ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ «ΔΥΝΑΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – Π. ΨΩΜΙΑΔΗΣ»

Τετάρτη, 22 Σεπτεμβρίου 2010εκτύπωση

 

 

«Η Κεντρική Μακεδονία μπορεί και επιβάλλεται να γίνει ατμομηχανή ανάπτυξης για τη χώρα και τα Βαλκάνια. Χρειάζεται όμως διάθεση και δουλειά. Απαιτείται πολιτική βούληση», τόνισε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτης Ψωμιάδης, παρουσιάζοντας σήμερα Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2010, στις 12.15 το μεσημέρι, στο ξενοδοχείο Porto Palace, τους υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους του συνδυασμού «Δύναμη για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας» για τα ψηφοδέλτια όλων των νομών.

«Θέλω όμως πρώτα να απευθυνθώ σε όσους έδειξαν ενδιαφέρον, ήθελαν να είναι υποψήφιοι, έτρεξαν και συμμετέχουν στην μεγάλη μας προσπάθεια για να ανεβάσουμε ψηλά την Κεντρική Μακεδονία. Τους ευχαριστώ, τους ζητώ συγγνώμη, όμως θέλω να ξέρουν ότι ο τόπος μας χρειάζεται όλους. Κανείς δεν δικαιούται να λείπει από τον μεγάλο αγώνα. Η προσπάθεια δεν τελειώνει με μια θέση στο ψηφοδέλτιο», υπογράμμισε ο κ. Ψωμιάδης και δήλωσε ότι «η μάχη θα είναι δύσκολη. Όσο μάλιστα κάποιοι αντιλαμβάνονται ότι ενωμένοι προχωράμε με πίστη και σιγουριά, όταν δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν τον πολιτικό μας λόγο, θα μας πετάξουν πάλι, όπως το 2002 και το 2006, λάσπη, αδάπανη λάσπη».

Αναφερόμενος στην προεκλογική περίοδο, ο υπ. Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Π. Ψωμιάδης δήλωσε: «Ποτέ κανείς δεν μίλησε για σίγουρη νίκη. Χαίρομαι για την υποψηφιότητα του κ. Μπόλαρη. Ο κ. Μπόλαρης είναι ένας φίλος. Κάνω έκκληση να τον αφήσουν να κάνει πολιτισμένο αγώνα», τόνισε. Ο κ. Ψωμιάδης δεν παρέλειψε επίσης να αναφερθεί στις βολές που δέχεται από διάφορες πλευρές, σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Δυστυχώς βλέπω ότι ήδη κυκλοφορούν βρώμικες επιστολές, ενώ κάποιοι θυμήθηκαν δικαστικές αποφάσεις που δεν έχουν καν τελεσιδικήσει για να πλήξουν τον Ψωμιάδη έστω και αν ήξεραν ότι θα δημιουργήσουν τεράστιο κοινωνικό πρόβλημα όπως έγινε στο θέμα της μεταφοράς μαθητών. Το έργο αυτό όμως το έχουμε ξαναδεί. Οι συκοφαντίες πάντα καταρρέουν, σαν χάρτινος πύργος, την επομένη των εκλογών. Αλήθεια, δεν κουράστηκαν τόσα χρόνια να πετούν λάσπη; Δεν καταλαβαίνουν ότι δεν πείθουν;».

Ο κ. Ψωμιάδης έκανε ξεχωριστή αναφορά στα τοπικά προβλήματα που απασχολούν την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και διευκρίνισε ότι «στα τοπικά θέματα, στα προβλήματα της καθημερινότητας, δεν είμαι με κανένα κόμμα. Είμαι με την αυτοδιοίκηση, είμαι με τους πολίτες, είμαι με τις τοπικές κοινωνίες». «Για το λόγο αυτό όταν ανακοίνωσα την υποψηφιότητά μου για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας τόνισα ότι το χρίσμα το πήρα από την κοινωνία και κάλεσα τα κόμματα να στηρίξουν την υποψηφιότητά μου», είπε, ενώ εξέφρασε την πεποίθησή του ότι «για να κερδίσουμε το αύριο, πρέπει να καταργήσουμε σήμερα τις κομματικές γραμμές και τις αγκυλώσεις».

