ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ Π. ΨΩΜΙΑΔΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΤΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ

Σάββατο, 09 Οκτωβρίου 2010εκτύπωση

Με αφορμή τον εορτασμό της Ημέρας του Μακεδονικού Αγώνα, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2010, ο Νομάρχης Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Ψωμιάδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Με την ευκαιρία του εορτασμού της Ημέρας του Μακεδονικού Αγώνα, απευθύνομαι σε όλους τους Μακεδόνες, σε όλους τους Έλληνες και τους καλώ να έχουν πάντα στο νου και στην καρδιά, πως έχουμε καθήκον απέναντι στους Ήρωες που πολέμησαν για να ελευθερωθεί αυτή η μαρτυρική Πατρίδα να μην παραδώσουμε ποτέ το ιερό όνομα και τα σύμβολα της Μακεδονικής γης.

Είναι χρέος μας, να τιμήσουμε τη μνήμη των αγωνιστών του τίμιου αυτού Αγώνα, να σταματήσουμε επιτέλους να φερόμαστε σαν να είμαστε εμείς οι ένοχοι και οι πλαστογράφοι της ιστορίας, όπως είχε επισημάνει ο αείμνηστος Μανώλης Ανδρόνικος, να διεκδικήσουμε τα αυτονόητα, σεβασμό στην ιστορική πραγματικότητα και στην εθνική μας αξιοπρέπεια.

Πρέπει να προβάλλουμε επιτέλους στο σύνολό της τη σημαντική αυτή περίοδο της εθνικής μας ιστορίας.

Είναι το δικό μας ’21, η δική μας παλλαϊκή εποποιία γεμάτη θυσίες και ηρωισμούς, ένα λαμπρό κεφάλαιο της διαχρονικής συνέχειας του Ελληνισμού.

Δεν ξεχνούμε, πως οι χιλιάδες πατριώτες, οι κληρικοί μας, οι διπλωμάτες μας, οι δάσκαλοι, οι μαθητές, ο απλός λαός, όλοι, συστρατεύτηκαν στην εθνική υπόθεση, χωρίς να διστάσουν να προσφέρουν ακόμη και τη ζωή τους.

Σε καιρούς δύσκολους για το Έθνος μας, πρέπει να βάλουμε στην καρδιά μας τα σοφά λόγια του μακαριστού Αρχιεπισκόπου κυρού Χριστοδούλου, που μιλώντας για μία από τις πιο συγκλονιστικές προσωπικότητες του Μακεδονικού Αγώνα, τον καπετάν Άγρα, είχε επισημάνει, μεταξύ άλλων, τα εξής: η συντήρηση της ιστορικής μνήμης δεν αποτελεί παραχώρηση στη μισαλλοδοξία και τον φανατισμό, αλλά είναι ευλαβικό κερί, που τονίζει την ευγνωμοσύνη μας προς τους εθνικούς μας ήρωες και τονώνει το ηθικό και πατριωτικό μας φρόνημα.

Το μήνυμα της ημέρας αυτής είναι σαφές: Η Μακεδονία μας δεν πωλείται, δεν ενοικιάζεται, δεν παραχωρείται. Η εθνική μας ταυτότητα, η ψυχή μας, δεν αποτελούν προϊόν διαπραγμάτευσης.

Χρέος μας είναι να επαγρυπνούμε, να μην αφήσουμε ανοικτές Κερκόπορτες. Γιατί τότε, όπως διδάσκει η Ιστορία, ακολουθούν Αλώσεις…».

Βρείτε μας στο Facebook

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΨΩΜΙΑΔΗΣ

«Εάν έμαθα κάτι μετά από τρεις και πλέον δεκαετίες ενεργούς παρουσίας στην πολιτική, είναι πως τίποτα δεν είναι ανέφικτο εάν έχεις κερδίσει την εκτίμηση, την εμπιστοσύνη και την αγάπη των συμπατριωτών σου.

Με σεβασμό στις Αρχές και στις Αξίες που κληρονόμησα από την οικογένεια μου, τους δασκάλους μου, την Πίστη στο Θεό και στην Πατρίδα, πορεύτηκα το δικό μου έντιμο δρόμο στην πολιτική, από την Αυτοδιοίκηση μέχρι τα έδρανα του ελληνικού Κοινοβουλίου, προσπαθώντας να συμβάλω με τις δικές μου μικρές δυνάμεις στην οικοδόμηση μιας ισχυρής και περήφανης Ελλάδας.

Ο αγώνας αυτός, παρά τα βρώμικα παιχνίδια που στήθηκαν σε βάρος μου, τον οχετό της λάσπης, συνεχίζεται. Γιατί τώρα ήρθε η ώρα των απαντήσεων σε αυτούς που βιάστηκαν να με ¨τελειώσουν¨ πολιτικά.
Αρνούμαι πεισματικά τη δημοκρατία της σιωπής και του καναπέ. Μαζί θα χτυπήσουμε την αδικία, μαζί συνεχίζουμε. Δεξιοί και Αριστεροί, είναι ανάγκη πλέον για την Πατρίδα μας να προχωρήσουμε ΕΝΩΜΕΝΟΙ.
Γιατί στους αγώνες ενός ολόκληρου λαού για την επανάκτηση της εθνικής μας αξιοπρέπειας και της εθνικής μας κυριαρχίας δεν έχω, δεν έχουμε, δικαίωμα απουσίας.»

Παναγιώτης Χ. Ψωμιάδης

Στοιχεία Επικοινωνίας

Διεύθυνση Γραφείου

Φραγκίνη 7, TK 54624
Θεσσαλονίκη

Τηλέφωνα

2310-220144 & 2310-220188

Φαξ

2310-220024

Email

psomiadis09@gmail.com

 Developed & Hosted by:Momentous