Ο Π. ΨΩΜΙΑΔΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ: «ΣΕ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΝΕΜΕΝΗ, ΠΕΤΥΧΑΜΕ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΟΥΜΕ ΤΗ ΔΙΠΛΟΒΑΡΔΙΑ»

Τετάρτη, 06 Οκτωβρίου 2010εκτύπωση

Στο κατάμεστο κινηματοθέατρο «Αλέξης Μινωτής» του δήμου Αμπελοκήπων μίλησε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτης Ψωμιάδης, συνοδευόμενος από τον υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης Απόστολο Τζιτζικώστα και υποψήφιους Περιφερειακούς συμβούλους. Παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο πρώην βουλευτής της ΝΔ στην Α΄ Θεσσαλονίκης Γιώργος Ορφανός, ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων Λάζαρος Κυρίζογλου, ο Δήμαρχος Μενεμένης Γιώργος Ακτσελής και πλήθος αυτοδιοικητικών στελεχών.

Στην ομιλία του ο κ. Ψωμιάδης έκανε ειδική αναφορά στην κοινή υπουργική απόφαση με την οποία αφαιρούνται από τις Περιφέρειες Κεντρικής, Δυτικής, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Βορείου και Νοτίου Αιγαίου οι αρμοδιότητες μελέτης και κατασκευής έργων υποδομής από την επικράτεια τους και ανατίθενται στην «Εγνατία ΑΕ». Όπως είπε, οι νέοι Περιφερειάρχες δεν θα μπορούν να διαχειριστούν έργα της περιοχής τους αφού «κουμάντο θα κάνει μια εταιρεία του Δημοσίου με διορισμένο από το υπουργείο Υποδομών διοικητικό συμβούλιο. Θέλω να ξέρω, έτσι τελειώνουμε με το κεντρικό μοντέλο της κεντρικής διοίκησης από την Αθήνα, όπως εξαγγέλλει η Ιπποκράτους;» αναρωτήθηκε και κάλεσε τον Μάρκο Μπόλαρη να τοποθετηθεί για το πώς αντιλαμβάνεται ο ίδιος την ανεξαρτησία της τοπικής διακυβέρνησης, μετά την εξέλιξη αυτή.

Αναφερόμενος στους δήμους Αμπελοκήπων και Μενεμένης, οι οποίοι μέσω του «Καλλικράτη» συνενώνονται, ο κ. Ψωμιάδης εστίασε στην κατάργηση της διπλοβάρδιας στα σχολεία. «Το σημαντικότερο είναι, πως τόσο στους Αμπελόκηπους όσο και στη Μενεμένη, πετύχαμε να καταργήσουμε τη διπλοβάρδια. Όλα τα σχολεία στους δήμους αυτούς λειτουργούν σε μονό κύκλο».

Από την πλευρά του ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Απόστολος Τζιτζικώστας, αναφέρθηκε στην ανάγκη αναβάθμισης της Δυτικής Θεσσαλονίκης, λέγοντας πως δεν μπορεί να συνεχίσει να αποτελεί το φτωχό συγγενή της πόλης. «Στην κατεύθυνση αυτή», τόνισε, «πρέπει μεταξύ άλλων, οι χώροι των πρώην στρατοπέδων να αποδοθούν άμεσα στις τοπικές κοινωνίες προκειμένου να αξιοποιηθούν». Μεταξύ άλλων ο κ. Τζιτζικώστας κάλεσε τους παρευρισκόμενους να μην περιοριστούν σε παθητικό ρόλο στις δημοτικές εκλογές της 7ης Νοεμβρίου και να προσέλθουν στις κάλπες. «Καλώ όλους τους πολίτες να συμμετέχουν και να εκφραστούν μέσα στην κάλπη και όχι με την αποχή» είπε χαρακτηριστικά.

Βρείτε μας στο Facebook

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΨΩΜΙΑΔΗΣ

«Εάν έμαθα κάτι μετά από τρεις και πλέον δεκαετίες ενεργούς παρουσίας στην πολιτική, είναι πως τίποτα δεν είναι ανέφικτο εάν έχεις κερδίσει την εκτίμηση, την εμπιστοσύνη και την αγάπη των συμπατριωτών σου.

Με σεβασμό στις Αρχές και στις Αξίες που κληρονόμησα από την οικογένεια μου, τους δασκάλους μου, την Πίστη στο Θεό και στην Πατρίδα, πορεύτηκα το δικό μου έντιμο δρόμο στην πολιτική, από την Αυτοδιοίκηση μέχρι τα έδρανα του ελληνικού Κοινοβουλίου, προσπαθώντας να συμβάλω με τις δικές μου μικρές δυνάμεις στην οικοδόμηση μιας ισχυρής και περήφανης Ελλάδας.

Ο αγώνας αυτός, παρά τα βρώμικα παιχνίδια που στήθηκαν σε βάρος μου, τον οχετό της λάσπης, συνεχίζεται. Γιατί τώρα ήρθε η ώρα των απαντήσεων σε αυτούς που βιάστηκαν να με ¨τελειώσουν¨ πολιτικά.
Αρνούμαι πεισματικά τη δημοκρατία της σιωπής και του καναπέ. Μαζί θα χτυπήσουμε την αδικία, μαζί συνεχίζουμε. Δεξιοί και Αριστεροί, είναι ανάγκη πλέον για την Πατρίδα μας να προχωρήσουμε ΕΝΩΜΕΝΟΙ.
Γιατί στους αγώνες ενός ολόκληρου λαού για την επανάκτηση της εθνικής μας αξιοπρέπειας και της εθνικής μας κυριαρχίας δεν έχω, δεν έχουμε, δικαίωμα απουσίας.»

Παναγιώτης Χ. Ψωμιάδης

Στοιχεία Επικοινωνίας

Διεύθυνση Γραφείου

Φραγκίνη 7, TK 54624
Θεσσαλονίκη

Τηλέφωνα

2310-220144 & 2310-220188

Φαξ

2310-220024

Email

psomiadis09@gmail.com

 Developed & Hosted by:Momentous