Ο Π. ΨΩΜΙΑΔΗΣ ΣΕ ΑΡΙΔΑΙΑ ΚΑΙ ΙΕΡΙΣΣΟ: «ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕΛΛΟΝ»

Δευτέρα, 27 Σεπτεμβρίου 2010εκτύπωση

Σε περίπου 500 άτομα που κατέκλυσαν το Πνευματικό Κέντρο Ευξείνου Λέσχης Αριδαίας του Δήμου Αλμωπίας μίλησε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτης Ψωμιάδης, συνοδευόμενος από τον υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη Θεόδωρο Θεοδωρίδη και υποψήφιους Περιφερειακούς συμβούλους. Παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο βουλευτής της ΝΔ Πέλλας Γιώργος Καρασμάνης, η τέως βουλευτής της ΝΔ Πέλλας Παρθένα (Πόπη) Φουντουκίδου, ο τέως ευρωβουλευτής της ΝΔ Γιάννης Γκλαβάκης, ο δήμαρχος Αριδαίας Πέτρος Ζέρζης, ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Πέλλας Νίκος Αργυρός και πλήθος αυτοδιοικητικών στελεχών.

Στην ομιλία του ο κ. Ψωμιάδης τόνισε ότι «η Αλμωπία μπορεί και πρέπει να πρωταγωνιστήσει, μπορεί και πρέπει να πάει μπροστά» και κάλεσε συγκεκριμένους κύκλους των Αθηνών να αφήσουν στην άκρη τις προεκλογικές εξαγγελίες εκατομμυρίων ευρώ. «Δεν μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη στη χώρα, αν δεν προσέξουμε, αν δεν κοιτάξουμε την ελληνική Περιφέρεια. Με παραμύθια για μικρά παιδιά, με ανακυκλούμενες εξαγγελίες και προεκλογικές υποσχέσεις για δισεκατομμύρια ευρώ κάποιοι στην Αθήνα προσβάλουν τη νοημοσύνη μας».

Μεταξύ άλλων έκρουσε το καμπανάκι του κινδύνου για την Ελληνική περιφέρεια. «Αν συνεχιστεί η εγκατάλειψη και η αδιαφορία της κεντρικής εξουσίας για την Πέλλα, για την Ημαθία, για τις Σέρρες, για τη Χαλκιδική, για το Κιλκίς, για την Πιερία, χάνουμε την Ελλάδα φίλες και φίλοι» είπε.

Από την πλευρά του ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Θεόδωρος Θεοδωρίδης επισήμανε ότι η Πέλλα έχει ανάγκη από πολύ δουλειά που πρέπει να γίνει με σχέδιο, προγραμματισμό, σύνεση και υπευθυνότητα. «Η πορεία για την ανάπτυξη αρχίζει από εδώ» είπε στην αρχή της τοποθέτησης του και μίλησε για μήνυμα νίκης που διαχέεται σε κάθε άκρη της Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. «Μιλά η καρδιά σας σήμερα, μιλά η ειλικρίνεια» πρόσθεσε και αναφέρθηκε στις προτεραιότητες που έχει θέσει για την 1η Ιανουαρίου όπως η ολοκλήρωση του οδικού άξονα Θεσσαλονίκη-Χαλκηδόνα-Έδεσσα-όρια νομού, η βελτίωση του οδικού άξονα Θεσσαλονίκη-Μαυροβούνι-Αριδαία, η ανάπτυξη θρησκευτικού-προσκυνηματικού τουρισμού και η προώθηση και καλύτερη προβολή των τοπικών παραδοσιακών προϊόντων (φασόλια, πατάτες, πιπεριές).

Στη συνέχεια, συνοδευόμενος από τον υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη Χαλκιδικής Γιάννη Γιώργο και υποψήφιους Περιφερειακούς συμβούλους, ο κ. Ψωμιάδης μίλησε στο κατάμεστο Πολιτιστικό Κέντρο Ιερισσού του Δήμου Αριστοτέλη. Εκεί παραβρέθηκαν ο τέως βουλευτής της ΝΔ Χαλκιδικής Βασίλης Πάππας, ο δήμαρχος Παναγίας Γιάννης Μητροφάνης, ο δήμαρχος Αρναίας Λάζαρος Λαζάρου και ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Χαλκιδικής Δημήτρης Τσούφης.

