ΑΠΑΝΤΗΣΗ Π. ΨΩΜΙΑΔΗ ΣΤΟΝ Μ. ΜΠΟΛΑΡΗ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΚΟΡΩΝΕΙΑΣ: «ΑΔΙΑΒΑΣΤΟΣ…»‏

Τρίτη, 12 Οκτωβρίου 2010εκτύπωση

Σχετικά με τις δηλώσεις του κ. Μ. Μπόλαρη, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Π. Ψωμιάδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Αδιάβαστος ο υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ για το πρόβλημα της Κορώνειας. Δέκα μήνες υφυπουργός και μάλιστα ενός υπουργείου που έχει αρμοδιότητα στο θέμα, δεν ενδιαφέρθηκε καθόλου. Και σήμερα έρχεται να κάνει πολιτική μέσα από δημοσιεύματα, με προχειρότητα που δεν αρμόζει σε ένα τόσο σοβαρό ζήτημα. Τον ενημερώνουμε, λοιπόν, ότι:

1) Επτάμιση εκατ. ευρώ έχουν ήδη απορροφηθεί από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων λόγω των έργων που έχει κάνει η Νομαρχία μας. Από κει και πέρα, για να τα απορροφήσει η Ελλάδα από την ΕΕ πρέπει να εκτελέσει και τους ειδικούς όρους.

Ειδικοί όροι είναι οι γεωτρήσεις (αρμοδιότητα του ΥΠΕΚΑ και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας), τα αγροπεριβαλλοντικά έργα (αρμοδιότητας υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης), η κατασκευή λιμνοδεξαμενών (αρμοδιότητα της Νομαρχίας που όμως «κόλλησε» λόγω τριών αναβολών στο Συμβούλιο της Επικρατείας) και το σύστημα επεξεργασίας λυμάτων του Λαγκαδά (αρμοδιότητα του δήμου Λαγκαδά).

2) Εμείς το φωνάζουμε εδώ και χρόνια: η Κορώνεια είναι στην αρμοδιότητα 8 φορέων μεταξύ των οποίων και τρία υπουργεία που δεν κάνουν τίποτε.

3) Ότι η μη απορρόφηση των κονδυλίων, αλλά και το ότι δεν προχωράνε οι εργασίες είναι πρόβλημα της Πολιτείας και όχι της Νομαρχίας, ήδη άρχισαν να το αναγνωρίζουν οι μέχρι πρότινος επικριτές μας. Πρώτος ο Αλέκος Αλαβάνος που ως πρόεδρος του ΣΥΝ είχε επισκεφθεί τη Νομαρχία μας και είχε ενημερωθεί. Η ανακοίνωση του Συνασπισμού πριν λίγες μέρες το λέει ξεκάθαρα: «Ανίκανη η Πολιτεία να εκταμιεύσει τα κοινοτικά κονδύλια». Αλλά και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κ. Παπούλιας έχει δηλώσει ξεκάθαρα ότι η υπόθεση της Κορώνειας δεν είναι πρόβλημα της Νομαρχίας αλλά της κεντρικής κυβέρνησης.

Κύριε Μπόλαρη, αλλού πρέπει να αναζητηθούν οι ευθύνες. Δυστυχώς ΜΟΝΟ η Νομαρχία προχώρησε τα έργα που όφειλε να κάνει. Γι’ αυτό και η Κορώνεια, που το 2003 την παραλάβαμε χωρίς σταγόνα από τη δική σας αδιαφορία, σήμερα έχει δύο μέτρα νερό χάρη στα δικά μας έργα. Όλα τα υπόλοιπα είναι για προεκλογική κατανάλωση. Δεν είχαμε λίμνη, και τώρα έχουμε. Είχαμε μόλυνση και σήμερα την ελέγχουμε πλήρως. Οι πολίτες μας γνωρίζουν όλους, ποιοι είμαστε και τι έργο έχουμε κάνει.

Αφού λοιπόν δεν ήρθατε να ενημερωθείτε στη Νομαρχία μας ως υφυπουργός παρά το ότι προσκληθήκατε πριν από δέκα μήνες, καλά θα κάνετε να ενημερωθείτε από τους μέχρι πρότινος συναδέλφους σας στα υπουργεία που έχουν την ευθύνη και, αν πραγματικά ενδιαφέρεστε, να πιέσετε για να προχωρήσουν τα έργα και οι ενέργειες που οφείλει να κάνει η κυβέρνηση. Φτάνει πια να εμφανίζεστε αδιάβαστος!»

Βρείτε μας στο Facebook

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΨΩΜΙΑΔΗΣ

«Εάν έμαθα κάτι μετά από τρεις και πλέον δεκαετίες ενεργούς παρουσίας στην πολιτική, είναι πως τίποτα δεν είναι ανέφικτο εάν έχεις κερδίσει την εκτίμηση, την εμπιστοσύνη και την αγάπη των συμπατριωτών σου.

Με σεβασμό στις Αρχές και στις Αξίες που κληρονόμησα από την οικογένεια μου, τους δασκάλους μου, την Πίστη στο Θεό και στην Πατρίδα, πορεύτηκα το δικό μου έντιμο δρόμο στην πολιτική, από την Αυτοδιοίκηση μέχρι τα έδρανα του ελληνικού Κοινοβουλίου, προσπαθώντας να συμβάλω με τις δικές μου μικρές δυνάμεις στην οικοδόμηση μιας ισχυρής και περήφανης Ελλάδας.

Ο αγώνας αυτός, παρά τα βρώμικα παιχνίδια που στήθηκαν σε βάρος μου, τον οχετό της λάσπης, συνεχίζεται. Γιατί τώρα ήρθε η ώρα των απαντήσεων σε αυτούς που βιάστηκαν να με ¨τελειώσουν¨ πολιτικά.
Αρνούμαι πεισματικά τη δημοκρατία της σιωπής και του καναπέ. Μαζί θα χτυπήσουμε την αδικία, μαζί συνεχίζουμε. Δεξιοί και Αριστεροί, είναι ανάγκη πλέον για την Πατρίδα μας να προχωρήσουμε ΕΝΩΜΕΝΟΙ.
Γιατί στους αγώνες ενός ολόκληρου λαού για την επανάκτηση της εθνικής μας αξιοπρέπειας και της εθνικής μας κυριαρχίας δεν έχω, δεν έχουμε, δικαίωμα απουσίας.»

Παναγιώτης Χ. Ψωμιάδης

Στοιχεία Επικοινωνίας

Διεύθυνση Γραφείου

Φραγκίνη 7, TK 54624
Θεσσαλονίκη

Τηλέφωνα

2310-220144 & 2310-220188

Φαξ

2310-220024

Email

psomiadis09@gmail.com

 Developed & Hosted by:Momentous