Ο Π. ΨΩΜΙΑΔΗΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΚΙΕΣ: «Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΕΚΑΝΕ ΠΕΡΑΙΩΣΗ ΣΤΟΝ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ ΠΡΟΤΟΥ ΚΑΝ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ»

Σάββατο, 09 Οκτωβρίου 2010εκτύπωση

Στην κατάμεστη αίθουσα πολλαπλών χρήσεων των Συκεών μίλησε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτης Ψωμιάδης, συνοδευόμενος από τον υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης Απόστολο Τζιτζικώστα και υποψήφιους Περιφερειακούς συμβούλους. Παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο βουλευτής Θεσσαλονίκης της ΝΔ Σταύρος Καλαφάτης, ο πρώην βουλευτής Θεσσαλονίκης της ΝΔ Γιώργος Ορφανός, ο υποψήφιος Δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Δημήτρης Ζιγκερίδης, ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Δυτικής Θεσσαλονίκης Μίλτος Τασούλης και πλήθος αυτοδιοικητικών στελεχών.

Στην ομιλία του ο κ. Ψωμιάδης επισήμανε πως ενώ ήταν από εκείνους που θεωρούσαν «υπέρβαση» τον «Καλλικράτη», ωστόσο έχει επιφυλάξεις για το κατά πόσο θα μπορέσει να είναι βιώσιμος χωρίς πόρους και αρμοδιότητες. «Ήμουν από τους πρώτους που στήριξαν τη διοικητική μεταρρύθμιση του Καλλικράτη. Πίστευα ειλικρινά πως είναι ίσως η μόνη ελπίδα για να τολμήσουμε την υπέρβαση και να προχωρήσουμε με σύγχρονους όρους σε ένα πιο αισιόδοξο αύριο. Είχα όμως επισημάνει από την πρώτη στιγμή, πως εάν δεν εξασφαλιστούν οι απαραίτητοι πόροι για τη βιώσιμη λειτουργία του νέου θεσμού, εάν δεν αποσαφηνιστούν με ξεκάθαρο τρόπο οι αρμοδιότητες των περιφερειακών αυτοδιοικήσεων, εάν δεν προβλεφθεί το επαρκές προσωπικό και δεν θωρακιστεί η οικονομική αυτοτέλεια των νέων φορέων, θα καταρρεύσει το οικοδόμημα».

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του έθεσε ως παράδειγμα τις 87 υπουργικές αποφάσεις και τα 30 Προεδρικά Διατάγματα που απαιτούνται ακόμη για να ολοκληρωθεί ο «Καλλικράτης», την ίδια ώρα που οι υπάλληλοι αποκλείστηκαν εντελώς από το «αυτονόητο δικαίωμα» της συμμετοχής στη διαβούλευση για το εργασιακό τους μέλλον. «Η οδύσσεια των υπαλλήλων της Αυτοδιοίκησης θα μείνει στην ιστορία ως μνημείο ανευθυνότητας και προσβολής της αξιοπρέπειας τόσο των εργαζομένων όσο και των πολιτών. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έκανε περαίωση στον «Καλλικράτη» προτού καν εφαρμοστεί» είπε.

Από την πλευρά του, ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Απόστολος Τζιτζικώστας, προειδοποίησε την κυβέρνηση να μην κατανείμει τους Αυτοδιοικητικούς πόρους με βάση το χρώμα του εκλογικού χάρτη. «Την κοπτοραπτική που ακολούθησαν στο σχεδιασμό των νέων δήμων δεν θα τους αφήσουμε να την συνεχίσουν και στον καταμερισμό των πόρων, γιατί για εμάς το μέλλον της περιοχής μας είναι πέρα και πάνω από αυτές τις μικροπολιτικές λογικές».

Βρείτε μας στο Facebook

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΨΩΜΙΑΔΗΣ

«Εάν έμαθα κάτι μετά από τρεις και πλέον δεκαετίες ενεργούς παρουσίας στην πολιτική, είναι πως τίποτα δεν είναι ανέφικτο εάν έχεις κερδίσει την εκτίμηση, την εμπιστοσύνη και την αγάπη των συμπατριωτών σου.

Με σεβασμό στις Αρχές και στις Αξίες που κληρονόμησα από την οικογένεια μου, τους δασκάλους μου, την Πίστη στο Θεό και στην Πατρίδα, πορεύτηκα το δικό μου έντιμο δρόμο στην πολιτική, από την Αυτοδιοίκηση μέχρι τα έδρανα του ελληνικού Κοινοβουλίου, προσπαθώντας να συμβάλω με τις δικές μου μικρές δυνάμεις στην οικοδόμηση μιας ισχυρής και περήφανης Ελλάδας.

Ο αγώνας αυτός, παρά τα βρώμικα παιχνίδια που στήθηκαν σε βάρος μου, τον οχετό της λάσπης, συνεχίζεται. Γιατί τώρα ήρθε η ώρα των απαντήσεων σε αυτούς που βιάστηκαν να με ¨τελειώσουν¨ πολιτικά.
Αρνούμαι πεισματικά τη δημοκρατία της σιωπής και του καναπέ. Μαζί θα χτυπήσουμε την αδικία, μαζί συνεχίζουμε. Δεξιοί και Αριστεροί, είναι ανάγκη πλέον για την Πατρίδα μας να προχωρήσουμε ΕΝΩΜΕΝΟΙ.
Γιατί στους αγώνες ενός ολόκληρου λαού για την επανάκτηση της εθνικής μας αξιοπρέπειας και της εθνικής μας κυριαρχίας δεν έχω, δεν έχουμε, δικαίωμα απουσίας.»

Παναγιώτης Χ. Ψωμιάδης

Στοιχεία Επικοινωνίας

Διεύθυνση Γραφείου

Φραγκίνη 7, TK 54624
Θεσσαλονίκη

Τηλέφωνα

2310-220144 & 2310-220188

Φαξ

2310-220024

Email

psomiadis09@gmail.com

 Developed & Hosted by:Momentous