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτης Ψωμιάδης δήλωσε «στρατιώτης της αυτοδιοίκησης», «χωρίς σπόνσορες και χορηγούς, με άξιους όμως συνεργάτες». «Όταν οι άλλοι κρύβονται, εγώ μπαίνω μπροστά», είπε ο κ. Ψωμιάδης, μιλώντας για την πολιτική του διαδρομή. «Πριν από 30 χρόνια ξεκίνησα το δικό μου ταξίδι στο χώρο της πολιτικής. Ένα ταξίδι, που πολλές φορές με έφερε σε σύγκρουση με το κατεστημένο, με τζάκια και πολιτικές δυναστείες. Αλάθητος δεν υπήρξα. Είμαι από εκείνους που έχουν το θάρρος να σας κοιτούν στα μάτια. Γιατί όλα αυτά τα χρόνια έμεινα μακριά από το ψέμα και την υποκρισία. Δεν σέρνομαι και δεν σύρθηκα ποτέ στα πόδια κανενός», κατέληξε.

Κατά την παρουσίαση των υποψήφιων περιφερειακών συμβούλων για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ο κ. Ψωμιάδης στάθηκε ιδιαίτερα στο τεράστιο έργο που έχει επιτελέσει ο ίδιος και η ομάδα του τα τελευταία 8 χρόνια στη Νομαρχία Θεσσαλονίκης. «Ένα έργο που έγινε με πολλές δυσκολίες, χωρίς χρήματα, και για το οποίο είμαι πολύ υπερήφανος», όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Ψωμιάδης, αναφέροντας ότι «υλοποιήσαμε συνολικά περί τα 1.000 έργα ύψους 500 εκατ. ευρώ!». Συγκεκριμένα, «στη σχολική στέγη ολοκληρώσαμε 260 έργα ύψους 184. εκ € και μειώσαμε τη διπλοβάρδια από 38% το 2002 σε 10% το 2010. Ολοκληρώσαμε 306 αθλητικά έργα ύψους 27 εκ €. Ολοκληρώσαμε 234 έργα στο επαρχιακό οδικό δίκτυο ύψους 41 εκ. € και 96 αντιπλημμυρικά έργα ύψους 33 εκ. €. Δώσαμε βαρύτητα στον τουρισμό, στον πολιτισμό, στη νεολαία μας, στα αγροτικά θέματα, στην κτηνοτροφία, στην αλιεία».

Ο Παναγιώτης Ψωμιάδης έκανε ξεχωριστή μνεία στους επτά νομούς της Περιφέρειας της Κεντρικής Μακεδονίας, τους οποίους επισκέφθηκε πάνω από 20 φορές τον καθένα, προκειμένου να συζητήσει με τους απλούς πολίτες και να ακούσει τα προβλήματά τους. «Εγκαίρως, ξεκινώντας τις περιοδείες στους νομούς, αφουγκράστηκα τις αγωνίες, τους προβληματισμούς και τις προσδοκίες, καθώς και την πίστη του λαού της Μακεδονίας, ότι, ενωμένοι, μπορούμε να προβάλουμε και να πετύχουμε την ανάδειξη των δυνατοτήτων της Περιφέρειάς μας», υπογράμμισε. Κατανοώντας τη δυσπιστία των πολιτών απέναντι στα κόμματα, την πολιτική και τους πολιτικούς, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Π. Ψωμιάδης υπογράμμισε τις δυσκολίες του προεκλογικού αγώνα, στον οποίο βασικό του όπλο είναι «το τεράστιο έργο στο Νομό Θεσσαλονίκης, που αποτελεί ένα αδιάσειστο στοιχείο ότι μπορούμε όλοι μαζί να σηκώσουμε ψηλά την Κεντρική Μακεδονία».

Ο κ. Ψωμιάδης δήλωσε αισιόδοξος για το τελικό αποτέλεσμα: «Εμείς έχουμε τον τρόπο, ξέρουμε να διεκδικούμε και να κερδίζουμε. Η δημιουργία των αιρετών περιφερειών μας δίνει την ευκαιρία να πάρουμε το μέλλον στα χέρια μας. Να μην τα περιμένουμε όλα από το κράτος» και κάλεσε όλους τους Μακεδόνες σε συστράτευση. «Η προσπάθεια δεν τελειώνει με μια θέση στο ψηφοδέλτιο. Η προσπάθεια ξεκινά μετά τις 14 Νοεμβρίου και τότε θα πρέπει να αξιοποιήσουμε όλες τις δυνάμεις μας. Γιατί μόνο όλοι μαζί ενωμένοι είμαστε ΔΥΝΑΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ!».

