Επίσκεψη του Πρωθυπουργού στο περίπτερο της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης στην 75Η ΔΕΘ

Παρασκευή, 10 Σεπτεμβρίου 2010εκτύπωση

Τον Πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου υποδέχτηκε σήμερα, περί τις 11.30 το πρωί, ο Νομάρχης Π. Ψωμιάδης και Νομαρχιακοί Σύμβουλοι στο περίπτερο της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης στην 75η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης που έχει ως θέμα τον Μακεδονικό Αγώνα και όσους ήρθαν από κάθε γωνιά της Ελλάδας για να αγωνιστούν για την απελευθέρωση της Μακεδονίας. Η ολιγόλεπτη συνάντηση των δύο ανδρών έγινε σε πολύ καλό κλίμα και ο Π. Ψωμιάδης χάρισε στον Γ. Παπανδρέου μία υδατογραφία, αντίγραφο έργου του Κενάν Μεσαρέ με θέμα την υπογραφή της παράδοσης της Θεσσαλονίκης από τον Χασάν Ταχσίν Πασά το βράδυ της 26ης Οκτωβρίου 1912 (το πρωτότυπο φυλάσσεται στη Δημοτική Πινακοθήκη Θεσσαλονίκης). Επίσης, τα βιβλία «Που πάμε;» του Μίκη Θεοδωράκη και «Από το Σαραντάπορο στη Θεσσαλονίκη – η ελληνοτουρκική αναμέτρηση του 1912 μέσα από τις αναμνήσεις του στρατηγού Χασάν Ταχσίν Πασά» των Β. Νικόλτσιου – Β. Γούναρη. Τέλος, ο Νομάρχης παρέδωσε στον Πρωθυπουργό ως δώρο για τη σύζυγό του το βιβλίο «Ιστορία της Θεσσαλονίκης» του Απ. Παπαγιαννόπουλου. Χορούς από τον Πόντο χόρεψε ο Ποντιακός Πολιτιστικός Σύλλογος Ν. Βότση Καλαμαριάς «Οι Μίθριοι» ενώ χορούς από τη Μακεδονία, την Ήπειρο και τη Θεσσαλία χόρεψαν τα μέλη του Λαογραφικού Ομίλου Πολυγύρου.

Βρείτε μας στο Facebook

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΨΩΜΙΑΔΗΣ

«Εάν έμαθα κάτι μετά από τρεις και πλέον δεκαετίες ενεργούς παρουσίας στην πολιτική, είναι πως τίποτα δεν είναι ανέφικτο εάν έχεις κερδίσει την εκτίμηση, την εμπιστοσύνη και την αγάπη των συμπατριωτών σου.

Με σεβασμό στις Αρχές και στις Αξίες που κληρονόμησα από την οικογένεια μου, τους δασκάλους μου, την Πίστη στο Θεό και στην Πατρίδα, πορεύτηκα το δικό μου έντιμο δρόμο στην πολιτική, από την Αυτοδιοίκηση μέχρι τα έδρανα του ελληνικού Κοινοβουλίου, προσπαθώντας να συμβάλω με τις δικές μου μικρές δυνάμεις στην οικοδόμηση μιας ισχυρής και περήφανης Ελλάδας.

Ο αγώνας αυτός, παρά τα βρώμικα παιχνίδια που στήθηκαν σε βάρος μου, τον οχετό της λάσπης, συνεχίζεται. Γιατί τώρα ήρθε η ώρα των απαντήσεων σε αυτούς που βιάστηκαν να με ¨τελειώσουν¨ πολιτικά.
Αρνούμαι πεισματικά τη δημοκρατία της σιωπής και του καναπέ. Μαζί θα χτυπήσουμε την αδικία, μαζί συνεχίζουμε. Δεξιοί και Αριστεροί, είναι ανάγκη πλέον για την Πατρίδα μας να προχωρήσουμε ΕΝΩΜΕΝΟΙ.
Γιατί στους αγώνες ενός ολόκληρου λαού για την επανάκτηση της εθνικής μας αξιοπρέπειας και της εθνικής μας κυριαρχίας δεν έχω, δεν έχουμε, δικαίωμα απουσίας.»

Παναγιώτης Χ. Ψωμιάδης

Στοιχεία Επικοινωνίας

Διεύθυνση Γραφείου

Φραγκίνη 7, TK 54624
Θεσσαλονίκη

Τηλέφωνα

2310-220144 & 2310-220188

Φαξ

2310-220024

Email

psomiadis09@gmail.com

 Developed & Hosted by:Momentous