ΔΗΛΩΣΗ Π. ΨΩΜΙΑΔΗ ΓΙΑ ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Παρασκευή, 08 Οκτωβρίου 2010εκτύπωση

Σχετικά με το θέμα της αφαίρεσης αρμοδιοτήτων από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και άλλες τρεις Περιφέρειες και την ανάθεσή τους στην Εγνατία ΑΕ, ο υπ. Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτης Ψωμιάδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Με την απόφαση αυτή η κυβέρνηση εκθέτει τον ίδιο τον Πρωθυπουργό. Είναι απαράδεκτο να παίρνει αρμοδιότητες από την αιρετή Περιφέρεια και να τις δίνει σε ΑΕ.

Οι δεσμεύσεις και οι διακηρύξεις για περιφερειακή ανάπτυξη πάνε περίπατο. Οι σκοποί του Καλλικράτη καταπατούνται. Πρόκειται σαφώς για δημοκρατική εκτροπή.

Πάλι οι διορισμένοι, οι εκλεκτοί του κόμματος, πάνω από τα κεφάλια των αιρετών, των εκλεκτών του λαού. Με αυτήν την απόφαση η κυβέρνηση απαξιώνει την λαϊκή ψήφο. Δεν είναι δυνατόν να το δεχτούμε.

Καλώ τώρα τον κ. Ραγκούση και τον κ. Ρέππα να επανορθώσουν και να πάρουν τώρα πίσω την ΚΥΑ. Καλώ επίσης και με επιστολή τους ανθυποψηφίους μου να ενώσουν τις φωνές τους με τη δική μας για το καλό της Κεντρικής Μακεδονίας».

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της επιστολής προς τους υποψήφιους Περιφερειάρχες Κεντρικής Μακεδονίας:

«Με Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΦΕΚ τ.Β 1505/06-09-2010) η Κυβέρνηση αφαιρεί την αρμοδιότητα από πέντε Περιφέρειες της χώρας (Δυτικής Μακεδονίας, Κεντρικής Μακεδονίας, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Βορείου Αιγαίου και Νοτίου Αιγαίου) της μελέτης και κατασκευής έργων υποδομής στην επικράτειά τους και τα αναθέτει εξ’ ολοκλήρου στην ΕΓΝΑΤΙΑ ΑΕ.

Ενδυναμώνοντας τα διορισμένα κυβερνητικά στελέχη σε βάρος των αιρετών που θα επιλέξει ο λαός στις εκλογές του Νοεμβρίου, η κυβέρνηση αφαιρεί κρίσιμες αναπτυξιακές αρμοδιότητες από την Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση και έρχεται σε πλήρη αντίφαση με τον Καλλικράτη και τις διακηρύξεις του αρμόδιου υπουργού Εσωτερικών Γ. Ραγκούση αλλά και του ίδιου του Πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου περί αποκέντρωσης. Έρχεται σε αντίθεση με την κοινή πεποίθηση για ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΡΑ όλων των αυτοδιοικητικών στελεχών, ανεξαρτήτως κομματικών πεποιθήσεων, όπως έχει εκφραστεί μέσω της ΕΝΑΕ.

Επειδή είναι αυτονόητο ότι πέρα από τις πολιτικές διαφορές μας η ενδυνάμωση της Κεντρικής Μακεδονίας πρέπει να είναι η απόλυτη προτεραιότητα όλων μας, σας καλώ να εκφράσουμε από κοινού τη διαμαρτυρία μας προς την κυβέρνηση για τη συγκεκριμένη εξέλιξη ζητώντας την άμεση ανάκληση της ΚΥΑ».

Βρείτε μας στο Facebook

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΨΩΜΙΑΔΗΣ

«Εάν έμαθα κάτι μετά από τρεις και πλέον δεκαετίες ενεργούς παρουσίας στην πολιτική, είναι πως τίποτα δεν είναι ανέφικτο εάν έχεις κερδίσει την εκτίμηση, την εμπιστοσύνη και την αγάπη των συμπατριωτών σου.

Με σεβασμό στις Αρχές και στις Αξίες που κληρονόμησα από την οικογένεια μου, τους δασκάλους μου, την Πίστη στο Θεό και στην Πατρίδα, πορεύτηκα το δικό μου έντιμο δρόμο στην πολιτική, από την Αυτοδιοίκηση μέχρι τα έδρανα του ελληνικού Κοινοβουλίου, προσπαθώντας να συμβάλω με τις δικές μου μικρές δυνάμεις στην οικοδόμηση μιας ισχυρής και περήφανης Ελλάδας.

Ο αγώνας αυτός, παρά τα βρώμικα παιχνίδια που στήθηκαν σε βάρος μου, τον οχετό της λάσπης, συνεχίζεται. Γιατί τώρα ήρθε η ώρα των απαντήσεων σε αυτούς που βιάστηκαν να με ¨τελειώσουν¨ πολιτικά.
Αρνούμαι πεισματικά τη δημοκρατία της σιωπής και του καναπέ. Μαζί θα χτυπήσουμε την αδικία, μαζί συνεχίζουμε. Δεξιοί και Αριστεροί, είναι ανάγκη πλέον για την Πατρίδα μας να προχωρήσουμε ΕΝΩΜΕΝΟΙ.
Γιατί στους αγώνες ενός ολόκληρου λαού για την επανάκτηση της εθνικής μας αξιοπρέπειας και της εθνικής μας κυριαρχίας δεν έχω, δεν έχουμε, δικαίωμα απουσίας.»

Παναγιώτης Χ. Ψωμιάδης

Στοιχεία Επικοινωνίας

Διεύθυνση Γραφείου

Φραγκίνη 7, TK 54624
Θεσσαλονίκη

Τηλέφωνα

2310-220144 & 2310-220188

Φαξ

2310-220024

Email

psomiadis09@gmail.com

 Developed & Hosted by:Momentous