«Από τα ονόματα που ακούσατε είναι 5-6 πρωτοκλασάτα στελέχη, υποψήφιοι βουλευτές, με το ΛΑΟΣ. Θέλω να τους ευχαριστήσω και να στείλω ένα μήνυμα. Μπορεί να είναι φιλτάτη η αξιοπρέπεια αλλά φιλτάτη είναι και η ενότητα και εγώ αγωνίζομαι να ενώσω τη μεγάλη λαϊκή πατριωτική κεντροδεξιά. Αυτό είναι το μέλημα μου, το μέλημα όλων. Η ψυχή και η ψήφος του μεγαλύτερου ποσοστού του συγκεκριμένου κόμματος θα στηρίξει τη δική μας παράταξη γιατί δεν ντρεπόμαστε να λέμε ότι είμαστε Έλληνες και Χριστιανοί» είπε ο κ. Ψωμιάδης κατά τη διάρκεια της παρουσίασης.

«Το 70% των συναδέλφων που μπαίνουν στη μάχη ανήκουν στο χώρο της αυτοδιοίκησης. Ένα ποσοστό που όμοιο του δεν υπάρχει σε όλη την Ελλάδα. Το έκανα αυτό γιατί ήθελα να τιμήσω την αυτοδιοίκηση. Ήθελα να τιμήσω αυτούς τους ανθρώπους που χρόνια αγωνίζονται για τα κοινά προβλήματα με τους συμπολίτες» συμπλήρωσε αναφερόμενος στους υποψηφίους ο μέσος όρος ηλικίας των οποίων, όπως είπε, είναι περίπου 50 ετών.

Ευχαρίστησε όλους τους συνεργάτες του στη Νομαρχία ακόμη και εκείνους που για προσωπικούς λόγους δεν θα μετέχουν στο ψηφοδέλτιο της Περιφέρειας, «γιατί όλοι μαζί διατελέσαμε ένα τεράστιο έργο, ένα μικρό θαύμα». «Πρέπει να σας πω ότι έχω μία αρχή: ομάδα που κερδίζει δεν την αλλάζω. Θα μπορούσα να αλλάξω ορισμένους από τους παλιούς αλλά ομάδα που κερδίζει δεν την αλλάζω» κατέληξε.

Παρουσιάζοντας τους υποψηφίους του νομού τους, οι υπ. Αντιπεριφερειάρχες έκαναν δηλώσεις. Ο Κώστας Καραπαναγιωτίδης, υπ. Αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας, δήλωσε μεταξύ άλλων: «Η εμπειρία που απέκτησα από τον δεύτερο βαθμό αυτοδιοίκησης όλα αυτά τα χρόνια θα είναι πολύ χρήσιμα και το νομό Ημαθίας και για την περιφέρεια Κ. Μακεδονίας». Ο Χρήστος Γκουντενούδης, υπ. Αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς ευχαρίστησε τον «αυριανό Περιφερειάρχη» γιατί τον επέλεξε σαν συνεργάτη «από τόσα ισάξια στελέχη στο νομό Κιλκίς. Χαίρομαι που είμαι μαζί του γιατί είναι ένας άνθρωπος που ενώνει και δεν διχάζει».

Από την πλευρά του ο Θεόδωρος Θεοδωρίδης, υπ. Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας, είπε ότι «Μαζί με τον Π. Ψωμιάδη και τους υποψηφίους περιφερειακούς συμβούλους, θα φέρουμε την ανάπτυξη στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και στην Πέλλα». Ο Γιάννης Μωυσιάδης, υπ. Αντιπεριφερειάρχης Σερρών, επισήμανε ότι «Ήταν δύσκολη η επιλογή υποψηφίων διαλέξανε τους άξιους ανάμεσα σε πολλούς ισάξιους», ενώ ο Γιάννης Γιώργος, υπ. Αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής, σημείωσε πως «Όταν για πρώτη φορά πέρασα το κατώφλι του νομάρχη του είπα ότι το έκανα γιατί έχω να κάνω με έναν έντιμο, ειλικρινή, καθαρό Μακεδόνα. Τον ευχαριστώ και θα προσπαθήσω να κάνω το καλύτερο». Τέλος, η Σοφία Μαυρίδου, υπ. Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, ευχήθηκε «καλή επιτυχία στον συνδυασμό , καλή δύναμη και κουράγιο».

