Ο Π. ΨΩΜΙΑΔΗΣ ΣΤΑ ΜΟΥΔΑΝΙΑ: «Ο ΤΟΠΟΣ ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΦΩΤΟΣ ΔΕΝ ΖΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΖΕΙ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ»

Σάββατο, 02 Οκτωβρίου 2010εκτύπωση

Σε περίπου 300 άτομα που κατέκλυσαν το Πνευματικό Κέντρο Μουδανιών του Νομού Χαλκιδικής μίλησε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτης Ψωμιάδης, συνοδευόμενος από τον υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη Χαλκιδικής Γιάννη Γιώργο και υποψήφιους Περιφερειακούς συμβούλους. Παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο βουλευτής Γιώργος Βαγιωνάς, ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Χαλκιδικής Δημήτρης Τσούφης, ο αντινομάρχης Διονύσης Αριστοτελίδης, υποψήφιοι δήμαρχοι και πλήθος αυτοδιοικητικών στελεχών.

Στην ομιλία του ο κ. Ψωμιάδης αναφέρθηκε στο έντονο προσφυγικό στοιχείο της περιοχής και κάλεσε τους κατοίκους της περιοχής να μην ξεχνούν τους τόπους των προγόνων τους και την ιστορία τους. «Η μαρτυρική, η τραγική ιστορία του Μικρασιατικού Ελληνισμού γράφηκε με αίμα» είπε, τονίζοντας ότι η ιστορία δεν γράφτηκε με κιμωλία για να τη σβήνει και να τη γράφει κανείς όπως του αρέσει.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην οικονομική δυναμική της περιοχής, επισημαίνοντας τη σημασία του τουρισμού, ο οποίος όπως είπε μπορεί να λειτουργήσει ως μοχλός ανάπτυξης και ισχυροποίησης, της τοπικής οικονομίας. Αποκάλεσε τη Χαλκιδική ως διαμάντι της Ευρώπης ενώ επισήμανε την απουσία της συγκεκριμένης περιοχής και γενικότερα της Μακεδονίας από το πρόγραμμα προβολής της τουριστικής καμπάνιας του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ).

Στη Χαλκιδική δεν αρμόζει η εσωστρέφεια τόνισε και δεν πρέπει να ζει στη σκιά της Θεσσαλονίκης, επισημαίνοντας ωστόσο ότι για να συμβεί αυτό θέλει πολύ δουλειά. «Πρώτιστα σε επίπεδο υποδομών. Με θέληση, με καλή συνεννόηση, με διάλογο, με συνεργασία, με αποφασιστικότητα, θα τα καταφέρουμε». Να είστε βέβαιοι», πρόσθεσε, «πως την επόμενη ημέρα, η Χαλκιδική δεν θα είναι μόνη της». Σε αυτό το σημείο ο κ. Ψωμιάδης αναφέρθηκε στον ρόλο των περιφερειακών συμβούλων λέγοντας πως « πρέπει να ξέρουν ότι θα σηκώσουν τα μανίκια και θα δουλέψουν σκληρά. Όποιος δεν μπορεί να ακολουθήσει το δρόμο αυτό, το δρόμο της ευθύνης και του αγώνα, ας πάει σπίτι του». Η αλαζονεία όπως είπε είναι ο εχθρός μας «θα είμαστε καθημερινά στο πλευρό του πολίτη. Η πόρτα μας θα είναι πάντα ανοιχτή» τόνισε.

Η ομιλία του, υποψήφιου Αντιπεριφερειάρχη Χαλκιδικής Γιάννη Γιώργου επικεντρώθηκε στην ενίσχυση της αγροτικής ανάπτυξης και του τουρισμού ώστε να εξελιχθούν τα Νέα Μουδανιά σε «πραγματικό εμπορικό κέντρο». Για να γίνει αυτό όπως επισήμανε ο κ. Γιώργος πρέπει να προωθηθούν συγκεκριμένα έργα τα οποία και απαρίθμησε, με πρώτο τη κατασκευή του οδικού άξονα Μουδανιών – Ποτίδαιας. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε μεταξύ άλλων, στην ολοκλήρωση της επέκτασης των λιμανιών Νέων Μουδανιών και Καλλικράτειας, στην Υδροδότηση της περιοχής της Νέας Τρίγλιας, στα αποχετευτικά έργα στα Σήμαντρα και στον Άγιο Μάμα καθώς και στην ολοκλήρωση της μελέτης προστασίας ακτών του παραλιακού μετώπου του Δήμου Καλλικράτειας. Κλείνοντας την ομιλία του υποστήριξε πως μαζί με τον κ. Ψωμιάδη θα υλοποιήσουν το όραμα μιας Χαλκιδικής που θα παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό.

Βρείτε μας στο Facebook

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΨΩΜΙΑΔΗΣ

«Εάν έμαθα κάτι μετά από τρεις και πλέον δεκαετίες ενεργούς παρουσίας στην πολιτική, είναι πως τίποτα δεν είναι ανέφικτο εάν έχεις κερδίσει την εκτίμηση, την εμπιστοσύνη και την αγάπη των συμπατριωτών σου.

Με σεβασμό στις Αρχές και στις Αξίες που κληρονόμησα από την οικογένεια μου, τους δασκάλους μου, την Πίστη στο Θεό και στην Πατρίδα, πορεύτηκα το δικό μου έντιμο δρόμο στην πολιτική, από την Αυτοδιοίκηση μέχρι τα έδρανα του ελληνικού Κοινοβουλίου, προσπαθώντας να συμβάλω με τις δικές μου μικρές δυνάμεις στην οικοδόμηση μιας ισχυρής και περήφανης Ελλάδας.

Ο αγώνας αυτός, παρά τα βρώμικα παιχνίδια που στήθηκαν σε βάρος μου, τον οχετό της λάσπης, συνεχίζεται. Γιατί τώρα ήρθε η ώρα των απαντήσεων σε αυτούς που βιάστηκαν να με ¨τελειώσουν¨ πολιτικά.
Αρνούμαι πεισματικά τη δημοκρατία της σιωπής και του καναπέ. Μαζί θα χτυπήσουμε την αδικία, μαζί συνεχίζουμε. Δεξιοί και Αριστεροί, είναι ανάγκη πλέον για την Πατρίδα μας να προχωρήσουμε ΕΝΩΜΕΝΟΙ.
Γιατί στους αγώνες ενός ολόκληρου λαού για την επανάκτηση της εθνικής μας αξιοπρέπειας και της εθνικής μας κυριαρχίας δεν έχω, δεν έχουμε, δικαίωμα απουσίας.»

Παναγιώτης Χ. Ψωμιάδης

Στοιχεία Επικοινωνίας

Διεύθυνση Γραφείου

Φραγκίνη 7, TK 54624
Θεσσαλονίκη

Τηλέφωνα

2310-220144 & 2310-220188

Φαξ

2310-220024

Email

psomiadis09@gmail.com

 Developed & Hosted by:Momentous