2310-220188

Φαξ

2310-220024

Email

psomiadis09@gmail.com

 Developed & Hosted by:Momentous