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας, υπ. Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, δήλωσε τα εξής: «Όπλα μας στη μάχη του Νοεμβρίου είναι το όραμά μας, το πρόγραμμα που έχουμε εκπονήσει και η ενότητα που αποτελεί τον καλύτερο σύμμαχό μας σε αυτή την προσπάθεια. Οι εκλογές του Νοεμβρίου αποτελούν ιστορική πρόκληση για όλους μας, καθώς καλούμαστε να εφαρμόσουμε στην πράξη τη μεταρρύθμιση του Καλλικράτη και ουσιαστικά να λειτουργήσουμε ως η πρώτη εκλεγμένη τοπική κυβέρνηση της Κεντρικής Μακεδονίας, της δεύτερης μεγαλύτερης Περιφέρειας στη χώρα μας. Στόχος μας είναι να μπορέσουμε όλοι μαζί να αναβαθμίσουμε τη Θεσσαλονίκη και την Κεντρική Μακεδονία και να δημιουργήσουμε καλύτερες συνθήκες για τις επόμενες γενιές. Το πολυσυλλεκτικό ψηφοδέλτιο που έχουμε συγκροτήσει μπορεί να εγγυηθεί ότι τον στόχο αυτό, θα τον κάνουμε πράξη».

ΟΙ ΑΥΡΙΑΝΕΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΕΔΡΕΣ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ

Αύριο, Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου, στις 12 το μεσημέρι, ταυτόχρονα όλοι οι υπ. Αντιπεριφερειάρχες Πιερίας Σ. Μαυρίδου, Ημαθίας Κ. Καραπαναγιωτίδης, Πέλλας Θ. Θεοδωρίδης, Κιλκίς Χρ. Γκουντενούδης, Σερρών Γ. Μωυσιάδης, Χαλκιδικής Γ. Γιώργος θα παρουσιάσουν τους υποψηφίους στην έδρα κάθε νομού στους χώρους που αναφέρονται παρακάτω:

ΠΙΕΡΙΑ Πολυχώρος – καφέ Εκάβη (εντός Συνεδριακού Κέντρου Κατερίνης)

ΗΜΑΘΙΑ Ξενοδοχείο «Αιγές Μέλαθρον»

ΠΕΛΛΑ Ξενοδοχείο «Βαρόσι – 4 Εποχές» (οικισμός Βαρόσι)

ΚΙΛΚΙΣ Εκλογικό κέντρο του Συνδυασμού (21ης Ιουνίου 197)

ΣΕΡΡΕΣ Ξενοδοχείο «Φίλιππος Ξενία»

ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ Κέντρο «Έξι Βρύσες» (κέντρο Πολυγύρου)

Βρείτε μας στο Facebook

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΨΩΜΙΑΔΗΣ

«Εάν έμαθα κάτι μετά από τρεις και πλέον δεκαετίες ενεργούς παρουσίας στην πολιτική, είναι πως τίποτα δεν είναι ανέφικτο εάν έχεις κερδίσει την εκτίμηση, την εμπιστοσύνη και την αγάπη των συμπατριωτών σου.

Με σεβασμό στις Αρχές και στις Αξίες που κληρονόμησα από την οικογένεια μου, τους δασκάλους μου, την Πίστη στο Θεό και στην Πατρίδα, πορεύτηκα το δικό μου έντιμο δρόμο στην πολιτική, από την Αυτοδιοίκηση μέχρι τα έδρανα του ελληνικού Κοινοβουλίου, προσπαθώντας να συμβάλω με τις δικές μου μικρές δυνάμεις στην οικοδόμηση μιας ισχυρής και περήφανης Ελλάδας.

Ο αγώνας αυτός, παρά τα βρώμικα παιχνίδια που στήθηκαν σε βάρος μου, τον οχετό της λάσπης, συνεχίζεται. Γιατί τώρα ήρθε η ώρα των απαντήσεων σε αυτούς που βιάστηκαν να με ¨τελειώσουν¨ πολιτικά.
Αρνούμαι πεισματικά τη δημοκρατία της σιωπής και του καναπέ. Μαζί θα χτυπήσουμε την αδικία, μαζί συνεχίζουμε. Δεξιοί και Αριστεροί, είναι ανάγκη πλέον για την Πατρίδα μας να προχωρήσουμε ΕΝΩΜΕΝΟΙ.
Γιατί στους αγώνες ενός ολόκληρου λαού για την επανάκτηση της εθνικής μας αξιοπρέπειας και της εθνικής μας κυριαρχίας δεν έχω, δεν έχουμε, δικαίωμα απουσίας.»

Παναγιώτης Χ. Ψωμιάδης

Στοιχεία Επικοινωνίας

Διεύθυνση Γραφείου

Φραγκίνη 7, TK 54624
Θεσσαλονίκη

Τηλέφωνα

2310-220144 & 2310-220188

Φαξ

2310-220024

Email

psomiadis09@gmail.com

 Developed & Hosted by:Momentous