Π. ΨΩΜΙΑΔΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΙΔΗΡΟΚΑΣΤΡΟ: «Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΟΣΟ ΚΙ ΑΝ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΔΕΝ ΠΩΛΕΙΤΑΙ, Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ»

Πέμπτη, 16 Σεπτεμβρίου 2010εκτύπωση

Σε περισσότερους από 900 δημότες του δήμου Σιντικής μίλησε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτης Ψωμιάδης, ο οποίος λίγο νωρίτερα συναντήθηκε με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σιδηροκάστρου κ.κ. Μακάριο. Τον κ. Ψωμιάδη συνόδευε ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Σερρών Ιωάννης Μωυσιάδης, ενώ το παρών έδωσαν οι δήμαρχοι Σιδηροκάστρου κ. Σπάτσης, Κερκίνης κ. Ιακωβίδης, Στρυμωνικού κ. Ρίζος, Σκουτάρεως κ. Τατούδης, Λευκώνα κ. Γεωργιάδης, οι βουλευτές ΝΔ κ. Θ. Λεονταρίδης, κ. Αικ. Κόλλια – Τσαρουχά και κ. Αν. Καρυπίδης, οι πρώην βουλευτές ΝΔ κ. Χαϊτίδης και Τσιπλάκης καθώς και δημοτικοί και νομαρχιακοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι τοπικών φορέων και συλλόγων της περιοχής.

Ξεκινώντας την ομιλία του, αναφέρθηκε συγκινημένος, στον ηγέτη Κωνσταντίνο Καραμανλή, τον τολμηρό Σερραίο πολιτικό που πέτυχε – όπως είπε- το ακατόρθωτο, να αλλάξει τη μοίρα της Ελλάδας και να κερδίσει την ευγνωμοσύνη ολόκληρου του ελληνικού λαού. «Η Ελλάδα χρωστάει στον άνθρωπο που αφιέρωσε τη ζωή του στην πρόοδο και στην ενότητα του τόπου» είπε χαρακτηριστικά. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην επιστολή του εθνάρχη Κωνσταντίνου Καραμανλή το 1992 στους αρχηγούς των κρατών μελών της τότε ΕΟΚ και στην οποία αναφερόταν στην ελληνικότητα της Μακεδονίας.

Ζήτησε από τους κατοίκους των Σερρών να συμβάλλουν με τη ψήφο τους στην υλοποίηση της προσπάθειας για ένα καλύτερο μέλλον για τον τόπο μας, τονίζοντας πως για να κερδηθεί ο αγώνας, πρέπει να καταργηθούν οι κομματικές γραμμές. «Είμαι με την αυτοδιοίκηση, είμαι με τους πολίτες, είμαι με τις τοπικές κοινωνίες. Τα προβλήματα δεν έχουν χρώμα» τόνισε χαρακτηριστικά. Επισήμανε πως οι πολίτες απαιτούν μία Αυτοδιοίκηση που δεν παραπατά, που ξέρει να διεκδικεί, που μπορεί να βγάλει τον τόπο από το τέλμα.

Ενωμένοι όπως είπε μπορούμε να κάνουμε πολλά. «Ήρθα για να πάρω δύναμη από εσάς και εσείς από εμένα». Το μήνυμα από το ακριτικό Σιδηρόκαστρο είναι πως «η Μακεδονία δεν πωλείται, δεν ενοικιάζεται, δεν διαπραγματεύεται. Η Μακεδονία είναι Ελληνική. Τέλος». Κλείνοντας την ομιλία του επισήμανε πως δεν υπάρχουν σήμερα κομματικά χρώματα, «το χρώμα είναι ένα και αυτό είναι της Ελλάδας».

Από την πλευρά του, ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Σερρών Γιάννης Μωυσιάδης, αναφέρθηκε στο οικονομικό τέλμα που έχει περιέλθει η χώρα μας και η περιοχή, τονίζοντας πως η μοναδική διέξοδος είναι η ανάπτυξη. «Την ανάπτυξη μπορεί τώρα να διαχειριστεί η Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση, με σθεναρή μαχητική ανυποχώρητη διεκδίκηση, με συνετή και εύστοχη δράση» είπε. Αναφέρθηκε, επίσης, στην εφαρμογή του προγράμματος «Καλλικράτης» που παρά τη προχειρότητα -όπως επισήμανε- της σύνταξής του και τις σκοπιμότητες που επηρέασαν την τελική του διατύπωση, αποτελεί ένα βήμα προς τα εμπρός.

Βρείτε μας στο Facebook

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΨΩΜΙΑΔΗΣ

«Εάν έμαθα κάτι μετά από τρεις και πλέον δεκαετίες ενεργούς παρουσίας στην πολιτική, είναι πως τίποτα δεν είναι ανέφικτο εάν έχεις κερδίσει την εκτίμηση, την εμπιστοσύνη και την αγάπη των συμπατριωτών σου.

Με σεβασμό στις Αρχές και στις Αξίες που κληρονόμησα από την οικογένεια μου, τους δασκάλους μου, την Πίστη στο Θεό και στην Πατρίδα, πορεύτηκα το δικό μου έντιμο δρόμο στην πολιτική, από την Αυτοδιοίκηση μέχρι τα έδρανα του ελληνικού Κοινοβουλίου, προσπαθώντας να συμβάλω με τις δικές μου μικρές δυνάμεις στην οικοδόμηση μιας ισχυρής και περήφανης Ελλάδας.

Ο αγώνας αυτός, παρά τα βρώμικα παιχνίδια που στήθηκαν σε βάρος μου, τον οχετό της λάσπης, συνεχίζεται. Γιατί τώρα ήρθε η ώρα των απαντήσεων σε αυτούς που βιάστηκαν να με ¨τελειώσουν¨ πολιτικά.
Αρνούμαι πεισματικά τη δημοκρατία της σιωπής και του καναπέ. Μαζί θα χτυπήσουμε την αδικία, μαζί συνεχίζουμε. Δεξιοί και Αριστεροί, είναι ανάγκη πλέον για την Πατρίδα μας να προχωρήσουμε ΕΝΩΜΕΝΟΙ.
Γιατί στους αγώνες ενός ολόκληρου λαού για την επανάκτηση της εθνικής μας αξιοπρέπειας και της εθνικής μας κυριαρχίας δεν έχω, δεν έχουμε, δικαίωμα απουσίας.»

Παναγιώτης Χ. Ψωμιάδης

Στοιχεία Επικοινωνίας

Διεύθυνση Γραφείου

Φραγκίνη 7, TK 54624
Θεσσαλονίκη

Τηλέφωνα

2310-220144 & 2310-220188

Φαξ

2310-220024

Email

psomiadis09@gmail.com

 Developed & Hosted by:Momentous