ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΝΟΜΑΡΧΗ Π. ΨΩΜΙΑΔΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ ΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ Τ. ΜΠΙΡΜΠΙΛΗ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Πέμπτη, 23 Σεπτεμβρίου 2010εκτύπωση

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με τις εξαγγελίες της Υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Τίνας Μπιρμπίλη για τη Θεσσαλονίκη, ο Νομάρχης Παναγιώτης Ψωμιάδης έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις:

«Μέχρι τώρα οι υπουργοί έρχονταν στη Θεσσαλονίκη και μοίραζαν υποσχέσεις για έργα, έστω και αν ήταν… κούφιες. Η Υπουργός Περιβάλλοντος πρωτοτύπησε: εξήγγειλε… προθέσεις, όπως η ίδια χαρακτήρισε το βαφτισμένο κατά τα λοιπά «Πρόγραμμα 2012». Δεύτερη επίσκεψη μέσα σε δύο μήνες, προφανώς για να ενισχύσει επικοινωνιακά τους υποψηφίους του ΠΑΣΟΚ, αλλά και πάλι παρουσίασε τις ίδιες προτάσεις χωρίς να δεσμευτεί ούτε για χρονοδιαγράμματα ούτε για πόρους. Είναι χαρακτηριστικό ότι η κ. Μπιρμπίλη μίλησε για θέματα αρμοδιότητας… δήμων (π.χ. αναπλάσεις) παρά για θέματα αρμοδιότητας του υπουργείου της. Αντί να μας πει, ως καθ’ ύλην αρμόδια Υπουργός, τι θα κάνει με το θέμα της λίμνης Κορώνεια, ένα θέμα που χαρακτηρίζεται πλέον από όλους ως θέμα κεντρικής πολιτικής και όχι αυτοδιοίκησης, ή για τον προγραμματισμό του υπουργείου Περιβάλλοντος για τη διαχείριση των αστικών απορριμμάτων.

Και κάτι ακόμη. Η κ. Μπιρμπίλη με τις ακριβές προθέσεις της υποσχέθηκε έργα ύψους 2 δισ. ευρώ. Ο Υπουργός Υποδομών Δ. Ρέππας με ένα αντίστοιχο μάστερ πλαν «έφερε» στη Θεσσαλονίκη 8,4 δις ευρώ. Η τότε Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Μπατζελή υποσχέθηκε κι εκείνη 7,75 εκατ. ευρώ για τη Θεσσαλονίκη. Όλα αυτά όλως τυχαίως τους τελευταίους τρεις μήνες, εν μέσω προεκλογικής περιόδου. Συνολικά 11,1 δις ευρώ, θολά, χωρίς χρονοδιαγράμματα και με τεράστιο κόστος υλοποίησης, την ώρα που στη Νομαρχία μας δεν έχουν δώσει ούτε ένα ευρώ για τη σχολική στέγη εδώ και ένα χρόνο, ούτε ένα ευρώ για τουριστική ανάπτυξη, ούτε ένα ευρώ για το επαρχιακό οδικό δίκτυο.

Είμαι βέβαιος ότι μέχρι τις 7 Νοεμβρίου θα βρεθούν, στα λόγια, κι άλλα χρήματα για την περιφέρεια. Ελπίζω, πάντως οι επισκέψεις της κ. Μπιρμπίλη στη Θεσσαλονίκη να συνεχιστούν και μετά τις εκλογές, χωρίς μικροκομματισμό, με διάθεση για ουσιαστική συνεργασία πέρα από κομματικές ταμπέλες, για το καλό του τόπου και όχι του κόμματος. Είκοσι χρόνια εξαπάτησης δεν αναπληρώνονται με εξαγγελίες… προθέσεων ατάκτως ερριμμένων. Μη μας κοροϊδεύετε άλλο! Οι Θεσσαλονικείς δεν αντέχουν άλλο τον θαυμαστό κόσμο της κ. Μπιρμπίλη. Αυτό το παραμύθι δεν θα έχει χάπι εντ για τους εμπνευστές του».

Βρείτε μας στο Facebook

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΨΩΜΙΑΔΗΣ

«Εάν έμαθα κάτι μετά από τρεις και πλέον δεκαετίες ενεργούς παρουσίας στην πολιτική, είναι πως τίποτα δεν είναι ανέφικτο εάν έχεις κερδίσει την εκτίμηση, την εμπιστοσύνη και την αγάπη των συμπατριωτών σου.

Με σεβασμό στις Αρχές και στις Αξίες που κληρονόμησα από την οικογένεια μου, τους δασκάλους μου, την Πίστη στο Θεό και στην Πατρίδα, πορεύτηκα το δικό μου έντιμο δρόμο στην πολιτική, από την Αυτοδιοίκηση μέχρι τα έδρανα του ελληνικού Κοινοβουλίου, προσπαθώντας να συμβάλω με τις δικές μου μικρές δυνάμεις στην οικοδόμηση μιας ισχυρής και περήφανης Ελλάδας.

Ο αγώνας αυτός, παρά τα βρώμικα παιχνίδια που στήθηκαν σε βάρος μου, τον οχετό της λάσπης, συνεχίζεται. Γιατί τώρα ήρθε η ώρα των απαντήσεων σε αυτούς που βιάστηκαν να με ¨τελειώσουν¨ πολιτικά.
Αρνούμαι πεισματικά τη δημοκρατία της σιωπής και του καναπέ. Μαζί θα χτυπήσουμε την αδικία, μαζί συνεχίζουμε. Δεξιοί και Αριστεροί, είναι ανάγκη πλέον για την Πατρίδα μας να προχωρήσουμε ΕΝΩΜΕΝΟΙ.
Γιατί στους αγώνες ενός ολόκληρου λαού για την επανάκτηση της εθνικής μας αξιοπρέπειας και της εθνικής μας κυριαρχίας δεν έχω, δεν έχουμε, δικαίωμα απουσίας.»

Παναγιώτης Χ. Ψωμιάδης

Στοιχεία Επικοινωνίας

Διεύθυνση Γραφείου

Φραγκίνη 7, TK 54624
Θεσσαλονίκη

Τηλέφωνα

2310-220144 & 2310-220188

Φαξ

2310-220024

Email

psomiadis09@gmail.com

 Developed & Hosted by:Momentous