Μιλώντας σε περισσότερους από 600 κατοίκους της περιοχής ο κ. Ψωμιάδης τους κάλεσε να είναι υπερήφανοι για τους προγόνους τους, φέρνοντας ως παράδειγμα τον μεγάλο φιλόσοφο και στοχαστή Αριστοτέλη. «Το λαμπρό τέκνο της γης της Χαλκιδικής», όπως είπε, που προσέφερε στην παγκόσμια ιστορία τα θεμέλια γι’ αυτό που ονομάζουμε σήμερα δυτικό πολιτισμό.

«Στα μέρη αυτά, ο αρχαίος ελληνικός πολιτισμός αντάμωσε το Χριστιανισμό, την πίστη μας. Την Ιερισσό, τη Χαλκιδική τη Μακεδονία μας, αγκαλιάζει και προστατεύει το Άγιο Όρος, το περιβόλι της Παναγιάς, το μακροβιότερο μοναστικό κέντρο της Ορθοδοξίας» πρόσθεσε μεταξύ άλλων.

Σε άλλο σημείο ο κ. Ψωμιάδης αναφέρθηκε στις «τεράστιες προοπτικές ανάπτυξης» της Χαλκιδικής αλλά και στη δουλειά που πρέπει να γίνει προκειμένου ο Δήμος Αριστοτέλη να γίνει σημείο αναφοράς. «Πρέπει να διεκδικήσουμε ενωμένοι, να αφήσουμε στην άκρη τις όποιες διαφορές για να κερδίσουμε ένα καλύτερο, πιο αισιόδοξο μέλλον».

Από την πλευρά του, ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής Γιάννης Γιώργος έκανε εκτενή αναφορά στην ενίσχυση του προσκυνηματικού τουρισμού, στη στήριξη της αλιείας και της μεταλλευτικής δραστηριότητας καθώς και στη δημιουργία ενός μικρού Αριστοτελικού κέντρου. Επίσης επικεντρώθηκε στην ανάγκη ολοκλήρωσης των λιμένων Ιερισσού και Ουρανούπολης, στην κατασκευή της παράκαμψης Αρναίας, στην εκτέλεση αντιπλημμυρικών έργων, στην ολοκλήρωση του βιολογικού καθαρισμού της Αμμουλιανής και στην ολοκλήρωση του εξωτερικού υδραγωγείου της Μεγάλης Παναγίας.

Βρείτε μας στο Facebook

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΨΩΜΙΑΔΗΣ

«Εάν έμαθα κάτι μετά από τρεις και πλέον δεκαετίες ενεργούς παρουσίας στην πολιτική, είναι πως τίποτα δεν είναι ανέφικτο εάν έχεις κερδίσει την εκτίμηση, την εμπιστοσύνη και την αγάπη των συμπατριωτών σου.

Με σεβασμό στις Αρχές και στις Αξίες που κληρονόμησα από την οικογένεια μου, τους δασκάλους μου, την Πίστη στο Θεό και στην Πατρίδα, πορεύτηκα το δικό μου έντιμο δρόμο στην πολιτική, από την Αυτοδιοίκηση μέχρι τα έδρανα του ελληνικού Κοινοβουλίου, προσπαθώντας να συμβάλω με τις δικές μου μικρές δυνάμεις στην οικοδόμηση μιας ισχυρής και περήφανης Ελλάδας.

Ο αγώνας αυτός, παρά τα βρώμικα παιχνίδια που στήθηκαν σε βάρος μου, τον οχετό της λάσπης, συνεχίζεται. Γιατί τώρα ήρθε η ώρα των απαντήσεων σε αυτούς που βιάστηκαν να με ¨τελειώσουν¨ πολιτικά.
Αρνούμαι πεισματικά τη δημοκρατία της σιωπής και του καναπέ. Μαζί θα χτυπήσουμε την αδικία, μαζί συνεχίζουμε. Δεξιοί και Αριστεροί, είναι ανάγκη πλέον για την Πατρίδα μας να προχωρήσουμε ΕΝΩΜΕΝΟΙ.
Γιατί στους αγώνες ενός ολόκληρου λαού για την επανάκτηση της εθνικής μας αξιοπρέπειας και της εθνικής μας κυριαρχίας δεν έχω, δεν έχουμε, δικαίωμα απουσίας.»

Παναγιώτης Χ. Ψωμιάδης

Στοιχεία Επικοινωνίας

Διεύθυνση Γραφείου

Φραγκίνη 7, TK 54624
Θεσσαλονίκη

Τηλέφωνα

2310-220144 & 2310-220188

Φαξ

2310-220024

Email

psomiadis09@gmail.com

 Developed & Hosted by:Momentous