Ο Π. ΨΩΜΙΑΔΗΣ ΑΠΟΨΕ ΣΤΙΣ 19.30 ΣΤΙΣ ΣΥΚΙΕΣ: «Η ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΞΕΚΙΝΑ ΣΤΗΝ ΟΜΙΧΛΗ»

Παρασκευή, 08 Οκτωβρίου 2010εκτύπωση

Τις Συκιές θα επισκεφθεί απόψε στις 19.30 ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτης Ψωμιάδης συνοδευόμενος από τον υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης Απόστολο Τζιτζικώστα και υποψήφιους Περιφερειακούς συμβούλους και θα μιλήσει σε ανοικτή συγκέντρωση στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων περιοχή Δενδροφυτείας (Μελ. Μερκούρη και Ζαχ. Γούναρη γωνία).

Στην ομιλία του ο κ. Ψωμιάδης θα επισημάνει πως ενώ ήταν από εκείνους που θεωρούσαν «υπέρβαση» τον «Καλλικράτη», εν τούτοις έχει επιφυλάξεις για το κατά πόσο θα μπορέσει, χωρίς αρμοδιότητες και πόρους, να είναι βιώσιμος ο νέος θεσμός. «Ήμουν από τους πρώτους που στήριξαν τη διοικητική μεταρρύθμιση του Καλλικράτη. Πίστευα ειλικρινά πως είναι ίσως η μόνη ελπίδα για να τολμήσουμε την υπέρβαση και να προχωρήσουμε με σύγχρονους όρους σε ένα πιο αισιόδοξο αύριο. Είχα όμως επισημάνει από την πρώτη στιγμή, πως εάν δεν εξασφαλιστούν οι απαραίτητοι πόροι για τη βιώσιμη λειτουργία του νέου θεσμού, εάν δεν αποσαφηνιστούν με ξεκάθαρο τρόπο οι αρμοδιότητες των περιφερειακών αυτοδιοικήσεων, εάν δεν προβλεφθεί το επαρκές προσωπικό και δεν θωρακιστεί η οικονομική αυτοτέλεια των νέων φορέων, θα καταρρεύσει το οικοδόμημα».

Όπως θα πει: «Χωρίς πόρους, αρμοδιότητες και έμψυχο δυναμικό, θα έχουμε χάσει μια ιστορική ευκαιρία να κάνουμε πράξη ένα όνειρο δεκαετιών για μια νέα, αποκεντρωμένη διοίκηση, πιο ανθρώπινη, πιο λειτουργική, πιο φιλική προς τον πολίτη».

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο κ. Ψωμιάδης θα τονίσει ότι, δυστυχώς, οι φόβοι του για τη διοικητική μεταρρύθμιση βγήκαν αληθινοί καθώς η αυτοδιοίκηση παραμένει εγκλωβισμένη στις περικοπές πόρων και στην προχειρότητα. «Η νέα πορεία της αυτοδιοίκησης ξεκινά στην ομίχλη, με τραγικές περικοπές πόρων της τάξης των 4,5 δισεκατομμυρίων ευρώ και μια απίστευτη προχειρότητα στο σχεδιασμό και στη λήψη αποφάσεων».

Από την πλευρά του, ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Απόστολος Τζιτζικώστας, θα αναφερθεί και εκείνος στην ανάγκη να ξεκαθαρίσει το τοπίο σχετικά με τις αρμοδιότητες και τους πόρους του Καλλικράτη, ενώ θα καλέσει την κυβέρνηση να ανακοινώσει τις αποφάσεις της το συντομότερο δυνατό, μακριά από μικροκομματικές σκοπιμότητες. «Η κυβέρνηση μέχρι και σήμερα, ένα μήνα πριν τις εκλογές, έχει επιλέξει να κρατάει στο σκοτάδι το ζήτημα της χρηματοδότησης των Περιφερειών. Με ευχολόγια όμως δεν γίνονται μεταρρυθμίσεις. Ήδη τη φετινή χρονιά οι ΟΤΑ έχουν μια υστέρηση πόρων κατά 40% και υπάρχει στο μνημόνιο δέσμευση για περαιτέρω περικοπές 3 δισεκατομμυρίων ευρώ για την επόμενη τριετία» θα πει.

Βρείτε μας στο Facebook

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΨΩΜΙΑΔΗΣ

«Εάν έμαθα κάτι μετά από τρεις και πλέον δεκαετίες ενεργούς παρουσίας στην πολιτική, είναι πως τίποτα δεν είναι ανέφικτο εάν έχεις κερδίσει την εκτίμηση, την εμπιστοσύνη και την αγάπη των συμπατριωτών σου.

Με σεβασμό στις Αρχές και στις Αξίες που κληρονόμησα από την οικογένεια μου, τους δασκάλους μου, την Πίστη στο Θεό και στην Πατρίδα, πορεύτηκα το δικό μου έντιμο δρόμο στην πολιτική, από την Αυτοδιοίκηση μέχρι τα έδρανα του ελληνικού Κοινοβουλίου, προσπαθώντας να συμβάλω με τις δικές μου μικρές δυνάμεις στην οικοδόμηση μιας ισχυρής και περήφανης Ελλάδας.

Ο αγώνας αυτός, παρά τα βρώμικα παιχνίδια που στήθηκαν σε βάρος μου, τον οχετό της λάσπης, συνεχίζεται. Γιατί τώρα ήρθε η ώρα των απαντήσεων σε αυτούς που βιάστηκαν να με ¨τελειώσουν¨ πολιτικά.
Αρνούμαι πεισματικά τη δημοκρατία της σιωπής και του καναπέ. Μαζί θα χτυπήσουμε την αδικία, μαζί συνεχίζουμε. Δεξιοί και Αριστεροί, είναι ανάγκη πλέον για την Πατρίδα μας να προχωρήσουμε ΕΝΩΜΕΝΟΙ.
Γιατί στους αγώνες ενός ολόκληρου λαού για την επανάκτηση της εθνικής μας αξιοπρέπειας και της εθνικής μας κυριαρχίας δεν έχω, δεν έχουμε, δικαίωμα απουσίας.»

Παναγιώτης Χ. Ψωμιάδης

Στοιχεία Επικοινωνίας

Διεύθυνση Γραφείου

Φραγκίνη 7, TK 54624
Θεσσαλονίκη

Τηλέφωνα

2310-220144 & 2310-220188

Φαξ

2310-220024

Email

psomiadis09@gmail.com

 Developed & Hosted by:Momentous