Ο Π. ΨΩΜΙΑΔΗΣ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΕΣ ΟΜΟΓΕΝΕΙΣ: «ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΧΡΩΜΑ, ΘΡΗΣΚΕΙΑ Ή ΕΘΝΙΚΟΤΗΤΑ. ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ»

Σάββατο, 09 Οκτωβρίου 2010εκτύπωση

Σε συγκέντρωση Βορειοηπειρωτών ομογενών μίλησε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτης Ψωμιάδης, συνοδευόμενος από τον υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης Απόστολο Τζιτζικώστα και υποψήφιους Περιφερειακούς συμβούλους.

Στην ομιλία του ο κ. Ψωμιάδης τόνισε πως αν και η Νομαρχία, από το 2001, δεν έχει αρμοδιότητα στα περισσότερα από τα θέματα που τους αφορούν, εντούτοις εκείνος παρέμεινε καθημερινά δίπλα τους σε κάθε δίκαιο και νόμιμο αίτημα τους. «Βασική αρχή της πολιτικής μας όλα αυτά τα χρόνια είναι ο σεβασμός απέναντι σε όλους. Εμείς δεν βλέπουμε χρώμα, θρησκεία ή εθνικότητα. Όλοι ίδιοι. Άνθρωποι είμαστε όλοι» είπε χαρακτηριστικά.

Σε άλλο σημείο, αναφέρθηκε σε ορισμένα «φερέφωνα» που τον κατηγόρησαν, όπως είπε, ως ρατσιστή και εθνικιστή και θυμήθηκε μια παλαιότερη συνάντηση του με τον Σαλί Μπερίσα. «Επιτρέψτε μου να σας πως είμαι υπερήφανος, γιατί όταν βρέθηκα πριν μερικά χρόνια στα Τίρανα, ο ίδιος ο Σαλί Μπερίσα με ευχαρίστησε για τη βοήθεια και τη στήριξη που προσφέρουμε στους Αλβανούς μετανάστες που είναι εγκατεστημένοι στη Θεσσαλονίκη».

Όπως επισήμανε: «Όλοι όσοι προσφέρουν στην ελληνική κοινωνία, όλοι όσοι αγωνίζονται καθημερινά με τίμιο τρόπο για να βγάλουν το ψωμί τους, έχουν τα ίδια δικαιώματα. Είμαστε κοντά στα αδέλφια μας τους Βορειοηπειρώτες, είμαστε κοντά στους φίλους μας από κάθε γωνιά του κόσμου που βρήκαν στη Θεσσαλονίκη, στη Μακεδονία, τη δική τους Ιθάκη».

Από την πλευρά του, ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Απόστολος Τζιτζικώστας, αναφέρθηκε στην ανάγκη για ομαλή συνεργασία του ελληνικού κράτους με τους μετανάστες προκειμένου να ενταχθούν στον κοινωνικό ιστό της χώρας μας. «Μετά από τόσα χρόνια δε σας θεωρούμε ξένους. Το βασικό ζητούμενο η ομαλή και υγιής ένταξη όλων σας στο κοινωνικό σύνολο της χώρας μας, με βάση τους νόμους του κράτους και με σεβασμό στις ιδιαιτερότητες που υπάρχουν και από τις δυο πλευρές. Είστε όλοι βασικό συστατικό και ζωτικό κομμάτι της κοινωνικής και οικονομικής μας δραστηριότητας και θέλουμε έτσι να αισθάνεστε και εσείς για την Ελλάδα».

Βρείτε μας στο Facebook

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΨΩΜΙΑΔΗΣ

«Εάν έμαθα κάτι μετά από τρεις και πλέον δεκαετίες ενεργούς παρουσίας στην πολιτική, είναι πως τίποτα δεν είναι ανέφικτο εάν έχεις κερδίσει την εκτίμηση, την εμπιστοσύνη και την αγάπη των συμπατριωτών σου.

Με σεβασμό στις Αρχές και στις Αξίες που κληρονόμησα από την οικογένεια μου, τους δασκάλους μου, την Πίστη στο Θεό και στην Πατρίδα, πορεύτηκα το δικό μου έντιμο δρόμο στην πολιτική, από την Αυτοδιοίκηση μέχρι τα έδρανα του ελληνικού Κοινοβουλίου, προσπαθώντας να συμβάλω με τις δικές μου μικρές δυνάμεις στην οικοδόμηση μιας ισχυρής και περήφανης Ελλάδας.

Ο αγώνας αυτός, παρά τα βρώμικα παιχνίδια που στήθηκαν σε βάρος μου, τον οχετό της λάσπης, συνεχίζεται. Γιατί τώρα ήρθε η ώρα των απαντήσεων σε αυτούς που βιάστηκαν να με ¨τελειώσουν¨ πολιτικά.
Αρνούμαι πεισματικά τη δημοκρατία της σιωπής και του καναπέ. Μαζί θα χτυπήσουμε την αδικία, μαζί συνεχίζουμε. Δεξιοί και Αριστεροί, είναι ανάγκη πλέον για την Πατρίδα μας να προχωρήσουμε ΕΝΩΜΕΝΟΙ.
Γιατί στους αγώνες ενός ολόκληρου λαού για την επανάκτηση της εθνικής μας αξιοπρέπειας και της εθνικής μας κυριαρχίας δεν έχω, δεν έχουμε, δικαίωμα απουσίας.»

Παναγιώτης Χ. Ψωμιάδης

Στοιχεία Επικοινωνίας

Διεύθυνση Γραφείου

Φραγκίνη 7, TK 54624
Θεσσαλονίκη

Τηλέφωνα

2310-220144 & 2310-220188

Φαξ

2310-220024

Email

psomiadis09@gmail.com

 Developed & Hosted by:Momentous